Skocz do zawartości

SWL- jak używać i co jest w nich złego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zrobiłem wizytówkę pewnej strony i postanowiłem ja wypozycjonować. No i zaczęły się schody. Przez jakiś czas trochę nieumiejętnie (takie same opisy) i nieregularnie dodawałem wpisy do katalogów. Strony była w Google, ale jej pozycja była nie zadowalająca. W sumie nigdy jej na dobre i poważnie pozycjonować, można to co najwyżej nazwać nieumiejętnym i nieregularnym pozycjonowaniem. (problemy z opisami, lenistwem itp.). W końcu powstał SeoPilot. Była promocja (darmowe 200zł do wykorzystania), więc się skusiłem i zacząłem ją pozycjonować na parę fraz. Wciągu pierwszych paru dni strona troszkę opadła w wynikach, a potem poszła mocno w górę. Ostatnio zdobyłem także PR 1 (chyba właśnie dzięki temu systemowi). Na razie korzystam z tych darmowych 200zł, ale nie wiem, co dalej. SWL są często krytykowane, a wiele osób i tak z nich korzysta. Nie wiem nawet, czy Seopilot to jest taki typowy SWL, bo nie spotkałem się tam z terminem zbierania punktów lub kupowania punktów. (chyba, że strony partnerskie owe punkty dostają). Jak na razie SeoPilot mi nie zaszkodził, niestety nie wiem, czy potem ceny pozycjonowania nie wzrosną, bo jeszcze nie minął pierwszy miesiąc od zarejestrowania. Teraz jestem w kropce, bo jak przestane z nich korzystać, to za pewne wrócę do punktu wyjścia (czy jednak zostaną jakieś ślady ich pozycjonowania?). Zastanawiam się nad poważniejszym rozpoczęciem pozycjonowania (stąd moje zainteresowanie multikodami), tylko nie wiem, czy będzie warte zachodu, czy osiągnę podobne/lepsze wyniki od tych teraz osiągniętych przez SeoPilot. Poza tym boję się utracenia PR 1. Czy normalnym pozycjonowaniem jestem w stanie osiągnąć podobne efekty w pozycji w pół roku i czy w ogóle opłaca mi się (pod wględem czasowym i pieniężnym) za to brać, jak teraz mam już przyzwoite wyniki dzięki SeoPilot Zgłaszam się do Was o pomoc.

Poza tym, czy SWL są takie złe? Da sie z nich jakoś rozsądnie korzystać? Czy domena oprócz spadku w Google jakoś ucierpi, po zakończeniu współpracy z SWL?

EDIT: Zagoni, o co chodzi?

Gry, sprzęt, recenzje i poradniki Zagryzacz.pl - blog o multimediach i technologii

Skoro nie wiesz jak pozycjonować to pozycjonując sam wydasz X i efekty będą marne lub żadne. Płacąc komuś 1/2 X masz wypozycjonowaną stronę. Jak chcesz się uczyć pozycjonowania to szukaj swojej drogi. Jak masz stronę na której ruch da Ci zysk to zleć pozycjonowanie komuś.

A zło w swl to osoby, które nie wiedza jak ich używać.

Co do SWL każdy ma swoje zdanie. Mam i ja.

Jak pisali przedmówcy, swl może ci pomóc, ale może i zaszkodzić jak go nieumiejętnie używasz. Jednak jest druga strona medalu. Istnieje cała masa "życzliwych" osób, a także samo Google walczy z SWL więc jeśli masz jakiś ważny serwis odpuść sobie swl. Obecnie linkuje nimi tylko zaplecze oraz dopalam wpisy w katalogach i preclach.

Zdarzyło mi się, że strona linkowana swl co była przeszło 2 lata w top 4 (przeważnie na 2giej pozycji, ale często na 1szej, czasem 3-4) zaczęła spadać w wynikach. Po zdjęciu SWL wróciła. Zbieg okoliczności? może, bo to żaden argument jak powie wielu. Jednak można bez swl więc po co stwarzać niepotrzebne zagrożenie?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Umieć, nie umiec, trochę o tym czytałem i wydaje mi sie, że gdybym sobie zrobił dużo opisów i miał listę katalogów, to bez problemu dodawałbym wartościowe wpisy. A jeśli chodzi o zlecenie tego komuś, to nie wiem, która firma byłaby odpowiednia i zaufana i jakie ceny dominują. (nie chcę wydawać majątku, 200zł to taki max).

Gry, sprzęt, recenzje i poradniki Zagryzacz.pl - blog o multimediach i technologii

• 3 miesiące temu...

Umieć, nie umiec, trochę o tym czytałem i wydaje mi sie, że gdybym sobie zrobił dużo opisów i miał listę katalogów, to bez problemu dodawałbym wartościowe wpisy. A jeśli chodzi o zlecenie tego komuś, to nie wiem, która firma byłaby odpowiednia i zaufana i jakie ceny dominują. (nie chcę wydawać majątku, 200zł to taki max).

Za 200 zł. ciężko znaleźć firmę, która podejmie się pozycjonowania zwłaszcza jeśli są to trudne, mocno oblegane słowa i frazy kluczowe. Bez względu na to czy zdecydujesz się zlecić pozycjonowanie firmie czy pozycjonować samemu, to dobrze jest zaznajomić się z tematem chociażby po to, aby wiedzieć czego się spodziewać i czego oczekiwać od firmy pozycjonerskiej.

Jeśli masz wiedzę na temat pozycjonowania nie dasz wpuścić się w maliny i możesz monitorować działania firmy pozycjonerskiej

Wciąż powtarzają się te same pytania i podobne odpowiedzi, nie ma jednoznacznej metody na SEO, podobnie jak na SWL, jeżeli zastosujesz je jako pewien procent linków, pewnie odniesiesz sukces. Jeżeli będzie to jedyna metoda pozycjonowania strony, może i często skuteczna, pewnie skończy się to jakąś karą. Jeden z moich serwisów pozycjonuje inna firma, to taka dywersyfikacja, po kilku latach obserwacji wnioskuję, że posługują się głównie SWL i jakoś to serwisowi nie szkodzi. Sam korzystam bardzo rzadko. To taki rodzaj lenistwa, nie chce Ci się podlinkować swojego zaplecza, wynajmujesz inne strony. Oczywiście, pewnie systemy SWL-i różnią się między sobą, nie znam większości więc nie będę się mądralikował.

UWAGA: z chęcią przeczytam analizę kogoś doświadczonego, poświęconą dostępnym polskim systemom SWL z ich + i -.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Pozycjonowanie strony docelowej przez katy i SWL? Naprawdę po poświęceniu choćby kilku godzin na lekturę tego forum, można wpaść na wiele lepszych i skuteczniejszych pomysłów.

Małgorzata Litwin Copywriter Seo Wrocław. Profesjonalny copywriting dla firm.

Jako sprzedawca SWL, mający dostęp do milionów punktów, robię sobie czasami pewne testy. I nadal po Pingwinie da się puszczając rotacyjnego blasta przez kilka dni do tygodnia wrzucić stronę w Topy (z 4 czy 5 podstrony wyników) i to na kilka miesięcy (od zdjęcia punktów) na frazę regionalną, strona dodatkowo raczej słabo tematycznie powiązana z anchorem na jaki jest linkowana. Żadne zaklinania Google że to już nie działa nie działają :) Czy strony dostają potem filtr? Spadają w końcu ale robiłem ponowne blasty i znowu wracały na pewien dłuższy okres:)

Ciekawi mnie jak to sie ma w dluzszej perspektywie kiedy google zauwazy pojawiania sie i znikanie linkow w pewnych okresach czasu ;)

Na chlopski rozum co znaczyc moze dla Google: "znikajace masowo linki, i pojawiajace sie na nowo" ?

"JAKOŚĆ PAMIĘTA SIĘ O WIELE DŁUŻEJ NIŻ CENĘ."

https://devdoit.pl

SWL trzeba umiejętnie wykorzystywać, jak masz młodą domenę, bez linków, a sam nie znasz się na pozycjonowaniu to o SWL po prostu zapomnij, a co w nich złego ? według mnie jeśli się umie je wykorzystać to absolutnie nic.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Pozycjonowanie strony docelowej przez katy i SWL? Naprawdę po poświęceniu choćby kilku godzin na lekturę tego forum, można wpaść na wiele lepszych i skuteczniejszych pomysłów.

Jednocześnie droższych i bardziej czasochłonnych.

No tak, bo linki z Systemów i dobre katalogi są za free...Gdyby autor pytał o wykorzystanie SWL-i do pozycjonowania zaplecza, to inna bajka. Tu można pozwolić sobie na popełnianie błędów.

Małgorzata Litwin Copywriter Seo Wrocław. Profesjonalny copywriting dla firm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności