Skocz do zawartości

Głupia propozycja?

qgito

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie myśle- tyle jest zawsze pytan odnosnie do Adsens. Tyle niewiadomych. Zwłaszcza jeżeli chodzi o sytuacje Polaków w tym programie (kiedy płatności na konta bankowe itp.)

Teraz powstało biuro w Wawie, są już Polacy na stanowiskach odpowiedzialni za "Polski Trafik".

A forum.optymalizacja.com zrzesza przeciez bardzo duzo ludzi zajmujacych sie Adsense w Polsce.

Moze można by sie zwrócic z jakims listem, albo nawet wybral by sie ktos osobiście porozmawiać z odpowiednimi osobami. Może by się ktoś z nich pokusił i zapisał na forum i odpowiadał od czasu do czasu na nurtujące Nas pytania. W koncu to też normalni ludzie. Wiadomo, że czego powiedzieć nie mogą to nie powiedzą, ale jest przecież wiele rzeczy, które mogli by nam zdradzić.

Wiem- było już kilka wywiadów z nowymi polskimi przedstawicielami, ale pytania im zadawane były bardzo ogólne i nie wiele w nich było mowy o Adsense, ale ogólnie o planie jaki google wtłacza do Polski.

Na forum jest sporo ludzi którzy pełnia jakieś wysokie funkcje w róznych Polskich Projecktach Internetowych.

Niektorzy sie ujawniaja- inni siedza cicho...

Jest Jakubek z Netsprintu, który chętnie udziela odpowiedzi na tematy związane z wyszukiwarka i nie tylko.

Może udało by sie "przyciągnąć" i kogos z google...

Wiem, że to może nie być takie proste jak napisałem... czekam jednak na Wasze opinie na ten temat... W koncu zawsze możemy podebatować na ten temat.

Pozdrawiam

qgito

ale czapeczki z googla dostali :D

gdyby mieli powiedzec cos wiecej itp. to by juz o tym bylo glosno al jak jakis problem bezdie to beda odsylac do regulaminu albo FAQ bo co wiecej mozna wykombinowac... ?

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

cytuje z forum Magazynu Internet:

Przygotowuję pytania do ludzi z polskiego biura Google. Jeśli macie jakieś swoje pytania, można je tutaj zaproponować.

rzucilem tam kilka najogolniejszych pytan... mysle, ze poki nie bedzie zadnej "zorganizowanej akcji" tutaj, mozecie dopisac swoje dwa grosze, prawda?

a jak komus sie nie chce tam rejestrowac, to moge przepisac...

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

OK ja dorzucę, bo tutaj nikt nie był w stanie na to odpowiedzieć. Pewnie panowie z G. też nie będą znali odpowiedzi, no ale cóż...

Skoro mój pierwszy temat nie wypalił, to może się zrehabilituję tym oto męczącym mnie pytaniem. Jeśli mamy wykupioną domenę, dla przykładu www.car-parts.com, i nasza strona stoi na innym serwerze, powiedzmy https://www.server.com/login/car-parts/index.php, i ponadto nasza domena mapuje (maskuje) ten adres to:

W przeglądarce niezależnie od tego, do jakiego podkatalogu przejdziemy zawsze będzie widoczny adres www.car-parts.com to wiemy. Wiemy też, że AdSense dosyć dużą wagę przykłada w doborze reklam do domeny i do nazw podkatalogów i plików. I teraz czy AS bierze pod uwagę cały czas, tylko adres widziany przez użytkownika, czy może to jaki jest prawdziwy, "ukryty" URL?

OK ja dorzucę, bo tutaj nikt nie był w stanie na to odpowiedzieć. Pewnie panowie z G. też nie będą znali odpowiedzi, no ale cóż...

...

ok, więc:

kiedy Google wprowadzi możliwość "rejestracji" serwisów wydawców?

- o co chodzi? a o to, że teraz każdy może wziąć nie swój kod adsense i umieścić gdzie mu się tylko podoba, gdyby Google wprowadziło poprawkę do mechanizmu kanałów URL polegającą na tym, aby na niezdefiniowanych przez usera stronach reklama po prostu się nie wyświetlała (lub leciały tylko dobroczynne) wtedy problem by się rozwiązał w 100%, oczywiście ta funkcja może być opcjonalna, tzn. jeśli wydawca uznałby, że nie boi się, że ktoś mu kod weźmie i narobi mu problemów - może nie definiować sobie kanałów (tak może być w przypadku b. dużych wydawców, których Google raczej z byle powodu nie zawiesza)

jakby nie patrzec jest to podstawa, ja pisałem już o tym do angielskiego supportu, odpisali że dziękują i że oczywiście sie tym zajmą (nie napisali tylko kiedy :P )

Nawiazujac do propozycji qgito...

Inicjatywa z wszech miar ciekawa, ale co to tak naprawde moglybybyc za pytania? Pamietajmy, ze Google nie zwyklo puszczac pary z ust w kwestii planow przyszlosciowych. Nie sadze wiec, aby udalo sie uzyskac odpowiedz inna niz "pracujemy nad tym" przy wszystkich kwestiach zwiazanych z "a kiedy bedzie"

Po drugie odpowiedzi na wiekszosc pytan znajduja sie na tym forum, pelnym, jak zauwazyles, kompetentnych ludzi zajmujacych sie AdSense. Spora czesc jest rowniez na stronach AdSense (a biorac to pod uwage - oraz fakt, ze wedlug wszelkich znakow na niebie i na ziemi obsluga AdSense zostaje w Dublinie - nie slychac, aby cos sie zmienialo w tej kwestii) - jakie kwestie wymagaja wyjasnienia przez biuro polskie?

Natomiast bylbym zdziwiony, gdyby pracownicy Google Polska nie zagladali na wszelkie strony, na ktorych sie dyskutuje o produktach G. Wydaje mi sie, ze jesli bedzie taka lista pytan, to i sposob dostarczenia ich do Google Polska sie znajdzie. Chocby przez ich agencje PRowa, czy kontakty personalno - osobiste. W koncu polscy Googlersi nie wzieli sie znikad, jest mnostwo osob ktore ich znaja.

Pozdrawiam

ajrk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności