Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Idzie na lepsze - mam coraz więcej zapytań o SEO gdzie klienta nie interesują rozliczenia na zasadzie płatnosci za pozycje tylko prawdziwe budowanie targetowanego zaplecza i ruchu także jest i druga lepsza strona tego burdelu :)

Bardzo chciałbym, żeby SEO poszło w tym kierunku. Z internetu zniknęły by oferty pozycjonowania za 30zł/miesiąc. Niestety jednak polska gospodarka opiera się głównie o małych przedsiębiorców, których nie będzie stać na taką usługę.

Wszystkich sfrustrowanych zapraszam na Search Marketing Day, będzicie mogli osobiście przedstawić Kasparowi swój punkt widzenia. Porozmawiać o przyczynach i pospierać się nieco podczas panelu dyskusyjnego, after party a także drugiego dnia podczas szkolenia.

Jeszcze dzisiaj na Sprawnym pełny zakres prezentowanych tematów.

smd_468x60.gif

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Czarek: przecież nikt się nie dopcha... bądźmy rozsądni.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Skoro Google to robi, żeby SEO stało się nieopłacalne, a jednocześnie rosną koszty AdWordsów, to warto się zastanowić, co okaże się nieopłacalne jako pierwsze.

Ile "psycholog/ortodonta/biuro rachunkowe Poznań" może wydać na kliknięcie (czy to poprzez SEO, czy AdWords), jeśli np. 5% kliknięć da mu klienta? Łatwo policzyć, że przy stawce CPC rzędu kilku PLN przychód (sic!) z pierwszej wizyty szedłby na klikanie.

Czy mi się wydaje, czy może główna strona na nazwę banku wraca powoli ? Przynajmniej na : Millennium Bank

Jednak cioły zrozumieli co zrobili źle ??

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Mnie osobiscie ta dzisiejsza pokazowka prawie w ogole nie rusza. Nie wiem czy kogos to odciagnie od SWL. Moze kilku wiekszych graczy, ktorzy sa na swieczniku. Mniejsi beda to mieli gdzies bo jakby mieli wylapac ich wszystkich to by chyba musieli zatrudnic pol Azji.

Jezeli chodzi o Adwords to znacznie lepsza byla akcja sprzed dwoch miesiecy gdzie porownywarki musialy nadrobic dlugi ogon i jeszcze bily sie w tym miedzy soba. Tutaj na pewno zarobia mniej.

Tym samym nie wiem co Google chce tym osiagnac. Jedyne co mi przychodzi do glowy to sprawienie, zeby pozycjonowanie bylo jak najmniej przewidywalne. Ale przez to robia takie glupoty jak brak mozliwosci znalezienia banku po nazwie. Ciekawe ilu klientow dzisiaj klnie na Google, ze nie moga znalezc Millenium.

Wg mnie, Google ośmieszyło się ostatnią aktualizacją - chcieli dobrze, pomysł świetny, ale nie wypalił...

Jak to nie wypalił, u mnie działa: 20% fraz ruch w górę, ani jeden spadek :)

Dokładnie. Nieprzewidywalne SEO nie będzie tak atrakcyjne dla sklepów internetowych i generalnie dużych graczy.

Poczekaj aż wejdzie google search produkt do naszego kraju, takie allegro też po rzyci dostanie, pozycjonowanie również nie będzie już tak opłacalne dla sklepu internetowego. Jak się ludzie nauczą korzystać w wyszukiwarki zakupowej to nie będą szukali w ogranicu. To kwestia czasu

Masz miejsce parkingowe które jest czasem zajmowane przez nieproszonych gości? Rozwiązaniem Twojego problemu mogą być słupki oraz blokady parkingowe

Kolejna konferencja, zgromadzicie masę ludzi zbierzecie kupę kasy i co? Nadal będzie to samo, co jakiś czas będą nowe PINWGINY i nowa kasa za konferencje.

Wszyscy widzą co się dzieje, wyniki są w rzeczy samej do xxxx (aktualnie www mi wróciły więc nie narzekam, ale widząc u innych i nowinki z tablica.pl czy banku millenium to totalna masakra.

Na każdy sposób robią kasę i taka jest prawda, mają za mało to robią wyniki w google aby kupowali reklamy google i tyle. Niby kupowanie linków na www nie jest legalne a jednak, w google linki można legalnie kupić "adwords reklamy" (robić chcą zwykły monopol na reklamę w wyszukiwarce nic więcej). Coś ALA Bill Geist za dawnych lat...

Dzień 1.

- okazje.info.pl

- tablica.pl

- bankmillennium.pl

- play.pl

Tempo niebyt zaskakujące, więc może nie będzie tak źle poza garstką ukaranych. Kaspar wspomniał że to potrwa kilka dni.

c.d.

-esky.pl

-iwoman.pl

-alejka.pl

to z tych ciekawszych.

To nie prawda, że przeprowadzki bywają ciężkie i męczące.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności