Skocz do zawartości

słow kluczowe - nie miałem a teraz mam wątpliwość

Rekomendowane odpowiedzi

Przy ustalaniu / wyborze słów kluczowych nie miałem jakis problemów, kierowałem się jak największą ilością wyszukań.

Dodatkowo dopasowanie ścisłe stosowałem i wynik jakieś 3 miesiące temu o wiele lepiej wyglądały.

Zacząłem prowadzić stronę z programami i postawiłem na słowa w Lewej kolumnie (region: Polska, słowa: polskie)

1 Kiedyś google podpowiadało więcej słów jakie można wybrać, a teraz nic ciekawego nie podpowiada (gg, gadu gadu, program tv) więc uważam, że te słowa których używam będą najlepsze. Ale patrząc na dostosowanie ścisłe to PORAŻKA no bo co słowem 'programy do pobrania' defacto 1300 osób tylko szuka programów miesięcznie?? jeżeli tak to np. 'programy usb' to w obole nie opłaca sie inwestować i pozycjonować na to słów dla 28 odwiedzin w miesiącu

2 Jeżeli Wasza odpowiedzi sie potwierdzą, to jednak ma ograniczyć do max. 6 słów kluczowych? to tez lipa bo chce jak najwiecej przyciagnąc userów

3 A jak będzie wyglądała odmiana słów przy małej ich liczbie - max 6.

np. dla 'darmowe programy'?

- programy darmowe (to tylko zamiana miejscami, ale juz jeden schemat wykorzystałem)

programy.png

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

chyba nie do końca dobrze je dobrałeś, jak szukam jakiegoś programu to wpisuje przykładowo:

gadugadu download

gadugadu pobierz

programy na androida

darmowe programy dla firmy

darmowe programy biurowe

gry na nokia 500

a nie:

programy do pobrania

W przypadku strony z programami do pobrania, fraz będą setki, postaw na unikalny opis każdego programu, może pojedziesz długim ogonem.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

- co do sposobu wyszukania to OK, zgadzam się na: gadugadu download

- dobre tytuły dla np. gadu gadu to też OK

- co do długiego ogona to no sory, że znowu się zapytam po raz n-ty ale jak zastosować i czy dla głównej strony czy wspominanego gadu gadu tylko

+ Ale mi chodzi o dobór słów na strone główną tylko, i te słowa tylko odnośnie strony głównej jak je wybrać

dla słowa 'darmowe programy'

witryna

https://darmoweprogramy.pl/ ma keywordy: darmowe programy, programy do pobrania, darmowe antywirusy, i w tytule występuje jeden raz 'darmowe programy'[/u]

https://www.dobreprogramy.pl/ ma keywordy: dobreprogramy,dobre,programy, i w opisie występuje jeden raz 'darmowe programy'

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Postaw na unikalny opis każdego programu na stronie, używając w treści opisu jego nazwy, w innym zdaniu nazwa + wersja, itp, żeby trochę nasycić słowami kluczowymi. Z czasem linkowania strony głównej będą wychodziły podstrony, musisz również zadbać o dobre linkowanie wewnętrzne.

Co do fraz na stronę główną, to ciężko będzie Ci konkurować ze starymi stronami na ogólne frazy, może na początek skup się na czymś łatwiejszym, przykładowo darmowe programy do wykorzystania w firmie, i frazy z tym związane.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

- dzięki za rady! ale szkoda, że nie otrzymałem odp. na pytania

Co do przebicia konkurencji starych domen to nie będzie tak tragicznie :P powoli do przodu

może na początek skup się na czymś łatwiejszym

POPIERAM - na początek najłatwiejsze frazy, wybierz sobie kilka i lunkuj na przemian. Jak zobaczysz progres, to możesz łapać trudniejsze frazy.

Uważaj tylko teraz z przesyceniem słów kluczowych na stronie.

logo.pngOdwiedź forum o skuterach - dla właścicieli jednośladowców.

spoko oko, ale jak na 'programy usb' jest mnie niż 100 wyszukań to po co tracić link na te słowa? prawda...

PS

W wyszukiwaniu ścisłym rozumiem że userzy tak na prawdę posługują sie cudzysłowami w wyszukiwaniach??

i dla tego tak niskie wyniki? a już normalnie bez nich to już 3600 tak? - no bo sory ale komu się chce w "" wstawiać

Nie - wyszukiwanie ścisłe nie jest z cudzysłowami. Wyszukiwanie ścisłe to podanie dokładnie frazy szukanej, w tym przypadku: programy usb. Wyszukiwanie ogólne to podanie tej frazy we wszystkich możliwych odmianach gramatycznych, z przedrostkami, np. dobre programy usb itd. Z podanej tabelki wynika, że ludzie bardzo, bardzo rzadko szukają programów usb.

była...

spoko oko, ale jak na 'programy usb' jest mnie niż 100 wyszukań to po co tracić link na te słowa? prawda...

dlaczego tracić?

to, że będziesz linkował różne frazy, trochę odmienne od tej na której najbardziej ci zależy (najtruniejszej) nie znaczy, że nie będą miały na nią wpływu.

Im strona lepiej podlinkowana, tym później lepiej się ją pozycjonuje.

Jest też druga strona medalu.

Jeżeli to jest początek, to łatwiej dostać filtra - a jak go dostać to lepiej na frazę, na której ci aż tak bardzo nie zależy. Jak strona będzie mocno podlinkowana, to jest mniejsze prawdopodobieństwo dostania filtra.

logo.pngOdwiedź forum o skuterach - dla właścicieli jednośladowców.

dlaczego tracić?

to, że będziesz linkował różne frazy, trochę odmienne od tej na której najbardziej ci zależy (najtruniejszej) nie znaczy, że nie będą miały na nią wpływu.

Im strona lepiej podlinkowana, tym później lepiej się ją pozycjonuje.

Jest też druga strona medalu.

Jeżeli to jest początek, to łatwiej dostać filtra - a jak go dostać to lepiej na frazę, na której ci aż tak bardzo nie zależy. Jak strona będzie mocno podlinkowana, to jest mniejsze prawdopodobieństwo dostania filtra.

Jeżeli bedziesz linkował z głową żaden filtr Ci nie grozi.

Nie stosuj SWLa, SB, XR oraz innych narzedzi BH na swoją strone bezposrednio. Buduj wartosciowe linki a żadnego filtra nie dostaniesz :)

Powodzenia!

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności