Skocz do zawartości

"Lubię to" skierować na adres czy na stronę facebookową

sadNot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie.

Facebook daje nam możliwość utworzenia swojej strony na łamach portalu.

Mam ją wtedy pod adresem https://www.facebook.com/BreadEvents .

Mam też stronę główną, na której najbardziej mi zależy pod adresem https://www.bread-events.com/ .

Pytaniem jest: na co nakierować przycisk "Lubię to" na stronie? Mogę za pomocą Like Box'a ustawić polubianie strony facebookowej albo za pomocą Like Button'a wybrać czy adresem ma być moja strona główna czy facebookowa.

Na co lepiej zbierać lajki, aby miało to lepsze odzwierciedlenie w wyszukiwarce google? Ta sama kwestia nurtuje mnie z Google+, więc jak ktoś ma jakieś info to proszę o podzielenie się nim. Pozdrawiam.

edyta:

niedoczytałem ;-)

lepiej umieść button "share" na stronie.

a najlepiej kup facebook ads.

lepiej zbierać lubisie na fan page'a, ponieważ serwis regularnie jest aktualizowany (zakładam, że każdego newsa wrzucasz na fejsa, są do tego automaty), a fani będą wchodzić na Twoją stronę z fb i będziesz miał regularny darmowy traffic.

@bennie_amin -> share -> głupota!

Najbezpieczeniej - ustawiasz ładne tagi Open Graph dla strony, następnie tworzysz powiązanie (og:admins) z userem, klikasz parę like-ów, a userowi się tworzy z automatu FanPage, której jest administratorem. Następnie każde zalikeowanie strony/fanpage, przenosi fana.

Alternatywnie:

- Opcja 1 - lajkujesz fanpage - dodają się fani, na stronie dodajesz fanbox dla tego fanpage

- Opcja 2 - lajkujesz stronę - nie dodają się fani, strona wychodzi w wyszukiwarce FB; awaryjnie, możesz po jakimś czasie powrócić do Open Graph (jak w rozwiazaniu dodanym na początku)

Gdzie jest polski tutorial SEO w FB - nie piszę bo nie wypada. ;-)

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności