Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

...i zacząłem z powrotem jarać ;)

Palenie to zło jeszcze większe niż SWL.

Paliłem wiele lat, rzucałem setki razy a któregoś dnia po prostu przestałem palić.

Do dzisiaj nie wiem jak, ale mi się udało.

I już kilka lat jestem o jeden nałóg mniej :)

eM

To jeszcze zalezy co kolega jara :D

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
sam pracuje w podobnej korporacji i potwierdzam, poza kikoma osobami, ktore cokolwiek z tematu lapia nikt nie rozumie/nie chce ruszac tematu optymalizacji. wazniejsza jest dorazna sprzedaz.

bo to nie miejsce na poważne tematy

Informacje w przystępnej formie - Blog SEO | Pozycjonowanie long tail jest skuteczne w wielu przypadkach...

eM

SWLe nie są złe :D tylko trzeba umieć ich używać i będą skuteczne dopóty dopóki głównym parametrem algo będzie ilość/jakość linków ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

eM

SWLe nie są złe :D tylko trzeba umieć ich używać i będą skuteczne dopóty dopóki głównym parametrem algo będzie ilość/jakość linków ...

Alboś zmęczony, albo to nie tytoń :)

eM

Edycja:

To żart był z tym SWL (taka mała analiza nieudanego dowcipu).

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

następny update to będzie: zebra, potem sroka biało-boka, a w sierpniu bocian, potem skunks a na końcu dalmatyńczyk i orka.

Potem przyjdzie czas na krowę i koniec G.

Dobranoc

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

Proponuję zatem coś zabawnego - chyba nawet przebija to moim zdaniem Hitlera :D

z całym szacunkiem musisz z tym gównianym blogiem w każdym temacie 5 odpowiedzi dawać? (nie odpowiadaj proszę, bo szkoda dalej zaśmiecać ten temat).

Co do tematu - dziwię się jedynie, że po niemal identycznej tak grubej akcji w tym roku niektórzy nie nauczyli się, że "dużych" klientów po prostu się syfem nie traktuje, a w szczególności nie bezpośrednio.

Trzeba myśleć zanim przywala się linkami z SWLa bezpośrednio na stronę docelową - każdy zna konsekwencje takich działań. Dział Seo banku do zwolnienia - wytyczne są znane każdemu.

W bankach nie ma czegoś takiego jak dział SEO.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Co do tematu - dziwię się jedynie, że po niemal identycznej tak grubej akcji w tym roku niektórzy nie nauczyli się, że "dużych" klientów po prostu się syfem nie traktuje, a w szczególności nie bezpośrednio.

Oj byś się zdziwił :) i czasami ci co najbardziej sie "wybielają" produkują największe g..... :D . Mnie dziwi tylko "wystawianie" klientów w portfolio - to jest najlepszy dowcip czasami jak sie "przeleci" po b.linkach ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@zakręcony - różnica między algorytmem a człowiekiem polega tylko na masowości i skali. Człowiek nie przejrzy wszystkich stron, a algorytm tak.

A że google ma powód i rozdaje filtry a może przy tym ugrać kasę na Adwordsach i zrobić pokazówkę to oddzielna sprawa. Ale powód do filtrów mają. I to nie mówimy tu o kilku lewych linkach a o naruszeniu zasad rzędu tony spamowych linków i pakowanie jak w kaczkę.

To jest całkiem odwrotnie Google rozdaje filtry, instaluje nowe algorytmy bo chce nachapać się kasy.

Popatrz na dzisiejsze wyniki wyszukiwania, to jest jeden wielki śmietnik.

To już trwa kawałek czasu, a oni wkoło twierdza, ze wszystko jest dobrze, ze wyniki są cool.

Do tego teraz doszły ręczne manipulacje bo pewnie za mało kasy wpłynęło po pingwinie do kieszeni Google.Wyrobią normę i dadzą sobie znowu spokój na jakiś czas. Potem znowu wprowadza czarno białe zwierzątko i będą twierdzić wszem i wobec, ze to tylko w trosce o czystość internetu. Prawda jest taka, ze wyhodowaliśmy sobie gada, i ten gad nam teraz będzie mówił jak maja wyglądać nasze serwisy , sklepy i fora. Internet umiera taka jest prawda :D

Best military dog tags in the world.  :peace:

Widzę, że już zaczyna się robić ciekawie. Dużo dziś o SWL ale mnie nurtuje jedno pytanie.

Czy ktoś zauważył/został dotknięty sytuacją, w której domena była przekierowana na docelową a wcześniej ostro spamowana z wszystkich dostępnych źródeł + Swl-i ? Jakieś spadki ? Wzrosty ?

Trochę praktyki SEO dla zainteresowanych -> na początek ładowanie się strony, czyli wielkość i szybkość oraz zgodność z W3C, np. głównej. Jeden z czynników SEO, istotny ze względu na użytkownika oraz robota sieciowego. Zalecenia Google i Bing -> max. 1,5 sekundy i 100-150kB -> narzędzia: W3C, loads.in lub tools.pingdom.com.

Dorzućcie screen z wynikami lub link do niego jeżeli spełniacie ten warunek optymalizacji dla wyszukiwarek.

Informacje w przystępnej formie - Blog SEO | Pozycjonowanie long tail jest skuteczne w wielu przypadkach...

Trochę praktyki SEO dla zainteresowanych ->[...]oraz zgodność z W3C, np. głównej. Jeden z czynników SEO, istotny ze względu na użytkownika oraz robota sieciowego. [...]

Coś praktycznie kulejąca ta praktyka

:)

Dziwi mnie "Absolutna pewność google" jak to napisał Kaspar, że dane serwisy korzystają z SWL.

Aby mieć absolutną pewność istnieje tylko jedna droga - mieć punkty w danym SWL i je sprzedawać - wtedy wiesz, komu sprzedajesz.

Moim zdaniem google siedzi dziś w naszych SWLach od środka i sprzedaje punkty - stąd taka chirurgiczna precyzja w karaniu za SWLe. Zapraszam do prywatnych SWLi bo tam google nie wejdzie.

Google nie musi sprzedawać punktów żeby mieć pewność. Wystarczy, że zajrzą w dane konta do którego przypisana jest strona w GWT. Czyli SQT dostaje spam raport i przygląda się kontu, jeśli ktoś taki wyszukuje prywatnie "listy AA do Scrapeboxa", a w gmailu ma mejle od prolinka, no to chyba nie ma z czym dyskutować. Oczywiście można się przed tym zabezpieczyć, choćby torem, ale jaki procent pozycjonerów tak robi?

To jest właśnie ciekawy trop i też się nad tym ostatnio zastanawiam. Bo przecież nawet jak człowiek nie jest zalogowany, to Google praktycznie wie po jakich stronach chodzi dane IP (czyli z danym prawdopodobieństwem dana osoba), czego szuka, do tego jeśli ręcznie sprawdzi site domeny albo zaloguje się do centrum dla webmasterów/zainstaluje analytics, to praktycznie można to już powiązać z administratorem strony. Jeśli dodać do tego "podejrzane" linki przychodzące to już jest kompletny obraz i można uznać, że ktoś sam sobie "źle" linkuje...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności