Skocz do zawartości

Czy to oznaka filtru na 100%?

qqnamunew

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jeśli po wpisaniu w google frazy słowo kluczowe domena.pl moja strona jest na 3-4 pozycji to znaczy na 100%, że jest filtr? Nad nią znajdują się strony z linkiem do mojej domeny.

Nigdy jakoś specjalnie nie pozycjonowałem swojej strony. Dodałem ją do kilkunastu-kilkudziesięciu katalogów (już dawno) i dodałem linka na każdej podstronie w innym serwisie, który ma zaindeksowanych ok. 20000. Czy to może być przyczyną filtra?

Niekoniecznie. Może masz po prostu młodą domenę. A jak inne frazy?

Generalnie chodzi o frazę strony internetowe miasto. Zajmuję się tworzeniem stron ale nie pozycjonowałem się nigdy. Mam mało linków do strony z innych domen.

Na frazę strony internetowe miasto moja domena.pl jestem na 3 pozycji. Nade mną jest strona z linkiem do mnie (moja realizacja) i jakiś page rank checker.

Np. na frazę projekty graficzne moja domena.pl na pierwszej pozycji jest moja strona.

Zastanawiam się czy nie mam filtra na daną frazę (czy to w ogóle jest możliwe?) bo miałem w jednym serwisie kilka tysięcy linków z tym samym anchorem 'strony internetowe'. Dodałem też kiedyś kilkadziesiąt wpisów do katalogów gdzie też anchor był bardzo podobny a opisy synonimizowane.

Domena nie jest nowa - 3 lata.

Jeżeli nie blastowałeś niczym , nie uzywales SWLi i nie poswieciłes 'troche' czasu na pozycjonowanie to to nie jest filtr. Nie tak łatwo wpaść w filtr - tym bardziej z 3 letnią domena :-)

Pozdrawiam

Kontakt priv lub facebook. Domeny DR:20 /RD:20-100+ / 0% Spamu / Linki ze strony głównej!!

PgJ4c.jpg

W ostatnim czasie wszystko jest możliwe xD

Filtr na 1 słowo jest możliwy.

Najszybciej sprawdzić wpisując tytuł strony, większość filtrów działa tak, że po jego wpisaniu nie będzie Cię a normalnie wysoko.

A końcówkę .pl masz?

W ostatnim czasie wszystko jest możliwe xD

Jeżel tak jest to znaczy, że teraz dla G link ze śmietnika z banem jest minusem dla zamieszczonych tam linków, co jednak stwarza precendes złośliwości jak umieszczania w śmietnikach linków konkurencji, jak dla mnie jest to błędne koło. Jednak po ostatnich zmianach coś musi dodawać minusy dla pozycjonownych stron i najprędzej są to linki ze śmietnisk zabanowanych na amen, w stylu umieściłeś tam link do swojej stronę, to znaczy, że jesteś 'spamerem'.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności