Skocz do zawartości

Migracja serwisu a pozycja w Google

Coby

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

zwracam się z prośbą o pomoc w sprawie indeksacji w google podczas migracji serwisu i zmainy linkków.

Otóż na jedno z interesujących mnie słów kluczowych serwis utrzymuje się od sporego czasu dość wysoko. Z tym, że przez długi czas po wpisaniu do wyszukiwarki:

'slowo kluczowe'

wyszukiwarka google zwracała liste adresów z linkiem do mojej strony:

www.adres-strony.pl

od kilku miesięcy po wpisaniu tego samego słowa kluczowego:

adres zwracany przez google wygląda następująco (użytkownik kierowany jest do tagu z danym słowem kluczowym):

www.adres-strony.pl/components/cloud/tag/slowo-kluczowe.html

Aktualnie migruję serwis (Joomla) na nowszą wersję i linki generowane przez tagi, jak równiez wyniki wyszukiwania są inne. Tym samym mam dylemat jak sobie poradzić z kwestią zaindeksowanej strony z tagiem w adresie...??

Rewrite starych adresów na nowe, poprawienie adresów tak, żeby były takie same jak stare - być może jakieś ustawienia w przyjaznych linkach się zmieniły / nie były ustawione.

Właśnie wszystki adresy działają po 'staremu', najwyraźniej komponent wyszukiwania został diametralnie zmieniony sta tagi mają inne adresy :/ Poprostu boje się wylotu z Googla za ew. podejżenia o jakieś manipulacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności