Skocz do zawartości

Słowa kluczowe - dzielić czy nie?

Saro

Rekomendowane odpowiedzi

Dodając strony znajomych do katalogów zauważyłem, że niektórzy moderatorzy dzielą słowa kluczowe na pojedyncze frazy np. frazę sporty ekstremalne dla kobiet zostały tak podzielone: sporty, ekstremalne, dla kobiet (to tylko przykład).

Mam takie pytanie dotyczące słów kluczowych. Chcę pozycjonować jedną stronę na frazę dwuwyrazową np sporty ekstremalne. Jednak konkurencja na frazę, która chciał bym się wbić w TOP10 jest spora dlatego wyszukałem sobie nową dłuższą frazę, która ma trochę wyszukań jednak nie jest tak mocno oblegana przez pozycjonerów. Moja nowa fraza wygląda powiedzmy tak: sporty ekstremalne dla kobiet. Czy w metatagu umieścić dokładnie taką frazę, czy frazę sporty ekstremalne, czy kompletnie to podzielić? Nie wiem czemu część moderatorów stosuje podział dlatego pytam. Czy dodając się do katalogów stosować podział słów czy stosować dokładnie takie frazy na które chcę się wbić (dwu czy trzy wyrazowe)?

Proszę o wyrozumiałość, szukałem postów podobnego pokroju ale wyniki wyszukiwania na "słowa kluczowe" i podobne wyrzucają masę wyników nie związanych z moim pytaniem. W google jest dużo tych samych informacji (głównie zaplecza) które nie rozwiały moich wątpliwości.

Masz miejsce parkingowe które jest czasem zajmowane przez nieproszonych gości? Rozwiązaniem Twojego problemu mogą być słupki oraz blokady parkingowe

Linkując: sporty ekstremalne dla kobiet, pozycjonujesz również sporty ekstremalne. Linkowanie na sporty ekstremalne, nie przełoży się już tak na frazę sporty ekstremalne dla kobiet, nie mniej jednak wesprze ją w małym stopniu.

Najlepiej linkuj obie frazy, nie dzieląc je na poszczególne wyrazy.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

dzięki, rozwiałeś trochę moich wątpliwości jednak nadal nie wiem czemu niektórzy moderatorzy katalogów dzielą dość mocno słowa kluczowe twierdząc iż to pomaga lepiej odnależć stronę użytkownikowi. Nie widzę w tym logiki skoro chcę konkretnie frazę 3 lub 4 wyrazową a ona zostaje kompletnie podzielona w metatagu.

Masz miejsce parkingowe które jest czasem zajmowane przez nieproszonych gości? Rozwiązaniem Twojego problemu mogą być słupki oraz blokady parkingowe

Pewnie chodzi Ci o tagi ?

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Raczej nie, dodając się do katalogów na skrypcie seokatalog jest pole na słowa klóczowe, które lądują w metatagu keywords. Może i tagi są tworzone na tej podstawie, ale jak wspomniałem kilka katalogów dzieli słowa klouczowe - fraza sporty ekstremalne dla kobiet została tak podzielona w sekcji keywords: sporty, ekstremalne, dla kobiet.

przeczytałem wątek i nie chodzi mi o to o czym mowa przy wymienionych tam katalogach

może inaczej, czy pozycjonując się powiedzmy na sporty ekstremalne dla kobiet to w znaczniuku meta w słowach kluczowych powienienem zamieścić dokładnie taką frazę czy może ją dzielić jak to niektórzy robią?

w jakimś poradniku wyczytałem, że w znaczniku keywords nie warto zamieszczać słów kluczowych na które się pozycjonujemy by nie zdradzać tego konkurencji, ponieważ google już praktycznie nie patrzy na znacznik keywords jak kiedyś

Czy podzielisz czy nie, będzie to bez różnicy, meta keywords nie wpływają na pozycjonowanie

w jakimś poradniku wyczytałem, że w znaczniku keywords nie warto zamieszczać słów kluczowych na które się pozycjonujemy by nie zdradzać tego konkurencji

hehe, no to niezłe poradniki czytasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności