Skocz do zawartości

zagraniczne ip domeny czy serwera?

milosz0010

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcę wypozycjonować strony na zagraniczne wyszukiwarki(Belgia, Holandia). Proszę potwierdźcie to co chcę zrobić:

• kupić domenę be(nl)
  • stronę oczywiście przetłumaczyć na ich roczimy język
  • kupić hosting z tamtejszym IP? Czy wystarczy domena, której przydziele IP z tamtego kraju?

Pomijam tutaj katalogowanie i te wszystkie zabiegi. Najbardziej obchodzi mnie słuszność posiadania serwera czy domeny na zagranicznym IPku. W moim przypadku jest to utrudnione, bo mają tam 3 języki urzędowe. Ale jak trafić na ich wyszukiwarkę?

Pozdrawiam

Internet jest globalny więc nie na większego znaczenia geolokalizacja IP tak samo rozszerzenie domeny.

Rozszerzenie domen jest kewtią czysto umową

- .com > kiedyś tylko firmowe globalen

- .com.pl> firmowe polski

- .pl > typowo polskie

:P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności