Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Pewność siebie zgubiła już nie jednego. Mało kto słyszał, albo w ogóle wie, że kilka lat temu np. Forbes.com lub BMW.com wyleciało z indeksu. Czym jest przy nich np. tablica.pl.

Informacje w przystępnej formie - Blog SEO | Pozycjonowanie long tail jest skuteczne w wielu przypadkach...

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Millennium już wcześniej miało kampanię Adwords, przed filtrami dzisiejszymi...

Co do tablicy.pl, to nie dosyć że "zniknęli" i ratują się adwordsami

Widziałem też jakiś czas Adwordsy Millennium odpalone, ale zniknęły...

M

Tworzenie profesjonalnych stron internetowych - www.jackvision.pl

Beerbant: czyli jak. 99% informacji z tego forum to linki, linki. Gdy kogoś G ukarzę za nienaturalne linki wszyscy nazywają pozycjonerów którzy obsługiwali takie firmy amatorami. W ceneo seo robili amatorzy? W millenium? W Tablica.pl? Nie róbcie jaj. Akurat wiem kto robił w tablica i ceneo. Wielu z was dałoby sobie obciąć .. rękę za 1/10 miesięcznie tego, co było na fakturze dla grupy Allegro. 9,99zł. Dobre sobie.

Odniosłem się do konkretnego przypadku kiedy ktoś niepełny rozumu kieruje linki z SWLi czy rumakuje bezpośrednio strony klienta. Witryna Ceneo akurat była dobrze linkowana - porównywarki dlatego zostały wybrane na celownik bo zgarniały duży ruch który najłatwiej można było "zmonetaryzować" i był cenny.

W przypadku porównywarek najpierw umiejętnie nakręcono atmosferę zbiorowej histerii wśród stada, że dominują w wynikach (a jak nie mieli dominować skoro w jednym miejscu gromadzili najwięcej informacji o produktach / produkcie) a potem je sprowadzili do parteru.

Po raz enty do zasrania powtarzam, że nie było nie ma i nie będzie SEO w 100% zgodnego z wskazówkami google bo pozycjonowanie godzi w interes finansowy wyszukiwarki google a cały ten piard pt. "troska o jakość wyników" to bujda na resorach.

Co do linków to w przeciwieństwie do innych "speców" SEO ja zawsze twierdziłem, że to najważniejszy element decydujący o pozycji (nawet wtedy kiedy zachłystywaliście się tym "content is king" czy innymi bzdurami) ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Innymi słowy decyzja jakiegoś chłoptasia z G zaważy na kondycji dużej instytucji zatrudniającej tysiące ludzi. Nieźle co?

Co Google interesują wyniki finansowe w jakimś tam banku? Nawet jakby bank prowadził fundację na rzecz dzieci w Afryce to co do tego ma G.

Google nikomu nie gwarantuje ani indeksacji ani pozycji. Google to firma a nie państwowa usługa która każdemu się należy.

Bo jakiś tam Bank ma olbrzymi wpływ na to co dzieje się w danym kraju.

Google, może spokojnie, banować czy filtrować przeciętnego kowalskiego, ale jak zacznie fikać z dużymi , to odzew z ich strony będzie gwarantowany.

Temat ostatnich posunięć Google staje się powoli tematem bardzo gorącym nie tylko w Polsce. Tylko czekać jak jakaś firma znajdzie sposób, aby od Google spróbować wyciągnąć kasę za straty. Co innego jest nie gwarantowanie pozycji, a co innego działanie na szkodę, bo czym można nazwać zakładanie stronie filtra ?

Google niby twierdzi, ze potrafi odróżnić de-pozycjonowanie, od pozycjonowania nazwijmy to nielegalnego, ale każdy wie ze to jedna wielka bajka i potencjalnie w sadzie, już nikt się nie zasłoni klakierami z forum Google. Trzeba będzie wyraźnie udowodnić fakt, ze dana firma sama pozycjonowała nielegalnymi sposobami, a nie na przykład dostał blasta z Indonezji od konkrecji.

To co robi teraz firma Google jest ewidentnie nastawione na maksymalny zysk z AdWords. Oby apetyt Google nie zaszkodził im w długofalowej perspektywie. Google rozpoczęło swoja krucjatę, i chce pokazać całemu światu swoja sile i to, ze w internecie będzie tak jak oni chcą, ale zupełnie nie posiadają do tego podstawowych środków. To co teraz robi firma Google przypomina prawdziwego pingwina.

Best military dog tags in the world.  :peace:

@Beerbant

A najbardziej śmieszy mnie stwierdzenie "naturalne pozycjonowanie", którym niektóre firmy starają się przyciągnąć Klientów. Nie zależnie od tego jak i gdzie firma umieści linki, jeżeli płacimy jej za to...to nigdy nie będzie to naturalne.

Informacje w przystępnej formie - Blog SEO | Pozycjonowanie long tail jest skuteczne w wielu przypadkach...

Po raporcie backlinków widać, że Millennium dostało filtra całkiem słusznie. Może czas zrezygnować z partyzanckiego pozycjonowania mitomanów.

Ludzie z działu SEO lub agencji mogliby czasem poczytać jakie dobro płynie z umiejętnego wykorzystywania SWL-i zamiast ślepo walić w domenę banku.

Najbardziej podobają mi sie kwiatki, które wyskakują na frazy brandingowe zafiltrowanych serwisów. To dopiero "naturalne" wyniki wyszukiwania.

Google pokazuje nam jak korzystać z kapitalizmu i wolnego rynku zachowując się i postępując jednocześnie jak dyktator lub partia komunistyczna .Ciekawe połączenie dwóch systemów ;)

Jednak trochę im wierzę z tą chęcią poprawy wyników, mi się wydaje że po prostu chcą dinozaury na pewne frazy powyrzucać aby nowi mieli szanse a że sprzątanie jednego pokoju zapowiedzieli jako sprzątanie całego zamku to już pijar.

A Adwordsy na pewno zarobiły na cała armię poprawiających wyniki , żebym znał chociaż jednego co ma prawa to moderować jak co po nie którzy :)

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

W kontekście sytuacji:

W obozie koncentracyjnym:

-Hans, z okazji Twoich urodzin strzelimy sobie po setce!

Po chwili przez megafon słychać:

-Dwustu żydów wystąp!

A teraz zobaczcie kto z forum ma dzisiaj urodziny, to się Wam rozjaśni przyczyna dzisiejszych wydarzeń - chłopaki sobie strzelili po (-)100 do "tablicy" ;)

Dziwi mnie "Absolutna pewność google" jak to napisał Kaspar, że dane serwisy korzystają z SWL.

Aby mieć absolutną pewność istnieje tylko jedna droga - mieć punkty w danym SWL i je sprzedawać - wtedy wiesz, komu sprzedajesz.

Moim zdaniem google siedzi dziś w naszych SWLach od środka i sprzedaje punkty - stąd taka chirurgiczna precyzja w karaniu za SWLe. Zapraszam do prywatnych SWLi bo tam google nie wejdzie.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Każdego z nas mogło to spotkać także przestańcie za przeproszeniem p... głupoty :) Poziom hipokryzji sięga zenitu ;)

Dokładnie tak - dziś wylosowali tych, jutro tamtych, dziś niby za SWL, jutro 'za jajco'...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@Beerbant

A najbardziej śmieszy mnie stwierdzenie "naturalne pozycjonowanie", którym niektóre firmy starają się przyciągnąć Klientów. Nie zależnie od tego jak i gdzie firma umieści linki, jeżeli płacimy jej za to...to nigdy nie będzie to naturalne.

Od samego początku pojawienia się tego określenia zwracałem uwagę na jego niedorzeczność

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności