Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem to samo

Różnice w oprogramowaniu między OA a OS są na tyle ważne, że warto za to wyciągnąć trochę kaski

I to niemałą kaskę, chcą aby kopić od nowa HostSeo1 podczas gdy HostOmniStandard kosztował tyle samo trochę takie złośliwe bo nie dają możliwości tańszej migracji :/.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W związku z mailem rozsyłanym przez Hekko potrzeba stanowczych kroków. Albo Panowie z Hekko sięgną po rozum do głowy i zaproponują jakąś uczciwą ofertę migracji albo masowo dziękujemy za współpracę. Jeśli stać ich na odstraszanie stałych klientów - nie będziemy im psuć zabawy. ;)

Pozdrawiam

@Davred - OS jest przystosowany do działania w PHP 5.3 i takiego środowiska wymaga (tu problem może być jeszcze w tym że nie wgrałeś plików w trybie binarnym)

@Gielo - Najnowsza wersja co 6h czyści te logi ale starsze niż 24h jak się nie mylę - nie możemy bardziej zaostrzyć tego - tak więc zalecam ustawić crona odpowiedzialnego za czyszczenie na odpalanie się co 6h i 2 min ;)

@Mutilator - Odpisane

@Pragiark - Przenoszenie jest banalnie proste OS:

1 - robisz kopię bazy

2 - logujesz się do panelu i kasujesz instalację

3 - wgrywasz nowe pliki na serwer i tworzysz bazę

4 - przez phpmyadmin wgrywasz bazę z starego serwera

5 - instalujesz na wgranej bazie nową kopie OS

6 - gotowe

Instalacja nie nadpisze Ci niczego i danych nie utracisz

Odnośnie Hekko myślę że warto pogadać z nimi na spokojnie jeśli nie będzie szło to za dobrze można skorzystać z oferty https://www.hexcom.net/client/cart.php?gid=8 jest taniej niż w Hekko i jak już nie jedna osoba pisała genialny support

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Mam następujący problem z OS

Otóż:

Nie chce mi dodawać WP (zarejestrowało 19 z tej bazy publicznej, pomimo że mail działa i doszły maile z tych WP z loginami i hasłami (mail jest we własnej domenie).

Na mailu mam 550+ powiadomień z loginem i hasłem od owych WP... więc - to wygląda tak jakby OS nie pobierał z maila tych loginów i haseł dla siebie...

Mogę te WP oczywiście dodać ręcznie poprzez "options > show acceses" (i polecieć wszystkie 550 mejli)... ale w tym momencie to się chyba trochę mija z celem... jeśli on sam to powinien robić ;C

Bardzo proszę o pomoc ;C

"... Z wyborem firmy SEO jest troszkę jak z wyborem marki samochodu..."

Polecam skuteczne pozycjonowanie warszawa !

@Wyczesany - było już wałkowane x razy i jeśli nie mylę też o tym jest info w dokumentacji

1 - system się rejestruje gdzie ma zarejestrować (wszystkie bazy gdzie jest to wymagane)

2 - w czasie rejestracji nie odbiera maili dając im czas tym samym na dojście na skrzynkę

3 - po zakończeniu WSZYSTKICH rejestracji pobiera maile i je odpowiednio rozdziela

4 - gotowe konta

Ten system zapewnia większą skuteczność

Porada: 2x piwko i oglądnąć mecz nic złego się nie dzieje

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

już moj problem rozwiązany, ale co by nie było łatwo pojawił sie kolejny:

Błąd : 5000

podobno z powodu nie przypisanej licencji do subdoemny pod którą chce zainstalować, jednak takowej opcji w panelu omni niema, wiec jak mam ją przypisać co by było smieszniej na stronie omni speed coś takiego jak kontakt nie istnieje;]

wiec ten temat to chyba jedyny pomysł na uzyskanie pomocy ?

Ja również przesiadam się z hekko, do czasu maila z informacją o "niezgodnym z regulaminem" usługi wykorzystywaniu hostingu, byłem zadowolony.

Ich żądanie poirytowało mnie tym bardziej, że kilka tygodni temu (zanim jeszcze stworzyli nową ofertę!!) dzwoniłem do nich z pytaniem czy mogę przesiąść się z omniada na speeda (korzystałem z OmniHostStandard) i uzyskałem odpowiedz: TAK, w końcu to tylko rodzaj aktualizacji do omniada.

Rozumiem potrzebę dostosowywania oferty do zapotrzebowania rynku, ale wymuszanie w ten sposób migracje u aktualnych Klientów, uważam za mało eleganckie.

---------------------------------
https://jakas_firma

No ale czego się spodziewaliście? Kojotek poleca wszystkim inny hosting, a ustalenia z Hekko przestały obowiązywać. Czemu? Sprawa pomiędzy nimi. Jak zacznie polecać kolejny hosting, myslicie że na tym będzie dalej super? Rynek ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności