Skocz do zawartości

OmniSPEED - Nowy Automat Dodający

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Ja napisałem reklamacje, za bezpodstawne zablokowanie serwera, w regulaminie zamawiająć "serwer dedykowany" dla omnispeeda nie było nigdzie mowy o limitach zadań cron,. tutaj macie screen regulaminu gdyby postanowili go zmienic;

https://photoupload.p...09/05/BA14L.png

dostalem dzisiaj ponownie takiego maila: "W dalszym ciągu nasz system wykrywa większe użycie wątków cron. Przypominamy że łączna suma wątków cron w tabeli cronów nie powinna przekroczyć 10 (czyli ustawiając np. w Adding 3 dla reszty pozostaje 7 do rozdzielenia). Jeżeli będziemy zmuszeni zablokować ponownie Pana konto, konto nie zostanie już odblokowane."

a gdzie ja cos takiego podpisywalem ? Ktorys z was o czyms takim wie ? Chyba informacje w OS na temat konfiguracji nie są zapiskami regulaminu i umowy oraz limitami :) nie z OS podpisywalem umowe tylko hexcomm

W regulaminie nie ma nic na temat ilości zadań cron ale jest informacja na temat obciążenia serwera. Jeżeli ktoś ustawia sobie np. po 30-50 wątków cron w poszczególnych polach to przepraszam bardzo ale żadna firma sobie nie pozwoli na takie zabawy. Z resztą czarno na białym w sekcji overclocking ma Pan napisane jakie ustawienia są zalecane dla serwerów wirtualnych, VPS i serwerów dedykowanych.

29 sierpnia był rozsyłany mailing odnośnie zalecanych ustawień, skoro Pan to zignorował to konto zostało zablokowane.

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nigdzie w regulaminie nie widzę zapisu odnośnie obciążenia serwera dla np Hex Omni Mini lub Hex Omni Max.

Oczywiście że mam, i dla serwerów dedykowanych jest:

101 - 500 - dla serwerów dedykowanych.

A przecież pod hasłem "Serwer dedykowany" rozumiem to pojęcie, bo nigdzie nie sprecyzowaliście co wg was oznacza serwer dedykowany, dla mnie że mogę mieć 101-500 wartości, i dla nie znających się na tym również, a skoro u was "serwer dedykowany" to serwer shared, to jest to ewidentne wprowadzanie w błąd klienta, zatem mając 30-50 wątków, nie doszedłem nawet do minimalnej ilości.

Jeżeli ktoś ustawia sobie np. po 30-50 wątków cron w poszczególnych polach to przepraszam bardzo ale żadna firma sobie nie pozwoli na takie zabawy. 

A to przepraszam żyjemy w prehistorii, że nie ma telefonów ? Jak sami łamiecie swoje regulaminy, to ja dziękuję za współpracę z wami, i innym też to zalecam. Żadnemu znajomemu nie polecę waszej firmy.

Hi Hi

This account has been suspended.

Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources.

Co ciekawe nie leciał żaden projekt a ponadto nic nie podkręcałem.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ja myślę, że należy się kilka słów wyjaśnienia, bo szanowny chez ma chyba problemy z czytaniem tesktu ze zrozumieniem.

29 sierpnia został rozesłany mailing odnośnie zalecanych ustawień dla aplikacji OmniSpeed. Dla zdecydowanej większości nie był to problem i otrzymaliśmy wiele maili czy dane ustawienia są poprawne oraz czy mogą być trochę większe niż te podane w mailu. I nie było z tym problemów.

Żadne konto nie zostało zablokowane "po partyzancku", w sumie licząc były to 4 konta., które równie szybko zostały odblokowane.

Jeżeli chez nie czyta maili jakie są rozsyłane to niestety to już nie jest nasz problem. To samo tyczy się kwestii czy ma Pan gdzieś napisane, że jest Pan umieszczany na serwerze dedykowanym, który ma Pan tylko i wyłącznie do własnej dyspozycji?

Zdecydowana większość Klientów jeśli czegoś nie wie/nie rozumie itp. potrafi zapytać i odpowiedź dostaje niemal natychmiast.

I druga kwestia niektóre osoby, które piszą, że mają zablokowane konta nie hostuje się u nas tylko u Kojotka.

Hi Hi

Co ciekawe nie leciał żaden projekt a ponadto nic nie podkręcałem.

M

Nie jesteś jedyny ;). Zapewne większość kont zostało zawieszone za to (o ile to prawda):

Już wiem o co chodzi, w nowej aktualizacji dodawane jest do zakładki "Overclocing" Easydir verification - 7 z automatu.

Więc nawet jeśli ktoś miał ustawione poprawnie to przekraczało o 7 ustawione wartości.

Trzeba było o tym wspomnieć bo to istotna zmiana dla wszystkich którzy korzystają z sv. shared.

Here at Tentanos  we pride ourselves on being a trustworthy, friendly and professional gazebo hire company with outstanding customer service.

Ja mam a w zasadzie powinienem powiedzieć miałem, kojotkowe.

Jestem zdania, że ustawienia domyślne powinny być takie aby nie przeciążyć serwera. Poza tym w moim przypadku program nie miał od kilku tygodni żadnych projektów.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Jestem zdania, że ustawienia domyślne powinny być takie aby nie przeciążyć serwera.

POPIERAM !

Powinno być to w standardzie...

Ja też mam

Proszę o odblokowanie konta i może printscreena jak to poustawiać by nie było problemów.

Odwiedź mojego bloga jeszcze nie skończony ale powoli się kształtuje;)

Jestem zdania, że ustawienia domyślne powinny być takie aby nie przeciążyć serwera.

POPIERAM !

Powinno być to w standardzie...

I właśnie w tym jest problem! Po aktualizacji standardowo są już złe ustawienia cronów (zbyt duże).

Ja po informacji od hexcom zastosowałem się do wymagan i mialem 10 wątków ustawione.

Gdy wychodzi nowa aktualizacja to trzeba sprawdzać ustawienia programu aby:

1. działał poprawnie

2. nie łamał regulaminów sv

O czym jeszcze mamy pamiętać w tym "Nowym automacie dodającym" aby poprawnie działał? To jest przykre... i jeszcze jest za to pobierana miesięczna opłata :(

Panowie i Panie (chyba wśród nas jest jedna płeć piękna)

Kto i kiedy powiedział że OS v2 jest konfigurowany domyślnie pod serwer shared OMNI ?

Kto i kiedy powiedział że OS v2 najlepiej trzymać na shared ?

Kto i kiedy powiedział że konfiguracja domyślna jest dobra dla jakiegokolwiek shared-a ?

Kto i kiedy powiedział że hosting shared jest serwerem dedykowanym i można na nim ustawiać wartości xxx ?

Kto i kiedy powiedział że przez miesiąc czasu można ignorować problemy z serwerem (nie jedna osoba tu płakała że serwer leży przez takich gagatków jak teraz tu się pienią)

Serwer Omni jak i każdy jeden jest serwerem shared jeśli ktoś nie wie co to znaczy odsyłam do źródła https://en.wikipedia....hosting_service

Jak już powiedziałem wcześniej i uprzedzałem też wcześniej - zablokowane konto nie może zostać odblokowane za przeciążenie i tłumaczenie się że nie wiedziałem / że domyślne ustawienia etc są złe i że można tak było ustawić do mnie nie trafia - sorry jak już zostało napisane chętnie pozbędę się tych osób które nie potrafią się stosować do wytycznych i na serwerze zostają TYLKO osoby które dostosowały się do wymogów (one jakoś nie mają tak durnego tłumaczenia) i mogą stabilnie korzystać za to za co płacą co miesiąc

Osoby które czują się pokrzywdzone proszę o skorzystanie z funkcji na paypalu refund (zwrot zapłaconych pieniędzy) i każdej z tych osób pieniądze za dany miesiąc zostaną odesłane (nawet jak komuś zostało opłaconych kilka dni zwrot będzie za cały miesiąc)

Na przyszły miesiąc (na stałe) planowana jest obniżka kosztów serwera - TYLKO osoby które posiadają aktualnie aktywne konto

PS: Konta które delikatnie miały złe ustawienia (1 cron źle ustawiony) zostaną przywrócone - konta które miały wartości z góry na dół 5+ nie mają najmniejszej szansy na wynegocjowanie czegokolwiek

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności