Skocz do zawartości

Problem z www

makaveli98

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Odrazu zaznaczam ze dopiero zacząłem swoja przygodę z www i seo więc jestem laikiem i chodzi o to , ze w free google monitor abo na innej stronie sprawdzając pozycje mojej strony w ogóle nie pokazuje mi sie pozycja nawet zaznaczając głębokość do 500 wyników.Strona istnieje od stycznia i jest w budowie, dopisalem już jej adres do paredziesieciu katalogów i nie wiem w czym jest problem.Czy ktoś mógłby mi powiedzieć o co chodzi? Czy w ogóle ta strona ma jaką kolwiek pozycje?

Witaj,

Pierwsza sprawa która mi się w oczy rzuciła: TITLE - nie upychaj tylu SK w nim.

Druga sprawa te SK które tam masz są zbyt trudne żeby większość w tak krótkim czasie tak małym nakładem pracy wyciągnąć.

Poczytaj o długim ogonie.

Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru

Zacznijmy od odpowiedzi na następujące pytania:

1. na jakie słowa chcesz pozycjonować sklep

2. czy masz już jakąś konwersję w sklepie? (konwersja - w skrócie to ilość zrealizowanych zakupów / liczbę odwiedzin)

3. do jakich katalogów dodawałeś - płatnych, darmowych?

4. według majestica masz około 700 linków przychodzących, przy ogólnej tematyce zdrowia i urody to lekka kropla w morzu, może trzeba kupić linki, lub budować zaplecze, myślałeś o tym?

5. czytałeś coś o optymalizacji? bo słusznie kolega zauważył, że słowa kluczowe i metadane są na pewno do poprawy :)

ok zmniejszszyłem ilość SK w tytule.

1. aloes,aloe vera,forever living,mleczko pszczele - na takie ale nie wiem czy nie za mało?

2. Mam liczbę odwiedzin ale bardzo mała bo strona nie jest na razie reklamowana.

3. Głownie do darmowych i do parunastu płatnych.

4. Staram się -czytam rożne strony o tym ale na razie jestem laikiem i się uczę.

5 Tak czytałem i na rożnych blogach rożnie piszą dlatego miałem taka ilość SK ale już poprawiłem.

i teraz pytanie czy mógłbyś mi sprawdzić czy moja strona w ogóle ma jakaś pozycje, bo chyba jaka powinna być?

Używasz geko, więc pomogę, jakiś sentyment mam do tych sklepów ;)

1. ściągnij sobie seoquake zobacz jakie słowa najczęściej występują na stronie, dzięki temu dopasuj title i description i zmień ilość słów kluczowych w keywords, bo nie ma potrzeby, żeby ich tam tyle było :D

2. blip, fejs, geko i wykop - linki zrób nofollow

3. masz analytics, więc zobacz źródła odwiedzin, połącz ewentualnie analytics z google webmaster i będziesz miał średnie pozycje strony na dane słowa kluczowe

4. sklep nie ma mapy strony, chyba że jakoś inaczej ją nazwałeś, - zrób taką

5. kup jakąś domenę na .pl

6. zrób przekierowanie jak radzi @Koobe

7. ;) ucz się dalej

ok zrobiłem przekierowanie:) z bez www na www a wwgoogle webmaster mam dodane dwa adresy to tam tez mam usunąć ten bez www?

Słowo które najczęściej występuje u mnie to "więcej" ,to co mam na te słowo pozycjonować ? Chyba nie... ,nie wiem o co chodzi?

Jak z takiego czegos zrobić no follow? <li class="facebook"><a href="https://www.facebook.com/share.php?u={$URL}&title={$SHOP_NAME}" target="_blank">Facebook</a></li>

Mam mapę strony link znajduje się w stopce a nie miałem dodanej do google webmaster ale już dodałem.

w google webmaster mam dodane dwa adresy to tam tez mam usunąć ten bez www?

Nie, zostaw tak jak jest. Z tego co rozumiem, to po prostu oba zostały zweryfikowanie dlatego oba są widoczne.

Słowo które najczęściej występuje u mnie to "więcej" ,to co mam na te słowo pozycjonować ?

Jak chcesz być wysoko na frazę "więcej" to tak ;)

A tak poważnie, to tylko informacja. Postaraj się, żeby frazy które Cię interesują przewinęły się na stronie 2-3 razy

i to wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności