Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Google siedzi po uszy w gównie. Algorytmy są rzeczywiście skuteczne, a ściślej mówiąc "skuteczne inaczej".

Pod pretekstem dbałości o coraz lepsze wyniki wyszukiwania (cokolwiek by to nie znaczyło) ogłaszali jedną krucjatę za drugą. A to walka z płatnymi linkami, a to z preclami, a to z SWL-ami, a to spektakularna "ręczna robota". Tak się do tego zapalili, że walka z metodami pozycjonowania okazała się ważniejsza od jakości wyników wyszukiwania. Może to zabieg marketingowy, bo szum wokół google jest duży, ale o czym szumią? O kiepskich wynikach wyszukiwania.

Co potencjalnego "poszukiwacza" interesuje jakie seo jest robione dla Banku Millenium? Na hasło "Bank Millenium" klient ma dostać adres Banku Millenium w top1 (w wynikach organicznych, a nie w adWords). Jeśli tak nie jest to wyniki wyszukiwania są złe i żaden marketingowy bełkot tego nie zmieni. Jeśli na wiele sprzedażowych haseł w top10 były sklepy, a teraz większość to precle - wyniki wyszukiwania są złe i nie ma nawet o czym dyskutować.

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
To pierwszy temat gdzie wypowiedziały się kobiety i nie zeszło na pogadankę o cyckach. Widać, że PIO się zmienia.

no dobra nie bedę sie pytał ;)

A już miałem napisać że to z powodu SEOparty na forum nie są chwilowo aktywne największe "zboki i molestatorzy" pań z PiO, ale mi Beer wrócił i popsuł koncepcję :P

I osoba, która nie ma pojęcia o seo i guzik ją to obchodzi nie dostając w wynikach tego, czego szuka pójdzie do innej wyszukiwarki. Nie tędy chyba droga.

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

A ja mam pytanie z innej beczki. Jeśli mam konto na yt i tam kilka tysięcy własnych filmów (wersje PL + en + de) to czy wstawienie krótkiej reklamy w stylu "olej syfne google, wybierz binga/yandex) będzie skutkować banem na YT (bardziej prawdopodobne) i ewentualnie procesem (mniej prawdopodobne)?

Skoro google traktuje moje serwisy jak syf (po pingwinie strona zamyka top 50 a przed nią same praktycznie precle i inne zapleczówki) to ja będę traktować google jak syf.

To by było w sumie komiczne i trochę żałosne ale jak to mawiają - "ziarno do ziarnka..." i będzie docierać miesięcznie do kilkuset tys użyszkodników (o ile mnie za to nie zabanują) ;)

Pingwin nic nie czyści, ale nieźle przeczyszcza - obserwując pozycje stron w SERPach wielu dostaje sraczki...

Moim skromnym zdaniem Bank Millenium w pełni zasłużenie dostał po łapach. Instytucja, którą stać na wynajęcie do reklamówek popularnych twarzy, emisję reklamy w kilkunastu stacjach TV, nie licząc bilbordów w setkach miast naszego kraju itd. NIE STAĆ NA POZYCJONERA z prawdziwego zdarzenia to śmiech na sali! Podejście do pozycjonowania typu: 1k e-weba na frazę i zobaczymy powoli zaczyna odchodzić do lamusa. Kto się cieszy. JA! Dlaczego? Bo nadchodzi czas dla kreatywnych i innowacyjnych metod pozycjonowania. Kto się jeszcze nie zdążył nauczyć ... kasy w TESCO lub Biedronce świeca pustkami znajdzie się klika etatów... Powodzenia

Nie bądź tak do przodu z tą kreatywnością i innowacyjnością, bo życie lubi płatać figle... Z takim Twoim podejściem i brakiem przewidywalności w poczynaniach G równie dobrze po kolejnym wyrobie pingwinopodobnym może się zdarzyć, że będziesz się musiał wykazywać kreatywnością w wyciąganiu monet z wózków pod tymi kasami w Tesco i Biedronce...

Nikt nic nie zrobi dla G, bo to ich prywatne podwórko i nikomu nikt z G nie obiecywał wysokich pozycji, czy po ich osiągnięciu ich utrzymanie. Chcesz mieć "pozycje" wykup Adwordsy. Jedyna* nadzieja jest w tym, że nadal będą iść w tym kierunku, czyli pogarszania wyników organicznych, poprzez eliminowanie stron, których potencjalnie szukają uzytkownicy. Nie ma absolutnie znaczenia czy linkami sadzi ktoś opiekujący sie www, czy konkurencja, bo G nie jest wstanie i nigdy nie będzie wstanie tego stwierdzić.

Moim zdaniem G już od dawna mogło by sobie doskonale poradzić z linkami z miejsc tworzonych hurtowo pod takie linki. Dlaczego tego nie robi? Bo wtedy strony, które faktycznie budują swoje pozycje o porządne linki były by nie doruszenia, przez co nie było by można łatwo ich spuścić w otchłań wyników i zachęcić tym samym do Adwordsów.

* jedyna, bo userzy sami odejdą jak przestaną znajdywać w G to po co przyszli, akcje wielkich jedynie mogą oświecić małych, że świat wyszukiwania w PL to coś więcej niż G, a teraz jak mało kiedy nadarza sie okazja aby nie wyrwać kawałek torta, a odrąbać pokaźną jego część :P

Nie ma też co czepiać się SQT i Kaspra PodajDalej, robią dokładnie to za co im płacą, tak jak każdy z Was :)

Yep...

Te zwierzęta są czarno białe, panda, pingwin , obstawiam,że następna będzie albo zebra albo orka albo sroka albo nasza polska krasula.

są czarno białe bo white - black seo czaicie?

Ostatni będzie skunks, który narobi kolosalnego smrodu - Google się zadusi własnymi rękami, przy okazji pociągając za sobą wiele firm i osób z branży SEO i IT.

Przyklejają Jezusowi ze Świebodzina karteczki z frazami i adresem strony.

;)

https://seoinfo.edu.pl/czynniki-decydujace-o-pozycji-witryny/ istotne, można powiedzieć główne czynniki, ale nie wszystkie wpływające na pozycję i zapewne wiesz o tym.

Prawda jest taka że jest jeden decydujący o pozycji strony w wynikach dla danej frazy parametr - to ilość i jakość linków reszta elementów są to parametry pomocnicze i gdyby nie ręczna cenzura, uprzejmie donoszę i tym podobne akcje to ilością jakościa linków można wszystko nazwę to "pokonać" :)

PS

tylko nie piszcie o contencie bo to ma główny wpływ nie na pozycje a na ilość fraz na które strona może być wysoko ...

Właśnie pingwinek pokazał jak bardzo liczy się "dobry conent"...

Pierwsze prawo Pingwina: Wartość contentu strony jest odwrotnie proporcjonalna do ilości spamu zalegającego nad nim w SERPach.

Przykład? Tematyczny serwis rozwijany hobbystycznie i powoli od 2009 roku, starannie linkowany bez SWL, blastów i innych wynalazków, zawartość w 100% unikalna (texty tworzone z zaangażowaniem i pasją przez osoby nie mające nic wspólnego z SEO). Na przełomie kwietnia i maja poleciał cały długi ogon - główna i najważniejsze podstrony spadły nieznacznie, ale setki podstron z merytorycznym i unikalnym contentem poleciały i to ostro. Z ponad 15K UU dziennie w ciągu miesiąca zrobiło się 1,5 w porywach do 2K... Wielkie brawa dla G!

CONTENT IS KING! :):):)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Z ponad 15K UU dziennie w ciągu miesiąca zrobiło się 1,5 w porywach do 2K... Wielkie brawa dla G!

No właśnie to bardzo dobry serwis, żeby wykupił Adwords....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@mario1973 AdWordsy są dobre dla stron oferujących usługi, handel, sklepów internetowych - słowem witryn, które na to stać. Wywalanie wartościowych stron hobbystycznych z zamiarem "nakłonienia" ich na adwordsy jest bez sensu, bo taki serwis na siebie nie zarobi i umrze śmiercią naturalną (męczeńską?)

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

A ja mam pytanie z innej beczki. Jeśli mam konto na yt i tam kilka tysięcy własnych filmów (wersje PL + en + de) to czy wstawienie krótkiej reklamy w stylu "olej syfne google, wybierz binga/yandex) będzie skutkować banem na YT (bardziej prawdopodobne) i ewentualnie procesem (mniej prawdopodobne)?

Skoro google traktuje moje serwisy jak syf (po pingwinie strona zamyka top 50 a przed nią same praktycznie precle i inne zapleczówki) to ja będę traktować google jak syf.

To by było w sumie komiczne i trochę żałosne ale jak to mawiają - "ziarno do ziarnka..." i będzie docierać miesięcznie do kilkuset tys użyszkodników (o ile mnie za to nie zabanują) ;)

Tylko co zaproponować? Bing pozostawia wiele do życzenia. Nie widzę sensownej alternatywy. Search.com ?

Właśnie pingwinek pokazał jak bardzo liczy się "dobry conent"...

Pierwsze prawo Pingwina: Wartość contentu strony jest odwrotnie proporcjonalna do ilości spamu zalegającego nad nim w SERPach.

Przykład? Tematyczny serwis rozwijany hobbystycznie i powoli od 2009 roku, starannie linkowany bez SWL, blastów i innych wynalazków, zawartość w 100% unikalna (texty tworzone z zaangażowaniem i pasją przez osoby nie mające nic wspólnego z SEO). Na przełomie kwietnia i maja poleciał cały długi ogon - główna i najważniejsze podstrony spadły nieznacznie, ale setki podstron z merytorycznym i unikalnym contentem poleciały i to ostro. Z ponad 15K UU dziennie w ciągu miesiąca zrobiło się 1,5 w porywach do 2K... Wielkie brawa dla G!

CONTENT IS KING! ;):);)

Mi tego nie musisz mówić - "uderz" z tą informacją do Mochera & company na forum sekty google ... Tylko uczulam Ciebie z góry, że nic konstruktywnego w odpowiedzi nie zobaczysz ponad mantre o przespamowanych keywordsach, treści, zaspamowanej stopce, swlach cioci jadzi i przespamowanym dziadku józku zza rogu ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności