Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Całe szczęście, że nie śpieszę się z updatem :) Pewnie musicie czekać, aż ktoś z OS poprawi błąd.

Hehe, ja też przeważnie czekam aż inny sprawdzą aktualizacje, ale strasznie się napaliłem na obiecany wzrost wydajności, bo ostatnio skrypt działa bardzo wolno, no i bach, wpadka. :)

Program PITy 2013/2014 - darmowy program do rozliczenia PIT z obsługą wysyłania PITów przez Internet poprzez e-Deklaracje.

Łatwy w obsłudze, wydajny program księgowy - KPIR, Ryczałt, Płace, VAT, aktywne formularze, e-Deklaracje.

Rozlicz PIT-37 - zeznania roczne PIT są łatwe.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Znalazłem rozwiązanie tego problemu, przynajmniej u mnie działa, wpiszcie https://[adres_omnispeeda]/aktualizuj_z.php w przeglądarce.

Program PITy 2013/2014 - darmowy program do rozliczenia PIT z obsługą wysyłania PITów przez Internet poprzez e-Deklaracje.

Łatwy w obsłudze, wydajny program księgowy - KPIR, Ryczałt, Płace, VAT, aktywne formularze, e-Deklaracje.

Rozlicz PIT-37 - zeznania roczne PIT są łatwe.

Aktualizacja OmniSPEED v1.8

* Domyślnie wyłączone logi i inna ich organizacja (w folderach) - mniejsze obciążenie

* Obsługiwane komunikaty błędów zamiast logów

* Usunięte czyszczenie logow przy logowaniu (problem na hekko z logowaniem)

* Możliwość wyłączania omniping

* Statystyki wykorzystania cron

* Poprawione mocnelinki i reszta funkcji związaną z synonimizowaniem

* Rozdzielenie silników od OA

* Przebudowanie całego mechanizmu cronów (łatwiejsze znalezienie obciążenia)

* Zmiana serwera aktualizacji na nowy (wymagana podwójna aktualizacja)

* OmniForum -> smf (wersja beta obsługująca SMF) - korzysta z treści dla katalogów

To jest mocno ingerująca aktualizacja w system cronów i innych kluczowych mechanizmów OS i jest troszkę inna niż zazwyczaj

1 - aktualizacje wykonujemy przez podstronę UPDATE

2 - po pojawieniu się komunikatu 1 strona powinna się odświeżyć i wykonać aktualizację

3 - po wykonaniu aktualizacji nadal będzie się pojawiał komunikat że jest dostępna aktualizacja

4 - wracamy na podstronę UPDATE i wykonujemy jeszcze raz "kontrolny" update i tym razem już się poprawnie wszystko zaktualizuje

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Dokładnie, miałem właśnie to z "jedynką i odświeżaniem" - ale wszystko poszło dobrze.

Może spróbujcie jeszcze raz wykonać.

W options faktycznie omnispeed work wyświetla się dwa razy (jedno pod drugim).

"... Z wyborem firmy SEO jest troszkę jak z wyborem marki samochodu..."

Polecam skuteczne pozycjonowanie warszawa !

W sytuacji jeśli u kogoś aktualizacja nie wykona się poprawnie - mogą być takie sytuacje ze względu jak pisałem wcześniej mocnych zmian w strukturze katalogów i powiązań pomiędzy nimi - najlepiej jest wtedy pobrać najnowszą wersję OS z panelu omni-speed.com/panel i zainstalować od nowa uprzednio kasując wszystkie stare pliki

Jest to pierwsza z dwóch głównych aktualizacji których zadaniem jest zmniejszenie obciążenia na serwerze oraz zwiększenie wydajności (nie liczę poprawek typu bug fix jeśli takowe będą musiały się ukazać)

Kolejna poprawka tym razem będzie to już zmiana na v2 planowana jest na koniec miesiąca w której znajdzie się:

1 - nowy system cron

2 - zredukowane zostaną wszystkie crony z aktualnych 8/9 do 1 może 2

3 - zwiększenie szybkości dodawania (kilka postów wcześniej pisałem że uzyskaliśmy wynik 600 na minutę, muszę tą informacje sprostować że stabilnie uzyskujemy np dla easydir 1500 - 2000 dodań na minutę) - opcja będzie posiadała pewne restrykcje mające za zadanie ograniczyć skutki nieumiejętnego wykorzystania na serwerach shared i serwerach znajdujących się w OVH (OS w tej serwerowni przy wyśrubowanych parametrach został rozpoznany jako oprogramowanie hakerskie i doprowadziło do zablokowania maszyny) też należy tu wspomnieć o problemie związanym z "DDoS" na serwery gdzie będzie stała większa ilość katalogów żeby takich maszyn nie zabijać

4 - zwiększenie skuteczności dodawań w pierwszym przebiegu

5 - możliwe że zostanie dodany mechanizm pracy w koło po błędach np 3x system robi jeden projekt kasując za każdym razem błędy (na takich szybkościach taka funkcjonalność już może zostać dodana gdyż nie będzie ona w żaden istotny sposób spowalniała oprogramowanie i jego podstawowej funkcjonalności jaką jest dodawanie)

Dla porównania żeby pokazać jaki jest skok w szybkościach dodawania

OmniADD v5 - EasyDIR - od 6 do 12 dodań na minutę

OmniSPEED v1 EasyDIR - od 9 do 24 dodań na minutę

OmniSPEED v2 EasyDIR - od 48 do ....... - ile maszyna wyciągnie ale 2 000 jest bez problemu do uzyskania (konta shared powinny stabilnie dać około 400 dodań na minutę) - patrz pkt 3 tego posta

Aby w pełni wykorzystać moc v2 będzie wymagane posiadanie min VPS gdzie zalecany jest dedyk

bbardzo ciekawa aktualizacja się zapowiada. W kwestii problemów z aktualizacją dzisiejszą, wszystko już smiga, z wyjątkiem jednej kopii, na której w harmonogramie mam błąd tabeli "ERROR: table();".

Można prosić o wskazówkę jak się z tym uporać ?

@Osiek - to się tyczy wszystkich zadań dodwania nie tylko easydir (ten skrypt jest tylko skryptem do odniesień się do różnic - jak bym za przykład dał webmini to wartości są jeszcze bardziej kosmiczne) - np wiki 14k przelecieć to aktualnie będzie kilka minut dosłownie kilka minut

@Merf - jest to "problem" z bazami prywatnymi czyli np zostało zadanie jakieś do wykonania które korzysta z bazy prywatnej która została usunięta lub został plik dla bazy prywatnej a baza została usunięta

Próbuje już ktoś działać coś z SMF - jeśli tak - to jak wyniki?

Ja osobiście próbowałem jedną malutką listę 1500 adresów smf, ale nigdzie mi nie zarejestrowało, a w logach wszędzie blank page'e.

@kojotek

Możemy liczyć na jakąś mini listę, choćby i 50 adresów SMF - gdzie aktualnie udaje się zostawić linka ? - żeby zwyczajnie zobaczyć 'jak to hula i czy to hula' ?

Mam nadzieję że hosting dedykowany pod OS v2 będzie się wciąż 'sprawdzał' jako ze takowy posiadam :-)

"... Z wyborem firmy SEO jest troszkę jak z wyborem marki samochodu..."

Polecam skuteczne pozycjonowanie warszawa !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności