Skocz do zawartości

Co robicie z klientami którzy jechali SWLami?

bisiu

Rekomendowane odpowiedzi

@Beer: takoż robię - jak nie wiem czy nie chcę SEOwać danego tematu to się go nei tykam :) czylo ero za żadne skarby choćby płacili miliardy

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wypozycjonowaliśmy kilka swoich stronek i stwierdziliśmy, że jak własne wypozycjonowaliśmy, to czyjeś przy okazji tez można. Ja wiem, zaraz wszyscy mnie schłostają, że jak to, bez wiedzy itp...ale póki co klientów mamy tylko na rozliczeniu "za efekt", nie wciskamy im fraz bez trafiku, więc nikogo w balona nie robimy a za mega ciężkie frazy się nie bierzemy. Trochę wiemy, trochę się uczymy ale jakoś zacząć trzeba i mam nadzieje że spolecznośc PiO będzie wyrozumiała i pomoże :)

@Beerbant Nie powiem, wszystkiego nie wiemy, ale nie powiedziałbym tez że jesteśmy amatorami i NIC nie wiemy. To że SWLi nie tykaliśmy (bo czytałem tu i ówdzie, że SWL tylko do podlinkowania, nigdy bezpośrednio na money site) to nie znaczy,że nic nie wiemy. A jak widze że ktoś przyłożył 250mln linkow na MS w ciągu miesiąca- to są dwie opcje: albo klient zrobił to na swoją rękę bo jaki to problem kupić punkty SWL i skierować ją na swoją stronę...albo znalazł się leniwy seo'wiec co jego praca skończyła się po 10 min....jak się mylę to mnie wyprowadźcie proszę z błędu.

Yyy no gdzies od roku...ale zarobkowo od bardzo niedawna. Ale nie bardzo rozumiem te aluzje..o swl'ach wiedziałem od początku, ale tak jak wczesniej pisalem, wszyscy pisali że do podlinkowania swl'e są super, nawet publiker ma opcje automatycznego podlinkowywania. Ale nie znaczy to chyba że musiałem wiedzieć że są ludzie(osoby co sobie sami linkują, albo seowcy co ich wiedza skończyła się na swlach), którzy jadą tylko na swlach...to ja się na początku sr**em ze starchu co by pseudo naturalnie linkować i ilość linków w setkach/dzień wydawała mi sie ryzykowna...a tu ktoś wali po XYZ milinów linkow i jest git....a jak pytam na forum, to każdy sie czepia tylko tego że coś nie wiemy :)

..albo znalazł się leniwy seo'wiec co jego praca skończyła się po 10 min....jak się mylę to mnie wyprowadźcie proszę z błędu.

Albo "życzliwa konkurencja się bawiła/bawi" ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Znam przypadki, ze seło firmy gó..o robią (i pewnie też tyle wiedzą) a każą się nazywać bardzo prof.

@bisiu, powoli do przodu, nie bój nic. Nauka nie boli :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ludzie wyluzujcie trochę :) jest niedziela. Jak zaczynałam z SEO strony klientów robiłam w zamian za referencje czyli za darmo. Później ten sam klient sam mówił, że oprócz referencji proponuje mi stały miesięczny abonament i tak z polecenia przychodzili następni. Każdy kiedyś się uczył chyba, a i tak nie wszystko się umie. Nie ma studiów SEO, co więcej na niektórych studiach informatycznym mówią, że pozycjonowanie nie istnieje...

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

A Wy jak będziecie im robić seo bez SWL czy rumaków? Mówię o dużym SEO a nie o lokalnym krawcu czy piekarni. Jakieś czary, magia?

W dużym SEO ze świadomymi klientami to spotkasz w umowie zastrzeżenia dotyczące BHS i SWLi na takie kwoty, że nikt nie zaryzykuje nawet o tym pomyśleć. "Duże SEO" na rumakach i SWLach idealnie nadaje się właśnie do lokalnych piekarni, które mogą sobie pozwolić na wypadnięcie z indeksu i rebranding domeny z "Piekarnia Zosia" na "Piekarnia Krysia"

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Wypozycjonowaliśmy kilka swoich stronek i stwierdziliśmy, że jak własne wypozycjonowaliśmy, to czyjeś przy okazji tez można. Ja wiem, zaraz wszyscy mnie schłostają, że jak to, bez wiedzy itp...ale póki co klientów mamy tylko na rozliczeniu "za efekt", nie wciskamy im fraz bez trafiku, więc nikogo w balona nie robimy a za mega ciężkie frazy się nie bierzemy. Trochę wiemy, trochę się uczymy ale jakoś zacząć trzeba i mam nadzieje że spolecznośc PiO będzie wyrozumiała i pomoże :)

@Beerbant Nie powiem, wszystkiego nie wiemy, ale nie powiedziałbym tez że jesteśmy amatorami i NIC nie wiemy. To że SWLi nie tykaliśmy (bo czytałem tu i ówdzie, że SWL tylko do podlinkowania, nigdy bezpośrednio na money site) to nie znaczy,że nic nie wiemy. A jak widze że ktoś przyłożył 250mln linkow na MS w ciągu miesiąca- to są dwie opcje: albo klient zrobił to na swoją rękę bo jaki to problem kupić punkty SWL i skierować ją na swoją stronę...albo znalazł się leniwy seo'wiec co jego praca skończyła się po 10 min....jak się mylę to mnie wyprowadźcie proszę z błędu.

Chwała Ci za brak używania SWLi.

Fanom SWLi jedynie pozostaje mi współczuć. Jeżeli jesteś prawdziwym SEŁÓkiem to kup milion punktów Gotlinka :-)

Jeżeli naprawde uważacie że nie tykanie SWLi jest oznaką braku wiedzy i doświadczenia to naprawde warto się zastanowić kto jaką wiedze posiada. Na SWLach świat się nie kończy.

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

john80 to proszę daj mi poradę czym podlinkować kilka k wpisów w katalogach, preclach itp?

pozycjonując Piekarnia Zosia w Kowalewie to sobie możesz takie rzeczy ręcznie podlinkowywać ale coś grubszego to powodzenia życzę... ja nie wyznaję zasady żeby z swl'i linkować strony docelowe, ale wpisy itp czemu nie?

tak jak wspomniał slawekwch w "dużym SEO" nie podlinkujesz z swl'i itp strony docelowej bo cię zjedzą prawnicy klienta, ale wpisów itp nikt nie może Ci zabronić linkować...

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

@john80 - Dzięki za wsparcie:)

@SilverT - sam nie stosowałem, ale czytałem że swl'e do podlinkowywania jak najbardziej. Ale pytanie tyczyło się klienta, którego strona "zdobyła" w ciągu miesiąca 250mln linków, a koniec końców nic nie pozostało...czyli patrząc długofalowo kasa wywalona przez okno

źle na to patrzysz, Beerbant napisał "życzliwa konkurencja się bawiła/bawi", użycie tych punktów w odpowiednim momencie i strona Twojego klienta wypada - tak więc nie ma przypadku wywalonej kasy w błoto, dokładnie nie wiesz do czego/dla czego były podpinane te punkty tak więc nie ma co mówić o wyrzuconej kasie :)

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

john80 to proszę daj mi poradę czym podlinkować kilka k wpisów w katalogach, preclach itp?

pozycjonując Piekarnia Zosia w Kowalewie to sobie możesz takie rzeczy ręcznie podlinkowywać ale coś grubszego to powodzenia życzę... ja nie wyznaję zasady żeby z swl'i linkować strony docelowe, ale wpisy itp czemu nie?

tak jak wspomniał slawekwch w "dużym SEO" nie podlinkujesz z swl'i itp strony docelowej bo cię zjedzą prawnicy klienta, ale wpisów itp nikt nie może Ci zabronić linkować...

@Silver :

XR(z wieloma modami guestbooks,wikis,profile,posty+profile etc.) , SB ( comments + trackbacks ) , Wiki, AMR, Unikalne rozwiązania np. trackbacks (inne niż SB).

Swlem też pewnie można podlinkować ale co miesiąc trzeba dokupować punkty. A jak wiemy google ceni bardziej link stały niż ghost link.

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności