Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@JakubWiącek - już było pisane na ten temat (na razie to wersja alfa / beta)

Więcej na temat planów rozwojowych tutaj się rozpisałem: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...t&p=1064312

Przykro mi to stwierdzać ale zostałem zmuszony do wyłączenia 17 kopi OmniSPEED za brak płatności zgodnie z terminarzem. Po 2 nie udanych próbach pobrania wymaganej kwoty przez paypal subskrypcja zostaje anulowana odnowienie subskrypcji będzie możliwe na warunkach już nie promocyjnych więc radzę każdemu się upewnić czy opłata została pobrana lub czy są środki na pobranie opłat przez paypala na koncie paypala

Wszystkie zablokowane kopie jutro przestaną się zgłaszać

PS: Kiedyś można było narzekać że maila nie wysyłam teraz maile wysyła paypal więc proszę takiego tłumaczenia nie stosować jak licencje zostaną skasowane że nikt nie informował

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Miło mi poinformować że do zespołu odpowiedzialnego za OmniSPEED (kodowanie) właśnie dołączyła kolejna osoba która będzie odpowiedzialna za poprawki naszych niedociągnięć w podstawowych funkcjonalnościach tak więc troszkę prace przybiorą na tempie - będą szły dwukierunkowo w tym samym czasie

- wdrażanie nowych dodatków / skryptów na zasadach jak do tej pory

- korygowanie i dopracowywanie mechanizmów celem zwiększenia skuteczności oprogramowania

Co to oznacza dla "kowalskiego" jeszcze więcej aktualizacji, więcej wersji beta i więcej wersji stable które będą podnosiły skuteczność już dodanych rozwiązań

Na najbliższe dni (ten tydzień planowane są 2 większe aktualizacje) - to na ten tydzień

- dodanie nowego systemu pozyskiwania linków o kodowej nazwie OmniSWP (konkrety jak zostanie opublikowane)

- poprawa skuteczności postowania w BuddyPress

Dodatkowo pozyskaliśmy też kolejną osobę która przejmie większość obowiązków związanych z supportem oprogramowania w j.polskim na PiO i nie tylko tak więc skończą się już z mojej strony porównania do "ziemniaka" - a moja aktywność ograniczy się w tematach tylko do technicznych aspektów związanych z oprogramowanie - to pewnie kilka osób najbardziej cieszy :D

PS: Żeby nie było to że się nie będę wypowiadał za jakiś czas jako support nie znaczy że odpuszczam temat i będę ze stoickim spokojem siedział i nic nie robił widząc mega idiotyczne pytania

PSII: Z racji bardzo dynamicznego rozwoju na Lipiec jest planowana podwyżka ceny oprogramowania OmniSPEED - oczywiście kto zakupi lub zakupił oprogramowanie jego zmiany cen nie dotyczą

Po instalacji alpha-update w OmniForum nie ma pliku export.php, w efektcie czego nie mogę zobaczyć urli wpisów.

The requested URL /dodatki/omniforum/export.php was not found on this server.

Skąd go pobrać?

mniej znaczy więcej

@Kojotek_OX

Kiedy można spodziewać się otwarcia obiecanego forum supportu OS (takie jak ma OA)?

Jest duża lista rzeczy do porpawy i wypadałoby zgłąszać to i komentować w przejrzystej formie a nie jak dzieje się to w tym wątku. ;)

Pozdrawiam

@SEOpozycja69

Nie wiem po co Ci te prywatne wycieczki i na dodatek z drugiego konta? Masz coś do mnie to proszę na PW. A temat dotyczy pewnego oprogramowania i trzymajmy się tematu...

Poza tym nie wiem dlaczego piszesz akurat w tym wątku. Jakbyś się chociaż troszeczkę znał to od razu byś zauważył, że to jest puszczone z zupełnie innego automatu.

OmniADD i OmniSPEED korzystają ze wzorców:

<a href="strona.pl">anchor</a>

Natomiast z załączonego wzorca korzysta inny program:

<a href=strona.pl>anchor</a>

Jak obiecałem wyszła duża aktualizacja dla OmniSPEED v1.5

Lista zmian:

+ sprawdzanie wystepowania adresu wp w bazie publicznej

+ Dodatek OmniIndexer

+ Dodatek OmniForum (obsługa expression engine)

+ Integracja z systemem OmniSWP

+ Poprawiona skuteczność dodawania w buddypress

+ Poprawki skutecznosci oraz zloszonych błędów działania (zgłoszenia z tego tematu - pewnie coś pominęliśmy ale :D )

+ Rezygnacja z systemu ProLink

+ Wydajniejsze synonimizowanie bardzo duzych tekstow

+ Poprawione rozpoznawanie wiki

Na panelu do pobrania nowe listy dla EE i Komentatora (linki dofollow)

Nowość jaka została wprowadzona to integracja z naszym systemem OmniSWP (Omni System Wymiany PDF)

System został napisany z zachowaniem wszystkich elementów omówionych w tym artykule: https://pozycjonowanie-rotfl.pl/pozyskiwani...-czy-sie-oplaca

Tak więc nie będę się tutaj rozpisywał na temat linków z dokumentów PDF tylko pokażę przykład: https://www.maltanka.com.pl/pdf/Pozycjonowa...eoppl-c73c7.pdf (wygenerowany nie dawno)

Aby korzystać z systemu należy pobrać pliki (opis po PL) jest w OmniSPEED

Utworzyć katalog z dowolną nazwą na dowolnej domenie i wgrać do niego pliki

Odpalić pliki index

Po poprawnym zgłoszeniu będziemy mieć taką stronę: https://www.maltanka.com.pl/pdf/

Szablon można edytować dowolnie jak się chce - kod nie jest w żaden sposób kodowany

Za każdą przyłączoną domenę dostaje się pkt np 100 pkt

Na każdej domenie system umieści max 100 plików pdf

Czyli w tym przykładzie każdy za umieszczenie pdf na takiej domenie zapłaci 1 pkt

System nie pobiera żadnych prowizji etc

Gwarantem działania systemu jest licencja każdego użytkownika (czyli jeśli przystąpisz do systemu i zaczniesz kombinować że dodasz domeny a potem skasujesz innym użytkownikom pliki pdf to pożegnasz się z licencją - zapis o tym jest przy akceptacji przystąpienia do systemu!)

Przy tworzeniu PDF można korzystać niemal z całego HTML - wszystkie znaczniki HTMLa które testowaliśmy jeśli chodzi o formatowanie txt działają z naszymi PDF-ami wyśmienicie

Wiem że na to czekasz z utęsknieniem i będą dodane wszystkie te opcje ale najpierw priorytety - jak pisałem ostatnio doszła nowa osoba do pomocy z OS więc jest szansa że jeszcze w tym miesiącu coś z w/w tematów zostanie zaimplementowane - synonimy powinny się szybko pojawić

Masz jakiegoś nie farta że się wyrażę - poczekaj do jutra na oficjalną aktualizację dla silnika EE

PS: Nie wiem czy pisałem pewnie nie ale żeby EE działało prawidłowo wymagane jest podanie maila z Catch-All E-Mail inaczej będzie dupcia z całego zdobywania linków w EE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności