Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

W bankach nie ma czegoś takiego jak dział SEO.

Jest ale nie do końca nazywa sie to SEO :) Ostatnio z takim wpsółpracowałem w zakresie zabezpieczenia domeny .xxx

Poza tym co wy wiecie o pracy w dużej korpo :P

@imb: te narzędzia możesz sobie wsadzić za przeproszeniem - nic nie dają - stronę robi się pod użytkownika i sprzedaż a nie pod szukajki :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Coś praktycznie kulejąca ta praktyka

:)

Google nigdy nie spełniało własnych warunków, ale to mówili otwarcie. Do nie tak dawna, strony supportu były w na prawdę w opłakanym stanie, zarówno technicznie, jak i wizualnie.

@imb: te narzędzia możesz sobie wsadzić za przeproszeniem - nic nie dają - stronę robi się pod użytkownika i sprzedaż a nie pod szukajki :P

To spróbuj poruszać się po stronie, której każda podstrona waży 1-2 MB i ładuje się dobrych kilka sekund. Nie tylko ludzie mają cierpliwość, roboty mają wyznaczony czas na każdą stronę.

Informacje w przystępnej formie - Blog SEO | Pozycjonowanie long tail jest skuteczne w wielu przypadkach...

Dziś Millennium wskoczyło na 10 pozycję pod frazę "bank millennium".

Dla przeciętnego użytkownika musi być niezłe zdziwienie, szukają banku a tu: bankmillennium.najlepszeporownanie.pl/ , bank-millennium.mybank.pl/. Serwis banku na końcu :) Matko boska, mój bank nie jest wiarygodny nawet dla Google, muszę wycofać lokatę :P

To spróbuj poruszać się po stronie, której każda podstrona waży 1-2 MB i ładuje się dobrych kilka sekund. Nie tylko ludzie mają cierpliwość, roboty mają wyznaczony czas na każdą stronę.

gwarantuje Ci że jak są to cycki to mogą ważyć i 10 MB a i tak będą czekać :) , na poważnie to zasugerowałeś że zgodność z wucetem wpływa na ranking co jest bzdurą :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Właśnie tego nie rozumiem, dlaczego wszyscy tu o linkach gdybają, kiedy SEO to np. ładowanie się strony - śmieszne, nie. Owszem, małe ma znaczenie, lecz "ziarnko do ziarnka".

@Beerbant

Zgodność z W3C wpada pod czas renderowania strony + źle skalowana grafika oraz masa niepotrzebnych lub źle pozałączanych plików, itd. Źle to może poprzednio ująłem.

Jasne, że jak ktoś chce, to będzie siedział i czekał, ale dużo osób nie. Jak to więc wpływa na pozycję - nie powiesz chyba, że traffic nie jest czynnikiem.

Informacje w przystępnej formie - Blog SEO | Pozycjonowanie long tail jest skuteczne w wielu przypadkach...

@Beerbant

Zgodność z W3C wpada pod czas renderowania strony + źle skalowana grafika oraz masa niepotrzebnych lub źle pozałączanych plików, itd. Źle to może poprzednio ująłem.

Jasne, że jak ktoś chce, to będzie siedział i czekał, ale dużo osób nie. Jak to więc wpływa na pozycję - nie powiesz chyba, że traffic nie jest czynnikiem.

https://seoinfo.edu.pl/czynniki-decydujace-o-pozycji-witryny/

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Fakt dobrze jest mieć szybką stronę, bo klient zamiast czekać na załadowanie się strony w nieskończoność woli się cofnąć i może zajrzeć na stronę konkurencji. Dobra strona pod kątem w3c to dobre wyświetlenie w podglądzie google po prawej stronie. Chyba nie chcemy żeby użytkownik zobaczył w podglądzie rozjechaną stronę przez niezamknięte divy czy cuś przez co wyda mu się nieatrakcyjna i nie wejdzie :) Wpływu na pozycjonowanie za to nie ma żadnego, jak już to może minimalny wpływ mieć szybkość ładowania strony.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Wpływu na pozycjonowanie za to nie ma żadnego, jak już to może minimalny wpływ mieć szybkość ładowania strony.

Bezpośrednio ma raczej znikomy, jednak wszystko, nawet najdrobniejszy szczegół łączy się w jedną całość, jaką jest pozycja strony. SEO to wiele elementów układanki.

https://seoinfo.edu.pl/czynniki-decydujace-o-pozycji-witryny/ istotne, można powiedzieć główne czynniki, ale to nie wszystkie wpływające na pozycję i zapewne wiesz o tym.

@imb

wysyliłem się dawno temu i to przeczytałem. Warto też wspomnieć, że Rand Fishkin publikując te "czynniki" sam przyznał, że większość respondentów chyba nie zrozumiała pytań i dlatego odpowiedzi są takie..... można powiedzieć..... dziwne..... (z drugiej strony może to świadczyć o wiedzy tych "największych" gwiazd światowego SEO biorących udział w tworzeniu tej listy "czynników")

Gdybym robił seo słuchając tylko tego co piszą na Seomozie lub jego polskim odpowiedniku SPrAwnyMmarketingu to siedział bym chyba na bezrobociu :)

Ale wróćmy do tematu i dalej narzekajmy na złego wujka googla bo nudno się robi :)

https://seoinfo.edu.pl/czynniki-decydujace-o-pozycji-witryny/ istotne, można powiedzieć główne czynniki, ale nie wszystkie wpływające na pozycję i zapewne wiesz o tym.

Prawda jest taka że jest jeden decydujący o pozycji strony w wynikach dla danej frazy parametr - to ilość i jakość linków reszta elementów są to parametry pomocnicze i gdyby nie ręczna cenzura, uprzejmie donoszę i tym podobne akcje to ilością jakościa linków można wszystko nazwę to "pokonać" :)

PS

tylko nie piszcie o contencie bo to ma główny wpływ nie na pozycje a na ilość fraz na które strona może być wysoko ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności