Skocz do zawartości

Ile wpisów dziennie na bloga?

abstynent

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem po co zakładasz kolejny temat. Ten bardzo podobny i chyba dotyczy tego samego bloga:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=143936&hl=

Zapomniałem, że taki wątek założyłem. W tym jednak nie pytam, czy duża liczba wpisów dziennie szkodzi tylko jaka liczba jest optymalna.

Abstynent to świetny przykład kogoś, kto z czegoś dobrego zrobił coś naprawdę badziewnego. Twierdzi on, że jest w stanie dodawać po kilka wartościowych wpisów dziennie. Cóż to jednak za artykuły, gdy gość wkleja maila od klienta i dodaje dwa zdania od siebie? Toż tego się czytać nie da. Już mu w jednym z jego tematów pisałem, że moje wpisy w katalogach są dłuższe od jego "wartościowych" artykułów. Nie no panowie - ręce opadają.

Tylko że od około roku współczynnik odrzuceń utrzymuje się na poziomie ok. 50% a to jest chyba niezły wynik. Tyle mam do powiedzenia. Może to te przypadki - maile od klientów ludzie chcą czytać, a nie moje komentarze, nie wiem. Jeżeli tak, to OK idę na łatwiznę, no i co z tego? Mam się zapaść ze wstydu pod ziemię?

Co się tak uwziąłeś na ten współczynnik odrzuceń? Czytam tamten temat i tam również w koło Macieju o tym samym. Jeśli zależy Ci tylko na współczynniku odrzuceń, to możesz i 100 wpisów dziennie publikować, bo i tak nikt nie będzie tego czytał.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

@sindirus, o to własnie chodzi! Nic dodać, nic ująć.

Abstynencie, skoro lepiej wiesz co dla Twojego bloga najlepsze, to w jakim celu zadajesz takie pytania? Wiele osób twierdzi, że Twój obecny blog to śmietnik. Taka jest niestety prawda. Mimo wszystko zamiast zrobić z nim coś sensownego, to ty nadal będziesz szedł w zaparte, że współczynnik odrzuceń to alfa i omega.

seowyszbanner.gif

Co się tak uwziąłeś na ten współczynnik odrzuceń? Czytam tamten temat i tam również w koło Macieju o tym samym. Jeśli zależy Ci tylko na współczynniku odrzuceń, to możesz i 100 wpisów dziennie publikować, bo i tak nikt nie będzie tego czytał.

Dlatego że współczynnik odrzuceń jest tu miarodajnym do oceny a ilość odwiedzin wzrasta.

@sindirus, o to własnie chodzi! Nic dodać, nic ująć.

Abstynencie, skoro lepiej wiesz co dla Twojego bloga najlepsze, to w jakim celu zadajesz takie pytania? Wiele osób twierdzi, że Twój obecny blog to śmietnik. Taka jest niestety prawda. Mimo wszystko zamiast zrobić z nim coś sensownego, to ty nadal będziesz szedł w zaparte, że współczynnik odrzuceń to alfa i omega.

Ja zadałem pytanie o optymalną ilość wpisów a nie o to, jak oceniacie mój blog.

A jak Ty abstynencie widzisz swój blog? Czy jest on pomocny? Czy sądzisz, że piszesz wiarygodne artykuły?

Czy musisz pisać więcej artykułów? Jak Ty to oceniasz?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

A jak Ty abstynencie widzisz swój blog? Czy jest on pomocny? Czy sądzisz, że piszesz wiarygodne artykuły?

Czy musisz pisać więcej artykułów? Jak Ty to oceniasz?

No głupot raczej nie piszę tylko pomocne komentarze i wpisy, bo znam się na tym. I ostatecznie doszedłem do wniosku że będę napie...dalał wpisami na maksa. Niech długi ogon w wyszukiwarce rośnie i ilośc odwiedzin.

No głupot raczej nie piszę tylko pomocne komentarze i wpisy, bo znam się na tym.

No, ja myślę, że albo się nie znasz, albo się znasz i wciskasz ludziom kit. Na tym swoim bogu.

Jak to jest z Tobą?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

I ostatecznie doszedłem do wniosku że będę napie...dalał wpisami na maksa. Niech długi ogon w wyszukiwarce rośnie i ilośc odwiedzin.

Jakoś specjalnie mnie to nie dziwi :D. Twój problem polega na tym, że szukasz jedynie potwierdzenia swoich racji na tym forum. Jeżeli ktoś ma inne zdanie niż Ty, to nie jesteś go w stanie zaakceptować. Rób sobie co chcesz ze swoim blogiem. Nam nic do tego.

seowyszbanner.gif

• 6 miesięcy temu...

Wiesz moim zdaniem, nie dobrze jest przyzwyczajać czytelników do dużej ilość wpisów dziennie, ponieważ potem każda mniejsza ilość wpisów będzie traktowana jak brak czasu, czy zaniedbanie bloga. Dlatego daj czytelnikowi zatęsknić za sobą pisz mniej, bardziej wartościowo, nie musisz pisać codziennie, ale regularnie.

Ja uprzedziłem czytelników przed chwilą: https://pamietnikwindykatora.pl/2012/11/22/moge-troche-zwolnic-tempo/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności