Skocz do zawartości

Faktura od google za adwords

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do Was pytanie o realizację kampanii z bonów adwords. Zależy mi na w miarę szybkiej odpowiedzi, a przypuszczam że jak napisze do google to sobie na nią trochę poczekam. Mam kupon dla nowych kont adwords o wartości 150zł. W regulaminie promocji wyczytałem, że aktywacja kwoty promocyjnej wymaga uprzedniego dokonania płatności w wysokości 40 zł. Czy jeśli teraz założę nowe konto adwords, wpłacę conajmniej te 40zł i rozpoczne kampanię to fakturę otrzymam na koniec maja? I drugie pytanie - gdyz nigdy takowej faktury nie widziałem - jaka będzie widniała na niej kwota(40zł czy 190zł) oraz jaki będzie tytuł usługi?

będzie widniało 40pln, bo tyle wpłaciłeś. Będziesz mógł ją wygenerować od pierwszego czerwca. Nie ma tam VAT-u także tylko w koszta sobie wrzucisz.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

będzie widniało 40pln, bo tyle wpłaciłeś. Będziesz mógł ją wygenerować od pierwszego czerwca. Nie ma tam VAT-u także tylko w koszta sobie wrzucisz.

ok. dzięki za odpowiedz. a jaki bedzie jej tytuł - bedzie to cos w stylu promocja, marketing strony adwords? i czy faktura bedzie anglojezyczna?

W zależności od tego jakie masz konto adwords - nowego typu cy starego - np. utworzone z poziomu starego MCK - faktura będzie się nieco różniła.

Obstawiam, że zakładałeś teraz konto, więc musi być to konto nowego typu.

dwie informacje

Odnotowano płatność: informacja w tabeli - Płatność: wymieniona albo karta kredytowa, albo przelew

Odnotowanie kosztów oraz vat: Koszty Google AdWords (przedpłata)

to są informacje, które widnieją na fakturze.

w kolumnie vat widnieje vat w wysokości 0 zł - musisz samodzielnie obliczyć vat - jest to import eksport usług - księgowa Ci podpowie.

Natomiast dziwi mnie to, że masz jeszcze do czynienia z jakimś kuponem, do którego trzeba dopłacić 40 zł. Na nowych kontach nie musisz wpłacać 40 zł.

Kiedyś była to opłata aktywacyjna w wysokości 20 zł (minimalna wpłata to 40 zł, więc zostawało jeszcze na kampanie dodatkowe 20 zł)

W tej chwili przy nowo utworzonym koncie po prostu wpisujesz w odpowiednie miejsce numer kuponu - tylko dlaczego masz kupon 150 zł?? W tej chwili do wykorzystania są kupony o wartości 250 zł. Do końca kwietnia były 300 zł.

Kod dostałem od az za hosting, jest tylko taki regulamin promocji:

W promocji obowiązują też następujące zasady:

- Kupon przeznaczony jest dla nowych reklamodawców Google AdWords. Należy go aktywować do 14 dni po założeniu konta w Google AdWords.
- Aktywacja kuponu (i zasilenie konta AdWords kwotą na kuponie) wymaga wprowadzenia danych rozliczeniowych i aktywowania konta AdWords zgodnie z wybraną formą płatności.
Uwaga: w przypadku wyboru płatności po wykonaniu usługi kartą kredytową, opłata aktywacyjna w wysokości 20 zł zostanie pobrana z kwoty promocyjnej.
W przypadku wyboru płatności za pomocą przedpłaty przelewem bankowym lub kartą kredytową, aktywacja kwoty promocyjnej wymaga uprzedniego dokonania płatności w minimalnej wysokości 40 zł (z tej kwoty zostanie pobrana opłata aktywacyjna w wysokości 20 zł, zaś pozostała suma zasili konto AdWords).
- Emisja reklam, których koszt przekracza kwotę promocyjną, będzie opłacana przez użytkownika.
Jeśli użytkownik nie chce ponosić kosztów reklamy przekraczających kwotę promocyjną, powinien monitorować swoje konto i przerwać lub skasować kampanię przed lub w momencie wyczerpania kwoty promocyjnej.
- Kwota promocyjna nie może być przedmiotem zbycia, sprzedaży lub barteru.
- Każdy użytkownik może wykorzystać tylko jedną kwotę promocyjną.

to są jakieś stare kupony... tak jak napisałem te zasady były kiedyś. Zresztą i tak chcesz skorzystać z kuponu.

Zalecam utworzenie konta i użycie kuponu i chwilkę poczekać. Jak kampania ruszy bez doładowania to super. Jak będzie trzeba wpłacić 40 zł to będziesz miał dodatkowe 20 zł na kampanie - oczywiście późniejsze zasilanie konta już we własnym zakresie - bez kuponów.

Kod dostałem od az za hosting, jest tylko taki regulamin promocji:

W promocji obowiązują też następujące zasady:

- Kupon przeznaczony jest dla nowych reklamodawców Google AdWords. Należy go aktywować do 14 dni po założeniu konta w Google AdWords.
- Aktywacja kuponu (i zasilenie konta AdWords kwotą na kuponie) wymaga wprowadzenia danych rozliczeniowych i aktywowania konta AdWords zgodnie z wybraną formą płatności.
Uwaga: w przypadku wyboru płatności po wykonaniu usługi kartą kredytową, opłata aktywacyjna w wysokości 20 zł zostanie pobrana z kwoty promocyjnej.
W przypadku wyboru płatności za pomocą przedpłaty przelewem bankowym lub kartą kredytową, aktywacja kwoty promocyjnej wymaga uprzedniego dokonania płatności w minimalnej wysokości 40 zł (z tej kwoty zostanie pobrana opłata aktywacyjna w wysokości 20 zł, zaś pozostała suma zasili konto AdWords).
- Emisja reklam, których koszt przekracza kwotę promocyjną, będzie opłacana przez użytkownika.
Jeśli użytkownik nie chce ponosić kosztów reklamy przekraczających kwotę promocyjną, powinien monitorować swoje konto i przerwać lub skasować kampanię przed lub w momencie wyczerpania kwoty promocyjnej.
- Kwota promocyjna nie może być przedmiotem zbycia, sprzedaży lub barteru.
- Każdy użytkownik może wykorzystać tylko jedną kwotę promocyjną.

Witam, podepnę się bo również mam problem z fakturą.

Jak zakładałem konto to niestety zrobiłem błąd w moich danych i teraz na fakturze za kwiecień mam złe dane...

Dane już poprawiłem, odczekałem kilka dni ale po kliknięciu na fakturę za kwiecień mam dalej te stare dane z błędem.

Co mam zrobić żeby zmienić dane na fakturze żeby się wszystko zgadzało?

Niestety faktura będzie z takimi danymi jakie były w panelu podczas wystawiania faktury. Zmiana danych sprawi, że następne faktury będą już z poprawnymi danymi.

Jedyne wyjście to pisać do adwords. Kiedyś ta sprawa była nie do rozwiązania - po prostu błędnie zapisałeś dane i to Twój błąd. W tej chwili może Ci się uda uzyskać jakąś korektę.

Pisz do supportu adwords bądź zadzwoń i zapytaj jak rozwiązać problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności