Skocz do zawartości

webepartners.pl

seo_świniak

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem jak oni działali z Ebay, jednak to było trochę czasu już temu i metody śledzenia się zmieniły, może niektóre PP ich nie wykorzystują, tego nie wiem.

Po drugie przykład który przytaczasz dotyczy Ebay,wielkiego serwisu, wątpię aby komuś chciało się bawić w takie rzeczy z jakimś sklepem.

Uwierz mi śledzenie przez cookies to tylko podstawowa metoda bo najłatwiejsza do implementacji, ale jednocześnie jest kilka alternatywnych metod sprawdzania co i jak.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

nie wiem o jakich metodach sprawdzania piszesz wiem tylko że webepartners sobie nie poradzili a koleś wstrzykiwał cookies do największych sieci na świecie, Ponieważ obsługiwał cały świat z danej branży. Nie robił tego dla jednego sklepu tylko dla całej branży.

Robił też rezerwacje lotów. Myślisz, że mu się nie opłacało?

Jak przeliczyłem moje faktury i pomnożyłem razy ilość sklepów to usiadłem. A większość to $ i Euro.

Edytowane przez NoTo

Witam właścicielkę sieci. @Ewa_webe

Fajnie, że odniosła się Pani do kwestii najmniej istotnych - co jednak z resztą "zarzutów"? Właściwie prócz ciepłych słówek i zapewnień "jak to nie jest dobrze" i odbijaniu piłeczki w stylu "niczego mi nie udowodniłeś" - konkretów jakichkolwiek brak.

Skrócę jak mogę:
Program nie działa poprawnie, codzienne pady serwerów, brak monitoringu kluczowych parametrów, przeciąganie wypłat, masowe oszukiwanie partnerów, brak kontaktu.

ciężko dyskutować z ogólnie negatywnym nastawieniem.

Ależ ja mam wyjątkowo pozytywne podejście!, to ogół nie-działania WebePartners wywołuje niesmak delikatnie pisząc.
Ba! nawet rzekłbym, że jestem wielkim entuzjastą WebePartners! Gdzie indziej upatrywać przyczyny iż będąc przez was oszukanym na śmieszną kwotę, która znikła z panelu po zgłoszeniu xx błędów - znów po przeszło trzech latach przysłowiowo "grzebię w g**nie" z nową szatą graficzną?

Mogę zrozumieć, że znad księgowych papierów i raportów pracowników wszystko "wygląda dobrze".
Partnerzy jednak widzą tylko zewnętrzne efekty działania programu, no może poza freelancerami, którzy jak sama Pani przyznaje bez wiedzy właściciela wykonywali zlecenia wymagające dostępu lub co najmniej specyfikacji całego programu.

na bieżąco rozwiązuje zgłaszane problemy

Szanowna Pani, to no.1 WebeBajek. Na zgłaszane problemy (nie)dostaje odpowiedzi:

30% "zupełny brak odpowiedzi"
40% "to wina sklepuX nic nie poradzimy"
20% "u mnie przecież działa"
10% "już działa"

Inni partnerzy na forach podają podobne proporcje, z naciskiem na zupełny brak kontaktu..

systematycznie rozwija nasze narzędzia i cały system.

Śmiechu warte doprawdy. Niestety wg. moich doświadczeń żadne narzędzie nie zostało rozwinięte ani poprawione! Zaś kluczowe funkcjonalności przestają ostatnio działać wcale!
Marketingowe wybielanie przekroczyło właśnie linię zwyczajnego kłamstwa.

dwukrotnie wdrożyliśmy zupełnie nowe panele wydawcy i reklamodawcy.

Przedziwne bajdurzenie. Czy chodzi o nową skórkę? Programiści skopiowali stare błędy do "zupełnie nowych"  paneli 1:1?

Jestem w sieci od niemal samego początku, nie zarejestrowałem jednak tych  rewelacji.

Prace programistyczne trwają nieustannie.

Ciekawe nad czym?

Ze strony WebeBłedu: "Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319", który poszlakowo potwierdza iż również od strony technicznej silnika od 2010 nic się zmieniło.

Empirycznie zaś wystarczy nawet dzisiaj zalogować się do panelu pobrać WebeSklep czy podziwiać piękne iframe w "boxach reklamowych".

warto byłoby przytoczyć jakieś konkrety

Dokładnie! Konkretów w wątku padło aż nad to.

Zamiast siląc się na słowne gierki 'wybielające" wizerunek powinna Pani podrzucić kontrargumenty. Mi nie przeszkadza że jeden czy drugi program późnił się z wypłatą kilka miesięcy, czy raz zdarzyła się  awaria systemu na kilkanaście godzin. To są nagminne przypadki.

Niech Pani podrzuci dane z changeloga "prac informatycznych widmo", wykres akceptacji i opłat w terminie poszczególnych programów a nade wszystko wyjaśni co jest przyczyną ciągłych padów serwera i "resetów" bazy danych... tak na początek.

gdzie wszystkie funkcjonalności zostały ponownie uaktualnione

Kpina. Parafrazując: ciężko dyskutować z właścicielką sieci afiliacyjnej, która usilnie od lat nie chce widzieć błędów w działaniu swojego programu, dodatkowo nie dba o komunikację z partnerami czy nawet działem programistycznym w swojej firmie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez mamoczy

• 7 miesięcy temu...

Na razie średnio widzę współpracę... kilknięcia pojawiają się potem znikają, również to samo dzieje się z prowizjami... na razie nie doczekałem się żadnej wypłaty bo nagle wszystko spadło poniżej progu wypłacalności... ciekawe gdzie się podziało. Poczekam i zobaczę co się stanie dalej. Programów w tej sieci sporo, ale efekty jak dla mnie marne.

no i muszę Wam powiedzieć że kolejne $ znikają z konta w webe, niedługo wszystko jakaś czarna dziura wessie haha

wycofuję się z tego programu i usuwam wszystkie kreacje

ech, szkoda tylko było mojego zachodu

czy są jakieś programy afiliacyjne na których rzeczywiście można cokolwiek zarobić a kliknięcia i prowizje nie będą w tajemniczych okolicznościach znikać? i najchętniej bez stron o pożyczkach - nie pasuje mi to zupełnie do profilu działalności...

Dnia 15.01.2018 o 08:07, wordhea napisał:

no i muszę Wam powiedzieć że kolejne $ znikają z konta w webe, niedługo wszystko jakaś czarna dziura wessie haha

wycofuję się z tego programu i usuwam wszystkie kreacje

ech, szkoda tylko było mojego zachodu

czy są jakieś programy afiliacyjne na których rzeczywiście można cokolwiek zarobić a kliknięcia i prowizje nie będą w tajemniczych okolicznościach znikać? i najchętniej bez stron o pożyczkach - nie pasuje mi to zupełnie do profilu działalności...

Sporo masz w Tradedoubler i Convertiser, jednak w Webe masz właśnie dużo mniejszych sklepów z róznymi pierdołami, tu raczej większe sklepy z wyrobioną marką. Jeszcze Zanox, ale z nimi nie współpracowałem 

dzięki za namiary - poczytam sobie o tych programach - a nóż widelec wreszcie uda się zarobić kilka $ na jakimś programie bez naciągania... kiedyś tak samo trener(kropka)pl mnie wysterował... sprzedawanie planów treningowych itd.. logowałem się z różnych IP i robiłem testowe kliknięcia... no i coś nie do końca się zliczało... a teraz patrzę reklama w tv... można się dorobić kombinowaniem? można.

3 minuty temu, wordhea napisał:

logowałem się z różnych IP i robiłem testowe kliknięcia...

Kliknięcia z różnych IP nie zawsze się zliczą, i często nawet nie powinny.Jeśli chcesz tak robić test (domyślam się że inne IP ale ten sam komp i przeglądarka?) to podstawą jest usunięcie ciastek z przeglądarki.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 3 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Czytając Wasze komentarze jeszcze sprzed paru lat, miałam obawy przed wyborem webePartners. Jednak zachęciły mnie niektóre programy, zarejestrowałam się na początku roku i póki co nie miałam żadnych problemów z wypłatą środków, a w szczególności z supportem, który był bardzo pomocny.