Skocz do zawartości

mała liczba wyszukiwań - co zrobić

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałem do kampani adwords dołożyć grupę reklam misspelling.

Lecz gdy dodaję słowa kluczowe z błędną pisownią (zamienione litery) to mam komunikat : mała liczna wyszukiwań.

Rozumiem że nie warto wyświetlać reklan na te słowa kluczowe?

słyszałem że można dużo ruchu zyskać.

Informacja, którą otrzymujesz mówi tyle, że jest bardzo mało Internautów szukających w taki sposób tej frazy - czyli z błędem - po prostu takiej frazy.

Możesz zostawić tą frazę na koncie, ale będzie ona zaniżała pewne wskaźniki jak np. Wynik Jakości.

Możesz wykorzystać jedynie frazę/frazy w dopasowaniu, które się nazywa modyfikator dopasowania przybliżonego.

Wtedy dasz znać systemowi adwords aby reklama pojawiła się również wtedy, gdy ktoś wpiszę z błędem tą frazę, czy też w liczbie mnogiej czy pojedynczej.

Dodatkowo wchodzi nowa funkcjonalność fraz w dopasowaniu ścisłym i do wyrażenia - Ulepszenia w dopasowaniu ścisłym i dopasowaniu do wyrażenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności