Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

a tak swoją drogą dostał ktoś od nich TERAZ (ostatnio) zapowiadaną informację o ręcznym działaniu ?

M

dzisiaj z jednej strony poleciały WSZYSTKIE pozycjonowane przez mnie słowa!!! które latami się trzymały na 1-3 pozycjach!!

jestem załamana

A jak pozycjonowałaś tę stronę, jeśli można spytać? Jakieś SWL-e (statyczne/dynamiczne)?

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
(..)

a tak swoją drogą, to chyba jednak wyszukiwarki się kończą.

Wróci era selekcjonowanych katalogów ?

M

Wyszukiwarki się nie skończą. Żeby korzystać z jakiegokolwiek katalogu najpierw trzeba go... znaleźć. Póki informacja jest złotem, póty ludzie będą jej szukać.

Co do zasady, że wyszukiwarki będą ulegać spamerom i ich wyniki będą w znacznym stopniu od nich zależne... cóż. Co do tego się zgodze, dowodów na to w samym 2012 roku mamy mnóstwo.

Jeśli lecą strony dopalane bezpośrednio SWL'ami, to super. Gorzej jak lecą strony, które zostały dopalone przez kogoś innego - nie właściciela/pozycjonera.

A jak pozycjonerzy przechylają szalę to wyniki nie mogą być dobre - zawsze znajdzie się ktoś pchający totalne śmieci

Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek świadomie pchał śmieci w TOPy bo i po co - skoro strona jest śmieciem, to żaden z niej pożytek i żadna kasa, bo nawet tam nie zajrzy "bot z kulawą nogą".

Moje zdanie jest takie, że Google powinno całować nas po rękach za to, że układamy im tak piękne wyniki. Nie oszukujmy się - 99,99% stron celowo pchanych w TOPy prezentuje poziom dobry lub lepszy a co najważniejsze - trafnie odpowiada na konkretne zapytanie użytkownika, serwując mu na tacy informacje. Jestem przekonany, że oni świetnie zdają sobie z tego sprawę, że robimy za nich masę roboty.

Nie jest tajemnicą, że głównym dochodem Google jest AdWords - moim zdaniem kiedy tylko wyniki finansowe Googla osiągną satysfakcjonujący poziom, znów będzie spokój :)

Aż do następnego razu oczywiście :)

a tak swoją drogą dostał ktoś od nich TERAZ (ostatnio) zapowiadaną informację o ręcznym działaniu ?

M

dzisiaj z jednej strony poleciały WSZYSTKIE pozycjonowane przez mnie słowa!!! które latami się trzymały na 1-3 pozycjach!!

jestem załamana

A jak pozycjonowałaś tę stronę, jeśli można spytać? Jakieś SWL-e (statyczne/dynamiczne)?

SWL nie

pisałam sama do precli, dodawałam ręcznie, trochę trochę for, szczerze też trochę linków było dokupionych. ale to są naprawdę małę liczby nienaturalnych linków w porównaniu do tysięcy linków stawianych przez blackhat pozycjonerów.

Wyszukiwarki się nie skończą. Żeby korzystać z jakiegokolwiek katalogu najpierw trzeba go... znaleźć.

Google zamieni się w ręczny katalog ?? Jakaś inna marka ?

Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek świadomie pchał śmieci w TOPy bo i po co - skoro strona jest śmieciem, to żaden z niej pożytek i żadna kasa, bo nawet tam nie zajrzy "bot z kulawą nogą".

No właśnie co znaczy śmieci ? Czy na pierwszym miejscu na frazę kredyt ma być bank ? czy może witrynka z jedną podstroną ? Czy to ma być prawdziwy pośrednik finansowy ? Czy może strona tylko z reklamami ?

Czy pięknie i profesjonalnie zrobiona strona tylko z reklamami to śmieć ? czy nie śmieć ? A 10 takich stron stron w top 10 ?

Dla twórcy to super strona, a dla kogoś innego to śmieć - bo nie ma tam czego chciał.

a kto by nie chciał mieć stronki w top10 na : kredyt ?? No poza Zgredem :)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

SWL nie

pisałam sama do precli, dodawałam ręcznie, trochę trochę for, szczerze też trochę linków było dokupionych. ...

A ostatnimi czasy nie przybyło Ci zbyt wiele linków całkowicie naturalnych, takich które ktoś przyłożył bez Twojej wiedzy?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

SWL nie

pisałam sama do precli, dodawałam ręcznie, trochę trochę for, szczerze też trochę linków było dokupionych. ale to są naprawdę małę liczby nienaturalnych linków w porównaniu do tysięcy linków stawianych przez blackhat pozycjonerów.

A jak bardzo "poleciały" pozycje? W kosmos (poza top100), czy o 5-20 pozycji? Anchory miałaś zróżnicowane, czy 90% linków z jednym anchorem?

Dostałaś jakiś komunikat w Webmaster Tools?

Sprawdziłaś, czy konkurencja nie robi Ci "dobrze" SWL-ami?

W tym przypadku chyba rozważyłbym formularz Google do reklamacji błędów pingwina.

SWL nie

A jak bardzo "poleciały" pozycje? W kosmos (poza top100), czy o 5-20 pozycji? Anchory miałaś zróżnicowane, czy 90% linków z jednym anchorem?

Dostałaś jakiś komunikat w Webmaster Tools?

W tym przypadku chyba rozważyłbym formularz Google do reklamacji błędów pingwina.

niektóre hasła wyleciały w ogóle z serpu z pierwszych pozycji na przykład=( inne na 30-100 pozycji w tył. komunikatu z wmt nie było. ankory niezróżnicowane. ale nie kombinowałam z tym, ponieważ linków było naprawdę niedużo i nie było co różnicować. chociaż może to faktycznie był błąd

jak mogę to sprawdzić?

zobaczę jak będzie jutro, chociaż pewnie za jeden dzień nic mi nie stanie na miejsce. napisze reklamacje. ale przykro jest(

jak mogę to sprawdzić?

zobaczę jak będzie jutro, chociaż pewnie za jeden dzień nic mi nie stanie na miejsce. napisze reklamacje. ale przykro jest(

Sprawdź na ahrefs.com lub majesticseo.com (do korzystania z podstawowych funkcji wystarczy rejestracja). Powinnaś widzieć przyrost linków w ostatnim czasie i podejrzane źródła.

Może spróbuj dodać trochę linków z alternatywnymi anchorami (pokrewne, tematyczne, ale trochę inne niż dominujące do tej pory). Plus jest taki, że sensowne linki raczej nie zaszkodzą, a minus - że na ew. efekty i tak trzeba będzie poczekać.

jak mogę to sprawdzić?

Sprawdź na ahrefs.com lub majesticseo.com (do korzystania z podstawowych funkcji wystarczy rejestracja). Powinnaś widzieć przyrost linków w ostatnim czasie i podejrzane źródła.

Może spróbuj dodać trochę linków z alternatywnymi anchorami (pokrewne, tematyczne, ale trochę inne niż dominujące do tej pory). Plus jest taki, że sensowne linki raczej nie zaszkodzą, a minus - że na ew. efekty i tak trzeba będzie poczekać.

Dziękuj!

Gwałtownego wzrostu linków na stronę nie było

boję się już dodawać linki, ale spróbuję z tymi alternatywnymi anchorami

z tego co zauważyłam, najmniej z tego wszystkiego ucierpieli pozycjonerze z linkami z własnego zaplecza. muszę też wziąć się za to/

SWL nie

Niech stracę - podlinkuj wpisy w dodanych preclach forach i katalogach linkami STAŁYMI. I nie pytaj dlaczego - filtr powinien minąć.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

pozycjonerze z linkami

:P

Pozycjonerze z linkami i rycerze z pikami :)

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności