Skocz do zawartości

[Strona] FULO.pl

SEOsklep24.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

@MaxPan - przyznam, że nie znam osoby, która wypowiada się raz negatywnie, a nagle pozytywnie odnośnie tego projektu....

Nie interesuje mnie kto to jest i jaki ma w tym cel. Nie będę również odpowiadał na jego pytania, ponieważ nie mam normalnie ochoty oraz czasu.

Zresztą i tak przed jego kolejnymi wypowiedziami zgłosiłem to do moderatorów.

Czekam osobiście na kolejne ZA i PRZECIW odnośnie Fulo, ponieważ takie informacje mnie interesują.

Pozdroo

Gość Voyager
a ty nie strasz minie moderem bo już kilkanaście kont tu miałem i nie podobają się moje opinie ale spoko muszę iść przypalić

A zadania z przyry zrobić nie musisz? :D

Urzekła mnie ta mapka, a raczej rozwiązanie wyszukiwania - klikasz na rejony, które automatycznie zostaną dodane do filtrów - genialny pomysł, wcześniej na takie coś nie trafiłem (chyba, że mało chodzę po necie?)

Zapewne będzie trudno w przebiciu się przez podobne strony branżowe, jednak życzę powodzenia.

Ogłoszenia to ciężki orzech do zgryzienia. Zobaczymy, czy portale z "mniejszym" budżetem też mogą... ;)

Tutaj główny nacisk to aktualne ogłoszenia, brak SPAMU i tysięcy ogłoszeń typu " KREDYT MIESZKANIOWY " itp, które są najczęściej dodawane automatem....

Fakt, niektórych serwisów aż nie da się przeglądać z uwagi na śmieciowe ogłoszenia.

Tak czy siak - powodzenia z serwisem.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Podoba mi się mapka. Myślę, że jej wielkość jest ok. biorąc pod uwagę, że chodzi o ogłoszenia lokalne, a więc kryterium geograficzne jest bardzo istotne z punktu widzenia użytkownika. Fajnie, że można zaznaczyć kilka regionów, choć w praktyce, pewnie większość wybiera jeden.

Przydałoby się jeszcze filtr regionów na innych podstronach, bo użytkownik do końca nie wie, czy jest w wybranym województwie, czy nie. Mógłby też chcieć zawęzić listę wyników z pominięciem mapki i wyszukiwarki.

Tak poza tym bardzo przyjemna grafika i całkiem niezła użyteczność.

Życzę powodzenia, na mój gust wypadasz całkiem nieźle w porównaniu do gumtree, czy tablicy, tylko oni mają większy budżet reklamowy i bezpłatność;]

strony www gdynia - profesjonalne strony www, sklepy internetowe, identyfikacja wizualna

Blog webmastera - mój blog o Internecie, projektowaniu stron, gadżetach itp.

Blog i portfolio grafika - tutoriale, inspiracje itp.

Witam.

Właśnie dostałem informacje od właścicieli firmy iż będą chcieli napisać oficjalne informacje w tym temacie na temat całej strony i całego systemu.

Do 24h pojawią się tutaj oficjalne informacje odnośnie całego systemu jakim jest Fulo.pl - mam nadzieje, że te wiadomości przedstawią Wam całą inwestycję w dużo lepszym świetle.

Odnośnie budżetu również będzie przedstawiona informacja :)

Witam.

Dostałem maila z informacjami jakie mam przedstawić na forum odnośnie Fulo.pl

"

JAK DZIAŁAĆ MA FULO

Witamy wszystkich forumowiczów

Na początku chcielibyśmy podziękować wszystkim osobom, które poświęciły na tym forum czas na obiektywne z Państwa strony uwagi wobec tej jednej strony która dopiero raczkuje.

Oczywiście chcemy, żeby każdy, kto ma chęć na wypowiedź w sprawie naszego systemu, śmiało wypisał swoje uwagi i oczekiwania wobec naszego projektu.

Od czego się zaczęło, coś o nas ?

Firma, która jest na rynku od 7 lat działa w odmiennej branży niż internetowej, ale właściciel firmy zawsze stawiał na Internet.

Nie chcemy przedstawiać nazwy firmy na forum.

Jak widzicie, spryciarze, nazwa firmy widnieje w regulaminie na fulo.

My jako zespół pracowników byliśmy bardzo sceptyczni, co do tego projektu, "ale szef wie lepiej" - i się nie mylił!

Kiedy właściciel zbierał zespół ludzi i angażował kilka firm w Polsce i przedstawił swój projekt tym ludziom, co chce dokonać, wszyscy kręcili nosami i twierdzili, że się nie uda, ale kiedy system zaczął się wyłaniać przy ogromnym wkładzie pracy...

I tu jest wypowiedź do naszego szefa, jednego z programistów który to nadzorował projekt, zobaczył pierwsze efekty:

"Cholera, to działa, w tym szaleństwie jest metoda" - z tym że nie użył słowa cholera :)

System składa się z głównej strony FULO.PL i 462 portali ogłoszeniowych na całą Polskę.

Każdy portal jest przypisany do danego miasta, np.: wpiszesz "miasto i dopiszesz FULO" czyli Wrocław fulo lub Głogów fulo,

na razie jest uruchomionych 246 portali, do końca czerwca będzie pokryta cała Polska.

Jak działa Fulo?

Tylko prawdziwe regionalne ogłoszenia

Załóżmy, że mieszkam w małym mieście np. Syców, które ma około 10 tysięcy mieszkańców i wstawiam ogłoszenie na swoim portalu "Syców fulo" ale to nie wystarcza

- chcę wstawić ogłoszenie na jeszcze inne miasta, ale żeby nie było daleko, a ktoś kto chce kupić przedmiot który sprzedaję za 20 zł, to nie opłaca mu się jeździć tak daleko lub koszt

wysyłki przekracza wartość przedmiotu. I tu do każdego miasta są przypisane inne portale ogłoszeniowe: 9 najbliższych miast plus miasto wojewódzkie, ale to ty decydujesz, na których

portalach ma się ukazać to ogłoszenie, możesz za darmo dodać to ogłoszenie poprzez wejście na każdy portal osobno, ale to zajmuje czas, więc jest opcja płatna: za 3 zł możesz dodać to

ogłoszenie automatycznie do tych miast, z Twoją decyzją które miasta, każde miasto to 30 gr. Wszystkie te strony, które są oferowane do dodania ogłoszeń są w Adwords na 1 miejscu.

Nasza firma postanowiła do tego projektu zakupić własne maszyny serwerowe i postawić na nich cały system.

Po prostu twoje ogłoszenie jest widoczne nie w jednym serwisie, ale w 10 portalach ogłoszeniowych.

Wszystkie ogłoszenia spływają do jednej bazy (strony) FULO.PL, tam możesz znaleźć od razu to ogłoszenie z Sycowa nie szukając po regionalnych.

Gdy wstawiasz na Ogłoszenie na fulo to twoje ogłoszenie jest wtedy płatne, dlaczego?

FULO jest tworzone tak aby nie było spamu i powtarzalności ogłoszeń " kredyt - kredyt - kredyt -....tej samej firmy" są obecnie zakładane filtry na przyrost tych ogłoszeń.

- wgrywasz 9 zdjęć dobrej jakości,

- wstawiając ogłoszenie za złotówkę, to ogłoszenie jest wyżej jak te inne z całego systemu np. z Sycowa, także odróżniają się kolorem.

Tylko prawdziwie aktualne ogłoszenia.

Wiele portali posiada ogłoszenia sprzed nawet 6 lat – sprawdźcie. Jest to zagranie na oglądającego ale do pewnego czasu !

Inne firmy zakupują bazy ogłoszeń z błędnymi email lub telefonami tak żeby nikt się nie dodzwonił do kogoś.

Wszystkie ogłoszenia na naszym systemie są aktualne 14 dni. Nikt z szukających ofert nie będzie się denerwować, że są sprzed roku.

Załóżmy, że szukasz ogłoszenia i znalazłeś dzwonisz i co się okazuje, nieaktualne, bo sprzed roku lub kilku miesięcy!

Tracisz oprócz wydatków na telefon, to zajmuje Tobie czas, a u nas będzie na pewno mniej ogłoszeń ale tylko aktualne.

Spójrzcie na wszystkie portale ogłoszeniowe, większość się chwali ilością ogłoszeń nawet z 2006 roku :)

ale dla nich najważniejsza jest ilość. A u nas tylko jakość ogłoszenia!

---------------

Niedługo, za od 7 do 10 dni odbędzie się na naszej stronie FANPAGE konkurs, w którym przewidziane są nagrody rzeczowe.

--------------

FULO pod słowem "Ogłoszenia" jest na 1 lub 2 miejscu zależy od regionu Polski.

Jest to system w całości zintegrowany z regionami miast Polski.

Chcielibyśmy poinformować jeszcze iż cały system finalizowany jest z własnego budżetu a nie z dotacji oraz innych dodatków Unijnych tak jak to jest np z innymi ogłoszeniami, o których głośno w TV. "

Miłej lektury życzę i mam nadzieję, że w tym temacie znajdą się jeszcze opinie i uwagi na temat Fulo.pl

Hej,

mapka spoko...tylko przyzwyczajony jestem, że jak klikam na dane województwo to pokazują mi się ogłoszenia z niego...kolejna rzecz to brakuje mi filtrowania ogłoszeń tylko z danego rejonu - wyświetlanie wszystkich ogłoszeń z danego województwa

Po za tym stronka przyjemna:)

...

• 7 miesięcy temu...

A jednak subdomeny, szybko się uczycie !!! Czyżby goog... potraktowało taką ilość domen na serwerze za zaplecze ? :zeby:

Teraz strona jest ok, i nawet nieźle wygląda.

Ja bym popracował nad wyglądem tej ramki z tekstem na dole trochę psuje wygląd

ale o wiele lepiej teraz strona wygląda :heej:

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

Strona na desktopie wygląda całkiem przyjemnie, byle się rozwijała i była dostosowywana pod wymagania użytkowników. Jak działa pod urządzeniami mobilnymi? Ostatnio szukałem mieszkania na wynajem i przeglądałem oferty będąc na mieście na androidzie i doprowadzała mnie to do furii. Myślę, że wiele osób miało ten sam problem co ja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności