Skocz do zawartości

Lista życzeń do kolejnych wersji

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmm właśnie sobie stawiam katalog na skrypcie mini -> katalog ławka (jakoś cierpie na brak pomysłu na nazwe :D )

I w sumie myślę, że przydałby się taki drobiażdżek estetyczny - z uporządkowaniem nazw zgłaszanych podkategorii. Tzn żeby ich pisownia była ujednolicona: np coby wszystkie podkategorie były pisane małymi literami, lub z Wielkiej litery.

tzn chodzi mi o uniknięci czegoś w stylu:

podkategoria 1

Podkategoria 2

PODKATEGORIA 3

pOdKaTeGoria 4 itp...

Potrafie sobie sam takie coś dopisać, ale myśle że był by to generalnie taki przyjemny drobiazg.

• 2 tygodnie później...

jeśli nie było to proponowane, według mnie powinno być wyszukiwanie stron po słowach lub po adresie od strony usera - od strony admina również jak chce znaleźć jakąś stronę z 1000ca innych a nie wiem gdzie ona jest. Następnie powinnno być blokowanie niechcianych adresów stron widziałem taki skrypcik tutaj więc dobrze by było go uwzględnić., jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy dam znać...

aha najważniejsze to dodać "opcje tak /lub nie" linków zwrotnych tzn dodaj stronę ale potem umieść link katalogu u siebie na stronie, jakoś nie widziałem tej opcji ;)

Forum zwalczające depresję www.psychocafe.pl

Mam pomysł :D

A co gdyby każdy katalog mini miał wbudowany Twój skrypt Piotrku - Łapacz! :) ?

Bardzo fajne narzędzie, jednak do niego też mam pewne sugestie. Np. dobrze by było podzielenie w Robotach, Wyszukiwarkach itd na strony, na których załączyliśmy skrypt ;)

Bo obecnie jak wchodzę np. w hosty to OK widzę ile razy mnie googlebot odwiedził. SZKODA tylko, że nie wiem na której ze stron był ile razy...

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Nie wiem, czy nie było tego już gdzieś wcześniej, ale przydałaby się możliwość dodawania przyjaciół katalogu (wpisy zawsze na górze wyników podkategorii). Tzn. użytkownik dodaje stronę +jeśli chce dodaje u siebie link i adres podstrony, na której umieścił link. Jeśli admin to zaakceptuje, wpis jest zaliczany do przyjaciół katalogu.

I byłoby super, gdyby jeszcze zmywał :)

BTW jeśli w nowej wersji znajdzie się choć część zapowiadanych zmian, proponuję rozważyć zmianę nazwy na Otwarty Maxi :D

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

Czasem podczas aktywowania, deaktywowania wpisów/kategorii w panelu pojawiają się ujemne liczby Np że nieaktywnych wpisów -2. Przydał by się skrypcik który przeliczałby wszystkie wpisy, kategorie, podkategorie, relacje, i ustawiał poprawne wartości. Jak był już podobny request to sory :brawa:

Pozdrawiam

Witam,

Czy dałoby się w następnych wersjach przerobić katalog tak, żeby wszystkie napisy były zawarte w jednym pliku, tak jak zrobiono to np. w CNCat czy phpLinkDirectory? Ułatwiłoby to bardzo tłumaczenie skryptu (planuję zrobić angielską i rosyjską wersję katalogu).

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

czy istnieje możliwość dodania dodatkowej linijki podczas sugerowania strony do katalogu w której byłby zawarty aders email dodającego? ;)

Wejdź nie trać czasu dodaj swój wpis Darmowy Katalog Stron

button.gif

Bo w pojedynkę wszystko jest trudne...

Zadbaj o swoje zdrowie Twoje Zdrowie - portal poświęcony medyczynie

fahofiec: przecież są już pliki językowe, wystarczy że poszukasz na forum...

zdróweczko: IMHO to ma sens tylko jeśli będą wysyłane maile powiadamiające o dodaniu/odrzuceniu strony przez moderatora. Inaczej z Mini zrobi się drugi QlWeb, w którym pole na mail jest dodane tylko po to, żeby denerwować użytkowników ;).

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

No tak email w qlweb to irytująca rzecz, ale mnie email potrzebny był by do powiadamiania wlasciciela dodawanego serwisu o dodaniu badz odrzuceniu mówiąc krótko w celach kontaktowych.

Ok ale czy istniała by możliwość dodania takiego stryptu, który pokazuje wszystkie strony wpisane do katalogu? coś w podobie do html'owego marquue. ewentualnie może znacie taki skrypt. ;)

Wejdź nie trać czasu dodaj swój wpis Darmowy Katalog Stron

button.gif

Bo w pojedynkę wszystko jest trudne...

Zadbaj o swoje zdrowie Twoje Zdrowie - portal poświęcony medyczynie

Ja na szybko napisałem taki parser strony z regulaminem, bo większość ma tam też informacje o zawartości katalogu. Można coś podobnego wprowadzić na stronie katalogu prócz samych linków podawać także statystyki. Dla ułatwienia można by to w następnej wersji skryptu ujednolicić i wszystkie informacje w 1 pliku trzymać. Powód? nie każdy nazywa główną stronę index.php (wtedy by można po index.php?a=inf wyciągać), a także nie każdy nazywa swój mod_rewritowany plik regulaminu inf.html. Sam skrypt generuje tabelkę (dodałem 10 przypadkowych katalogów z listy [mini.otwarty.pl]) coś w stylu:

https://www.rolka.okay.pl/katalogi.htm

Natomiast działanie można sprawdzić tutaj:

https://www.rolka.okay.pl/katalogi.php

podając po '?' pełny adres do podstrony z regulaminem, przykładowo:

https://www.rolka.okay.pl/katalog.php?https:...scy.pl/inf.html

Nie podaję adresu do skryptu generującego już całą listę, taką jak w pliku katalogi.htm, gdyż trochę trwa generowanie, a nie chcę obciążać serwerów tak swojego jak i Waszych. Każdy może sobie sprawdzić pojedynczą stronę.

Myślę, że można zrobić też jakiś ranking najbardziej popularnych katalogów opartych o mini. Dane wrzucać do bazy itd itp...:soczek:

Ale to pozostawiam autorowi katalogu.

moje życzenie: wersja innego języka uruchamiana w taki sposób ze to co jest w pierszej wersji jest kopiowane do następnej. W panelu administracuyjnym zmieniamy wtenczas nazwy kategorii, opisów itp.

pozdrawiam, ziemowit

www.aaaaa.pl

• 2 tygodnie później...

Mam fajny, użyteczny pomysł. Mam nadzieję, że nie było o tym jeszcze.

Otóż fajnie by było, gdyby admin katalogu w PA mógł tworzyć nowe konta dla moderatorów. Oczywiście takie konta miałbyby ograniczone uprawnienia, ale o tym co wolno moderatorowi też możnaby decydować, np. poprzez wybór - możliwość dodawania wpisów, edytowania, lub dawanie dostępu do różnych działów katalogu :)

Zapewne przy czymś takim jest duuuużo pracy, jednak dla dużych, MODEROWANYCH katalogów, zajmujących się tym na poważnie taka funkcja to prawdziwy skarb.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności