Skocz do zawartości

Problem ze stroną postawioną na WP

Thomashg

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Mam ogromny problem mianowicie na stronie postawionej na Wordpressie każdy link zamieszczony w tekście (również z ustawionym atrybutem dofollow) ma automatycznie status nofollow. Napewno coś jest nei tak w kodzie natomiast ze względu na mój niski poziom wiedzy nie jestem w stanie tego ogarnąc. Bardzo prosze Drodzy Forumowicze o wskazówke w którym miejscu i w jaki spośób zmienić kod.

Dotyczy to stronki cogito.net.pl

Będe bardzo wdzięczny za pomoc poniewaz utchnąłem w bladej d...

Pozdrawiam i z góry dziękuje, Tomek

Wpisz się do nowego darmowego katalogu firm !

Pierwsza sprawa to atrybut rel nie ma wartości "dofollow", podobnie jak "follow". Dodatkowo używasz cudzysłowów wordowych w HTMLu właśnie w atrybucie rel, co raczej nie jest dobre.

Jeśli chodzi o Twój problem, to najprawdopodobniej robi to jakiś plugin. Może ten https://wordpress.org/extend/plugins/wp-nofollow-post/ ?

Domyślnie w ustawienia WP tylko linki z komentarzy są nofollow https://codex.wordpress.org/Nofollow

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Dziękuje bardzo za odowiedź. Link wygląda nastepująco:

<a title="kolportaż materiałów reklamowych" href="https://www.playmedia.com.pl" rel="dofollow">kolportaż materiałów reklamowych</a>

Czyli atrybut dofollow powinien działać ale niestety dalej nic. Nie mam żadnej wtyczki która automatycznie tworzyła by nofollow w linkach występujących w treści czyli cos na rzeczy musi być albo w kodzie wp albo w kodzie themes'a. Niestety nie wiem w którym miejscu tego szukać:/

Nie musisz do linka dodawać rel="dofollow", bo link domyślnie taki właśnie jest.

Ja obstawiam szablon, który coś Ci namieszał.

Spróbuj na chwilę włączyć domyślny twenty eleven i zobaczysz, czy dalej tak jest.

Edit:

Sprawdź w functions.php i np. single.php, index.php szablonu. Ewentualnie style.css. To będzie tam :P

Edit 2:

Twój link ma w sobie jednocześnie oba atrybuty:

<a title="kolportaż materiałów reklamowych" href="https://www.playmedia.com.pl" rel="dofollow nofollow" class="broken_link">kolportaż materiałów reklamowych</a>

Więc coś tu zdecydowanie jest nie tak.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Dziękuje za wyjasnienie. Czyli coś dodaje automatycznie atrybut nofollow. Nie jest to motyw bo zmieniłem na twenty eleven i jest dokładnie tak samo. A czego poszukiwać, jakie kodu w plikach o których napisałes? Sorki za może śmieszne pytania ale jestem zielony w kwestii php a nie chce nic popsuć.

Napisałaś :P nie napisałeś.

To w takim razie nie motyw, skoro przy domyślnym problem też występuje. W takim razie to może być wina jakiejś wtyczki. Jakich używasz? Możesz próbować wyłączyć wszystkie (i sprawdzić, czy nadal tak jest) i potem po kolei włączać i sprawdzać, czy nadal tak będzie z tym nofollow.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Zrobiłem inaczej jeszcze. Postawiłem na innej stronce od nowa wszystko (wp, motyw, opisy) i co jakiś czas będe dodawał wtyczki plus zmieniał ustawienia na takie same jakich uzyłem tutaj i zobacze od klębka kiedy link otrzyma automatyczne "nofollow". Muszę chwilę odczekać bo co jest najdziwniejsze ostatni link stał się nofollow po kilku godzinach... Dziękuje za pomoc i sorki za "napisałeś":P

Jak dojde co to to napisze, może przyda się potomnym;)

• 5 miesięcy temu...

...odkopuje temat:)

Już chyba wiem o co chodzi. Wszystkie linki które dodam poza linkiem do strony którą kiedyś promowała w wynikach G pewna firma za $ są normalne czyli dofollow. Bardzo Was proszę w takim razie o informację czy (i w jaki sposób?) istnieje możliwość zabezpieczenia pozycjonowanej domeny w taki sposób aby każde linki dodane przez osoby postronne z automatu otrzymywały atrybut nofollow?

Jak w takim razie wyłączyć takie zabezpieczenie? Z góry bardzo dziękuje za każdy trop w tej sprawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności