Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Już zgłaszałem ten problem do bugów, że czyści listy nawet jak się ponownie nie wchodzi do Scrapera. Pozostaje poczekać aż koderzy na to zerkną. Ja na razie robię to tak, że jak mam załączony na dłuższy czas komputer bo coś tam mi obrabia to zapuszczam Scrapera przy otwartym okienku a po iluś godzinach/dniach bez wyłączania okienka zapisuję na pulpicie listę i dopiero wtedy zamykam okienko z OmniScraperem.

Też tak myślałem żeby zrobić ale nie działa mi OS pomimo że opłaciłem i w panelu pokazuje mi że jest OK

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@Mutilator - odpisałem Ci na PW to po pierwsze, po drugie jak już się żalisz na ogólnym że coś Ci nie działa to pisz konkretnie że masz komunikat BLOCKED oraz że narobiłeś takiego syfu z płatnościami że sam paypal się pogubił z tym co robisz przez ciągłe kupowanie i kasowanie i prośby o zwroty pieniędzy za abonament - zapomniałeś też dodać że wszystko działało poprawnie do momentu jak sam wszystko popsułeś i nikt już nie wie co Ty odstawiasz z tymi płatnościami

Tak jak Ci napisałem na PW - aktualnie masz aktywną od nocy licencje po ostatniej płatności a komunikat który masz jest związany z błędną konfiguracją serwera który przedstawia się jako komputer będący w domu a nie pełnowartościowy serwer / vps (chyba że faktycznie instalujesz w domu na localhost to wtedy nie ma szansy odpalić takiego softu)

Błędy w programie proszę zgłaszać na

https://bugs.seop.pl - dokładnie opisując problem! - jeśli są w zgłoszeniu zawarte dane wrażliwe proszę podczas dodawania zgłoszenia zaznaczyć że jest to zgłoszenie prywatne wtedy nie będzie ono widoczne dla innych osób poza zgłaszającym i adminami - zgłoszenia typu coś tam nie działa bez konkretów są ignorowane

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Moja propozycja:

Dobrze by było, gdyby dla baz prywatnych dostępnych w omni-speed.com/panel

były dostępne daty w których konkretna baza została zaaktualizowana.

Uprościło by to znacznie kwestię aktualizowania tych baz przez użytkowników OS

@arve_lek

"you don't say?" :P

Nie no, ja wiem o tym i już "się poprawiam". Rozpędziłem się.

"... Z wyborem firmy SEO jest troszkę jak z wyborem marki samochodu..."

Polecam skuteczne pozycjonowanie warszawa !

Kojotek. Zamiast unosić się, proponuje czasem bardziej wsłuchać się w problemy użyszkodników OS jako, że nikt nie zna Twojej tajnej konfiguracji serwera na jakiej OS działa super hiper dobrze, a jak sam wiesz os nie jest skryptem sprzedawanym wyłącznie wraz z Twoim kontem hostingowym pod niego (na którym także często są problemy jak wnioskuje po postach co poniektórych osób. Niestety ale ten test ustawień serwera dostępny w OS można sobie pomiędzy dwa półdupki wsadzić, jako że i tak mimo tego iż świecą wszystkie testowane opcje na zielono, to często połowa funkcji omnispeeda nie działa prawidłowo albo w ogóle nie działa.

Sorry ale nikt tu nie jest jasnowidzem, a logi na serwerze w większości przypadków i tak nie wiele mówią administratorowi gdyż odnoszą się do nr linijek w plikach os. Plikach które są kodowane. Poświęć więc może z łaski swojej tydzień na opracowanie porządnej listy wymagań ustawień serwera dla os z dokładnym wyszczególnieniem wersji i nazw poszczególnych elementów jak serwery www, php, baz danych oraz wtyczek do nich (modułów, funkcji itp.) oraz ewentualnie stworzenie porządnego testu który by przetestował szybko i skutecznie maszynę pod tym kontem. Ręczę, Ci że wtedy 90% naszego zawracania Ci d...y zniknie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.

Chciałbym także zauważyć, że spora część serwerów mająca problemy z omnispeedem to dedyki, vps, oraz hostingi na jakich stoją inne skrypty z jakimi nigdy nie ma problemów i OS jest tu niejako ewenementem. Stąd też warto było by coś z tym zrobić w pierwszej kolejności, aby ułatwić nawet sobie samemu życie odstawiając ma jakiś czas upychanie w os kolejnych źle działających funkcjonalności i psucie tego co działało wcześniej dobrze.

ps. OmniSpeed to bardzo dobry i z założenia funkcjonalny skrypt, aby nie było że tylko krytykuję :) z tobą i Twoimi pracownikami także nie miałem nigdy problemów jeżeli chodzi o kontakt i sugestię więc to o czym pisze to nic osobistego, a jedynie kilka spostrzeżeń i propozycji zmian waszej polityki. Nie oszukujmy się ale obecnie w ignorancji swoich klientów, to jesteście niewątpliwymi liderami :nonono:

ps2. Przestał mi dodawać do moich prywatnych precli zarejestrowanych jakieś pół roku temu. Co ciekawe do 2 precli które dodałem i zarejestrowały się jakieś niecały miesiąc temu dodał bez problemu. Ponowienie rejestracji generuje błędy na wszystkich preclach więc usuwam i dodaje na nowo wszystko. Dam znać czy to pomoże czy nie. Chcociaż nawet jak pomoże to dobrze by było jakby takie efekty specjalne nie miały miejsca w przyszłości.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

@Gielo - jesteśmy liderami w ignorowaniu zgłoszeń bez konkretów bo niestety nasze szklane kule poszły do serwisu i jeszcze nie oddali nam ich :(

Aplikacje testujemy na 5 serwerach shared z różnych firm + 2 nasze konfiguracje w tym dawny omnihost.pl (t2b) i jeśli nigdzie nie ma problemu uznajemy że funkcje użyte w aplikacji są poprawnie interpretowane na większości serwerów - dla słabych adminów mogę polecić hex gdzie panowie w kilka minut skonfigurują każdy serwer pod OS - nie wspomnę o tym że piszemy że nie zalecamy instalacji phpmod a mimo wszystko zdecydowana większość upiera się na ten typ PHP co powoduje zawsze problemy i ilość problemów rośnie w raz z każdą dokonaną aktualizacją automatyczną - nie wspomnę o nadpisywaniu plików etc.

Piszesz o jakiś błędach na wp prywatnych znów kolejne pitolenie bez konkretów że tak się wyrażę bo szklane kule nie istnieją

1 - sprawdzasz jakie masz zapisane dostępy w OS dla takiego WP

2 - sprawdzasz czy ręcznie możesz się tam zalogować i postować na te dane

3 - jeśli tak puszczasz projekt i sprawdzasz czy doda

4 - jeśli nie doda sprawdzasz loga w programie co się zapisuje

5 - jeśli jest biała strona lub komunikat 1 to wchodzisz na adres https://twoja-kopia-os.pl/glype/ i wykonujesz pkt 2

Jeśli wszystko działa tylko OS ma problem piszesz zgłoszenie do nas i podajesz następujące dane:

1 - adres i hasło do panelu

2 - podajesz projekt który ma ten problem

3 - podajesz namiary na bloga z założonym kontem (adres oraz dane dostępowe)

4 - wchodzisz na stronę https://bugs.seop.pl i dodajesz zgłoszenie

5 - z racji że są zawarte w nim twoje dane po dodaniu ogłoszenia klikasz na "przydziel do mnie" i potem edycja zgłoszenia i ustawiasz je na prywatne

Takie zgłoszeni nie będzie olane i zostanie szybko sprawdzone

W przyszłości będzie możliwość wykupienia suportu premium w którym podasz tylko info co twoim zdaniem nie działa i osoba odpowiedzialna za sprawdzenie wszystkiego sama wykona pełną diagnostykę i wskaże błędy jakie są (jeśli problem jest nie po stronie oprogramowania) lub przekaże poprawne zgłoszenie do działu technicznego (jeśli problemem jest soft)

@Mutilator - odpisałem Ci na PW to po pierwsze, po drugie jak już się żalisz na ogólnym że coś Ci nie działa to pisz konkretnie że masz komunikat BLOCKED oraz że narobiłeś takiego syfu z płatnościami że sam paypal się pogubił z tym co robisz przez ciągłe kupowanie i kasowanie i prośby o zwroty pieniędzy za abonament - zapomniałeś też dodać że wszystko działało poprawnie do momentu jak sam wszystko popsułeś i nikt już nie wie co Ty odstawiasz z tymi płatnościami

Tak jak Ci napisałem na PW - aktualnie masz aktywną od nocy licencje po ostatniej płatności a komunikat który masz jest związany z błędną konfiguracją serwera który przedstawia się jako komputer będący w domu a nie pełnowartościowy serwer / vps (chyba że faktycznie instalujesz w domu na localhost to wtedy nie ma szansy odpalić takiego softu)

Błędy w programie proszę zgłaszać na

https://bugs.seop.pl - dokładnie opisując problem! - jeśli są w zgłoszeniu zawarte dane wrażliwe proszę podczas dodawania zgłoszenia zaznaczyć że jest to zgłoszenie prywatne wtedy nie będzie ono widoczne dla innych osób poza zgłaszającym i adminami - zgłoszenia typu coś tam nie działa bez konkretów są ignorowane

Dzięki KOJOTKU za odpowiedź, jednak jakbyś zerknął kilka postów wyżej pisałem że mam komunikat BLOCKED :)

OS nie zainstalowałem sobie na localu, wybacz ale czy "serwer" który stoi w domu jest oznaczony "domowy komputer" i czy taki serwer nie ma prawa działać jak należy ?

Odnośnie płatności to już przeprosiłem Cie kilkakrotnie za zamęt ale stało się dlatego bo po pierwsze usunąłem niechcący subskrypcje a potem miałem nieautoryzowane transakcje na koncie i pogubiłem się z tym.

Zgłaszam już problem na bugs.seop.pl.

i jeszcze mam pytanko, gdzie jest opcja zgłoszenie prywatne ?

@Mutilator - Aby zgłoszenie było prywatne musisz postępować zgodnie z instrukcją podaną trzy posty wyżej pkt 5

@jehowy - Ale ty nic nie musisz zgłaszać łaski mi i innym nie robisz

A czy jedno przeczy drugiemu ;)

W pewnych aspektach działa bardzo fajnie, w innych aspektach mam uczucie bycia beta-testerem, tylko przelew w złą strone idzie ;)

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Jak u Was z z rejestracją do WP na publicznej bazie

Założyłem parę dni temu nowego maila i rozpocząłem rejestrację od nowa. Wyszło mi: 417 zarejestrowanym WP na publicznej. Ze trzy/cztery razy jak przemieliło ponawiałem dodawanie tych z błędami i coś zawsze dochodziło.

Oczywiscie ze nie musze, bo kupujac produkt mam nadzieje na to ze bedzie działał, a czytajac liste skarg i zażalen nie mozna uwazac zeby tak było

Wrzucanie do CCL'a przez plik wywala przy plikach powyzej 5tys linijek

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności