Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dane do hostingu powinieneś otrzymać na maila wraz z licencją.

Co do innych dodatków, to logujesz się do poprzez https://omnipanel.pl/ i tam ściągasz omniping i omnispp.

Dostałem tylko sam dostęp do panelu omni speed.

Z omnipanel mogę sciągnąc instalki, ale licencji też do nich nie ma

@Sokal - dodatkowe programy obsługuje licencja z OS i logujesz się na omnipanel.pl - na dane z licencji dla OS (hosting został wysłany - sprawdź w spamie)

@immy - CCL będziemy musieli zaktualizować o EE (może się uda w najbliższej aktualizacji lub puścimy to na alfe)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Mam problem z OmniScraper. Na początku było nieźle, udało mi się zebrać spora listę, korzystałem z bardzo długiej listy proxy, odpytywałem co 30-90 sekund i bany pojawiały sie okazjonalnie, zwalniałem wtedy odpytywania i po godzinie czy dwóch wracało wszystko do normy. Choć już wtedy było dziwne że ban pojawiał się na wszystkie serwery proxy jednocześnie. Teraz od około tygodnia nie udało sie wykonać choćby jednego dobrego połączenia a próbowałem kilkanascie razy - cały czas jest:

Banned, I am switching to next interface/proxy

content: 302 Moved

The document has moved here.

Testowałem na bardzo wielu serwerach proxy (kilkanaście list po kilkadziesiąd to kilkuset adresów). Same proxy testowałem pod Web Proxy Checker. Także wykorzystanie samego interfejsu dawało dokładnie taki sam efekt. Czy ma ktoś moe jakiś pomys/sugestię?

Pozdrawiam

Bartek

Projektowanie stron www sitte.pl Lublin

Dziekuje za odpowiedź.

A skąd są te proxy? Proponuję sprawdzić proxy z Proxy Market.

Są to darmowe proxy z wielu list z internetu przesiane za pomoca programu Web Proxy Checker więc na pewno działają. Jesli nie znajdę innego źródła to zakupię listę z proxy marketu ale chciałbym być pewny że to po stronie listy proxy leży wina.

Zwalone proxy niestety - przy zapytaniach inurl etc. bany lecą jak szalone po 5 odpytaniach już IP może być zbanowany sad.gif

Próbowałem z 10 razy w ciągu ostatniego tygodnia. Co do proxy to łącznie miałem pewnie około 1000 adresów (już po zweryfikowaniu że działają) i jak dotąd ani jedna próba nie powidła się (ani jedno, pojedyncze połaczenie - testowałem też na proste zwroty typu "moda" czy "sport").

Czy może ktoś udostępnić jeden, pewny, działający u niego adres do testów? Dosłownie na kilknaście połaczeń dla próby?

Pozdrawiam

Bartek

Tu masz kilka:

KOD

210.4.97.107:3128

111.68.97.178:8080

200.19.128.200:3128

78.85.39.109:3128

Super, dziękuję bardzo. niestety nadal ten sam efekt:

Searched 1 website for phrase
moda
I am using proxy: 111.68.97.178:8080
Banned, I am switching to next interface/proxy
content:
302 Moved

No nic, trudno. Na razie dziekuję z apomoc, przeinstaluję skrypt i zobaczę czy coś się nie zmieni.

Czy są gdzieś zapisywane logi z OmniScraper? może tak dojdę co otrzymuje skrypt od google-a?

Pozdrawiam

Bartek

Masz napisaną odpowiedź od Google

content:

302 Moved

Czyli znaczy że jest ban na IP i jest obrazek do przepisania lub go nie ma - jeśli konfiguracja serwera nie pozwala na podążanie za przekierowaniami (99% hostingów) to nie zobaczysz tego w sofcie - możesz sobie wpisać takie proxy do swojej przeglądarki i zobaczyć co i jak się dzieje

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Wyszła ciekawa oferta dla osób, które potrzebują skorzytstać z OS np. przez miesiąc lub chcą go przetestować przed zakupem: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...p;#entry1069818

Jak już się ktoś zdecyduje kupić to zapraszam do mnie na zakup promocyjny: https://seo-z.pl/promocja-omnispeed/

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności