Skocz do zawartości

Include z plików PHP

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze że skoti przypomniał, bo na amen zapomniałem w beta 1.0 dodać obsługi include z plików PHP :)

Do beta 1.0 zrobiłem szybkie uaktualnienie które pozwala na include plików PHP i ich wykonywanie na przykład na potrzeby systemów wymiany linków i innych rzeczy które chcecie wstawiać z plików zewnętrznych

Jak działa include?

Funkcja mini_magic(); pozwala na jednoczesne umieszczanie treści oraz ścieżek do plików PHP wprost w oknach formularzy. Tworzymy plik php i umieszczamy np. w katalogu otwarty_tpl/default/ następnie do formularzy wprowadzamy go w postaci takiego zapisu:

<php>otwarty_tpl/default/include.php</php>

dopuszczalny jest także zapis zawierający dodatkową treść

<php>otwarty_tpl/default/include2.php</php> jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść jakaś treść

Gdzie działa include?

Include można stosować w menu "Wygląd" zarówno przy tworzeniu bloków z lewej czy prawej - zakładka "Tresc bloków" jak i w formularzach reklamy - zakładka "Reklama"

szybkie upgrade

do podmiany 6 plików z katalogu /otwarty_disp/

- funkcje.php

- szcz.php

- pod.php

- kat.php

- home.php

- inf.php

załaczyłem też przykładowe pliki do includowania

/otwarty_tpl/default/include.php

/otwarty_tpl/default/include2.php

kompletny zip'ek jest na serwerze (link)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

no to mam problem :) zrobilem include z pliczku php ktory zaciaga mi reklamy i ladnie jest reklama nawet sie rotuje :soczek: ale mam errory i kategorie mi wessalo :)

edyta : problem wystepowal jak reklamy zasysalem z innej bazy niz ta gdzie sa tabele katalogu jak widac jest juz ok

jeśli chcesz zasysać coś z innej bazy używaj zmiennych definiujących bazę

$db = mysql_connect("localhost", "user", "pass");
$dbi = mysql_select_db("nazwabazy", $db);

przy każdym obcym zapytaniu

jeśli mimo tego obce połączenie gryzie się z defaultowym będę musiał trochę pokombinować, ale to z czasem

Dla przykładu na https://demo.otwarty.pl bez problemów odpaliłem standardowe rotatory, zadziałały bezbłednie :soczek:

oczywiscie ze uzylem zmiennych definiujacych baze ,i jak mowilem zasyanie danych z innej bazy powoduje wczesniej wymieniony bład , no moj mini rotatorek juz działa prawidłowo :) w standardzie mozna dac rotatory w kazdym punkcie ale z "mini" zrobi sie "maxi"

a po pobraniu danych zamknąłeś połączenie z obcą bazą? pewnie tak, no nic, jakoś musisz to obejść w wersji 1.0

standardzie mozna dac rotatory

nie chodzi o rotatory tylko o możliwość wyknywania PHP w dokładnie określonych miejscach katalogu, aby np. w blokach z boku wstawić sobie czytniki kanałów RSS itp itd. Można dodać jeszcze w nagłówku i w stopce - pytanie tylko po co?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności