Skocz do zawartości

Lista życzeń do kolejnych wersji

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zauważ, że nie podaje się maila przy dodawaniu stron... co więcej ostatnio z pewnego katalogu dostałem chyba z 6 maili informujących mnie najpierw o usunięciu wpisu, potem zaakceptowaniu, potem znowu usunięciu itd bo Admin chyba nie może się zdecydować co zrobić z moim wpisem...

pomysł wysyłania maili do Internautów mi się nie podoba, ale powiadamianie Administratora o oczekujących kategoriach, podkategoriach i wpisach jak najbardziej

zakceptowany zaakceptowane wpisy po prostu widać

oczekujący ustaw swój katalog na sugerowanie wpisów, zasuigeruj wpis a potem zasugeruj go ponownie - dostaniesz info że oczekuje na aktywację

odrzucony - pozycja trochę bez sensu, musiałbyś przechowywać wpisy w bazie żeby przy dodaniu informować że został odrzucony

zbanowany - lepsze rozwiązanie niż odrzucony, i coś takiego jest do zrobienia, ale także trzeba przechowywać listę zbanowanych URLi

wstrzymany - można dorobić, w momencie gdy dojdzie badanie linku zwrotnego i opcja "żądaj linku zwrotnego"

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

"Popularyzacja Katalogu"

eno, do tego to chyba każdy sobie może zrobić blok z texarea i kodem do swojej strony głównej ;)

mi brakuje navigatora w szczegółach strony w katalogu

Strona Główna --> Kategoria --> Podkategoria

scorpi - jak wchodzisz do szczegółów wpisu to tracisz "back" tzn jest back w postaci referera i można by to wykorzystać ale tylko w momencie gdy wejście do szczegółów jest z podkategorii.

Jeśli wejście jest z wyszukiwarki albo ze strony głównej navigator w postaci kategoria -> podkategoria nie będzie miał skąd brać danych (chyba że wpis jest przyklejony dokładnie do jednej podkategorii)

Coby token nie był case sensitive.

kava - w wersji 1.1 (Wygląd -> Token) można ustawić sobie dowolny zakres albo kilka zakresów znaków np. ad|wz|24 po to aby zlikwidować jak najwięcej pomyłek występujących przy znakach takich jak oO0 lub 1lI

jeśli to Ci jednak nie wystarczy możesz w swoim pliku otwarty_disp/op.php zmienić w 3 miejscach z

if ($check_sid[token]!=$_POST[token]) {

na

if (!eregi("^($_POST[token])$",$check_sid[token])) {

powinno zadziałać :)

tak, wiem :D usuwanie i przesuwanie całych gałęzi

choć obecne rozwiązanie jest dośc bezpieczne... aby skasować kategorię nalezy pozbyć się z niej wszystkich podkategorii, aby pozbyć się podkategrii nalezy usunąć (odpiąć) z niej wszystkie wpisy

...to tym samym jest uciążliwe

oto lista jaką ostatnio sporządziłem

miniatury (metoda jeszcze nieokreślona)

---> miniatura

---> miniatura_data

usuwanie i przesuwanie całych gałęzi

---> TAK

porcjowanie wyników << prev 1 2 3 4 next >>

---> TAK

nowe pole wstrzymany - można dorobić, w momencie gdy dojdzie badanie linku zwrotnego i opcja "żądaj linku zwrotnego"

---> TAK ale wymaga nowego pola i sprawdzania linków zwrotnych

wyroznione wpisy w kategorii / podkategorii

---> TAK

---> ocena

---> platny

sprawdzanie linku zwrotnego

---> TAK

---> zwrotny

---> zwrotny_data

---> link trafia do płatnych lub do dostaje ocenę 5 lub inną ustawioną przez admina

sortowanie wg różnych kryteriów

---> TAK

szukarka dla internautów

---> TAK

sprawdzanie i wyświetlanie PageRank

---> TAK

ban na adresy www

---> TAK ale wymaga nowej tabeli

linki na PATH_INFO

---> TAK

Filtrowanie słów w kategoriach, podkategoriach i wpisach

---> TAK ale wymaga nowej tabeli na słowa

---> w przypadku kategorii i podkategorii: blokada dodania | wycinanie słów

---> w przypadku wpisów: blokada dodania | wycinanie słów | trafienie do bana

info na głownej o pr, ilosci zaindexowanych podstron w Google, MSN

---> ???

głebsza struktura kategoi i podkategori

---> ???

reklamy pionowe skypery - poza obszarem main

---> ???

Witam.

Postawiłem katalog na https://link-directory.eofe.info

Nad grafiką będę dopiero pracował.

Mam jednak propozycję wydaje mi się, że niezłą - możliwość "przyklejania" reklam dla każdej podkategorii lub kategorii osobno :)

Tak wiem, że AdSense samo sie skontekstuje :tease:

Chodzi o to, że np. w kategorii Turystyka chce reklamować np. bannerem moją stronę o Turystyce, z tanimi biletami itp...

Druga sprawa:

Jak zrobić aby na stronie głównej czy w stopce pojawiała się ilość aktywnych wpisów, katalogów i podkatalogów ? Zupełnie jak w PA z prawej strony... bawiłem się, znalazłem coś takiego:

Aktywnych Wpisów <?=$ile[wpi_a]?>

Aktywnych Kategorii <?=$ile[kat_a]?>

Aktywnych Podkategorii <?=$ile[pod_a]?>

Jednak to nic nie robi jak wrzuce to do Footera z PA.

Próbowałem też oczywiście dodać funkcje ILE itd...

Zna ktoś rozwiązanie ?

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

możliwość "przyklejania" reklam dla każdej podkategorii

gdyby była taka możliwość z menu administracyjnego to nie byłby już "mini" :) nie ma lekko, trzeba trochę pokombinować, choć są to kombinacje dość proste

Chodzi o to, że np. w kategorii Turystyka chce reklamować np. bannerem moją stronę o Turystyce, z tanimi biletami itp...

musisz pracować na includach <php> aby to osiągnąć, jeśli w pliku postawisz odpowiednie warunki w zależności od parametrów w linku wyciągasz z mini dokładnie taki efekt jaki chcesz czyli tu wstawisz adsense, tam adkontekst a jeszcze gdzieś indziej dowolny inny banner

Zna ktoś rozwiązanie ?

także na includach tylko muszsz dodać require funkcje.php aby wyciągnąć te parametry, załóżmy że umieszczasz swój plik php który będzie kompletnym blokiem w katalogu /otwarty_tpl/default/

to wstawiasz w bloku

<php>otwarty_tpl/default/test.php</php>

a to w pliku test.php

<?

require_once("otwarty_disp/funkcje.php");

$ile = ile();

echo "$ile[wpi_a]";

?>

OK udało mi się zrobić ilość wpisów i kategorii z podkat. ale szkoda, że to działa tylko w blokach... a nie można np. tego includować w miejscu powitania lub w stopce... no chyba, że jest jakieś wyjście ? :)

kruzyk.1.gif

<php> w standardzie możesz mieć tylko w blokach oraz w reklamach o czym pisałem w wątku o includowaniu, jeśli chcesz mieć w "top", "foot" czy w "welcome" odnajdź i pozamieniaj w pliku /otwarty_disp/funkcje.php poszczególne zmienne

z:

<?=$tpl[top]?>

na:

<? mini_magic($tpl[top]); ?>

i z:

<?=$tpl[foot]?>

na:

<? mini_magic($tpl[foot]); ?>

oraz w pliku otwarty_disp/home.php

z:

echo "$tpl[welcome]";

na:

mini_magic($tpl[welcome]);

w kolejnej wersji dodam też możliwość includów do tych pól w standardzie

tak czy inaczej w przypadku includowania z tego poziomu lepiej całość (wykonywane skrypty i design elementu) zapisać w includowanym pliku

• 2 tygodnie później...

WG. mnie brakuje jeszcze jakiejś wyszukiwarki... coby się dało znaleść jakiś wpis tylko np. po adresie... a nie, że trzeba ręcznie przewertować cały katalog...

nie widać też zabardzo sugerowanych podkategorii... trzeba wejść do katalogu konkretnego to dopiero widać... jasne z boku jest info o niezaakceptowanych subkategoriach ale to za mało... jest liczba i bodajże 5 najstarszych sugestii...

proponuje aby dodać jakiś znaczek przy kategorii głównej/kategori, informujący, że właśnie w tej kategorii ktoś zasugerował subkategorię...

to chyba tyle :D

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności