Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Świadomość społeczna w tym temacie:

Ja na stronie play nie mogę odpalić modeli telefonów,reszta działa.
Bo patrzycie na linki sponsorowane ... Które są zawsze wyświetlane pierwsze.
wszystko jest w google , to jakas bzdura co piszecie
Debile z WP .... i wsio jasne SPRAWDZIĆ ZANIM NAPISZECIE PAJACE

itd etc

i 15 postów już jest :)

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

siedzicie i debatujecie a G i tak wasze opinie ma w głębokim poważaniu, to jest ich podwórko i będą bawić się na swoich zasadach

żyli byście w chinach to nie mieli byście tego problemu :)

EDIT:

co do świadomości społecznej to ogromna rzesza ludu nie widzi że te linki na górze to reklama, dla nich to najlepszy wynik jaki może zwrócić google a nadal spora grupa wpisuje adresy przez google a nie w przeglądarce

Masz miejsce parkingowe które jest czasem zajmowane przez nieproszonych gości? Rozwiązaniem Twojego problemu mogą być słupki oraz blokady parkingowe

UWAGA : Sprawdzać GWT. Kaspar wysłał zaproszenia na seoparty

XY o 19:00

+Kaspar Szymanski Tak z ciekawości zapytam, bo chyba nigdzie nie jest do doprecyzowane - jak informujecie użytkowników w GWT o wykryciu nienaturalnych linków, to jest to jednocześnie informacja o nałożeniu filtra, czy tylko ostrzeżenie, które daje webmasterowi kilka dni na zrobienie porządku w linkach, zanim filt zostanie nałożony?

I od razu drugie pytanko - w jakim czasie są rozpatrywane wnioski o ponowne sprawdzenie witryny? Są to bardziej dni, tygodnie, czy miesiące?

________________________________________________________________________________

Kaspar Szymanski18:20

+XY Wiadomości są wysyłane po zatwierdzeniu filtru. Przed chwilą sprawdzałem, powinny się niebawem pojawić w Narzędziach Google dla Webmasterów.

Oczekiwany czas na przetwarzanie wniosków to kwestia dni, w moim doświadczeniu często nie więcej niż 48 godzin. Jednak dokładne oczyszczenie bardzo zaspamowanych profilów linkowych może potrwać znacznie dłużej.

Duch Cacper czy inne boty mam gdzieś

Pio coraz więcej wysyła spamu propagująć jakis kit, kup książkę. weż udział w kursach, weż udział w szkoleniach, ten system jest git.

Śmiać się chce, kiedy wyśla mail reklamujący paste do butów.

Kolesiostwo i tyle.

Marketing wiele osób co jest na tym foru zarejestrowana przynajmiej 85% to jest target to tych banalych dziwactw.

Wiele osób z tego forum na blogu google wyczynia jakieś nowe przemyślenia, nowe algorytmy, dziwne rzeczy.

Pio coraz więcej wysyła spamu propagująć jakis kit, kup książkę. weż udział w kursach, weż udział w szkoleniach, ten system jest git.

Kolesiostwo i tyle.

Marketing wiele osób co jest na tym foru zarejestrowana przynajmiej 85% to jest target to tych banalych dziwactw.

Panel kontrolny->Zarządzaj kontem email. Wyłączasz i masz spokój.

Wysyłaj mi informacje administratora

Włączenie tej opcji doda twój adres email do listy mailingowej administratora. Będziesz otrzymywać od niego ważne informacje.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Kolesiostwo i tyle.

Panel kontrolny->Zarządzaj kontem email. Wyłączasz i masz spokój.

Wysyłaj mi informacje administratora

Włączenie tej opcji doda twój adres email do listy mailingowej administratora. Będziesz otrzymywać od niego ważne informacje.

Wiedzialem że jakiś lamer odpowie z swoimy dociekamiami

Bez wycieczek osobistych proszę, nie życzę sobie.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

sporo osob mowi o walce ze spamem, karanie za spam, itd, tylko nie zapominajmy ze w wyniku wprowadzenia skunksow, zebr i zyraf polecialo mnostwo porzadnych stron, ktore ze spamem nie maja nic wspolnego. ja juz nie wiem jak mam tlumaczyc fakt ze np polecialo mi kilka stron od lat bedacych w topie na proste co prawda ale zarabiajace frazy, gdzie od lat nie dodalem zadnego linku (czasami sie pojawialy faktycznie naturalne linki) a istniejace sa z zaplecza tematycznego z porzadna unikalna trescia, albo strona, ktora byla zawsze druga (raczej srednia fraza) i gdzie po dodaniu DWOCH artykulow w preclach (tematycznych, unikalna tresc) pojawilo mi sie info o nienaturalnych linkach (wg majestica strona ma niewiele ponad 100 linkow zdobytych w ok pol roku), to gdzie tu jest nienaturalne linkowanie, zbyt szybki przyrost czy spam?

ps. za co wiec polecialy? za brak adwords :)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Niby dlaczego? :)

Tajemnicą poliszynela jest, że będący w posiadaniu niemalże absolutnej władzy nad internetem Google także korzysta na wymierzaniu takich kar. Żadna z tych firm nie może w żaden sposób zaszkodzić gigantowi, więc nie musi się on obawiać zemsty. Czego natomiast może się spodziewać? Wzrostu przychodów. Sieć Play zaraz po tym, jak jej strona zniknęła z wyników wyszukiwania, zdecydowała się na koło ratunkowe w postaci wykupienia reklam AdWords. Można śmiało założyć, że za jej przykładem pójdą inni. Google dostało więc duże pieniądze za coś, za co do tej pory nie dostawało nawet złotówki. Może się wydawać, że jest to sytuacja podobna do wyciągania ręki po haracz, jednak gigantowi nie można niczego zarzucić - w końcu ostrzega na swoich stronach o niedozwolonych praktykach. Gigant z premedytacją wykorzystuje tutaj zasadę, że jeśli nie ma cię w wynikach wyszukiwarki Google, to znaczy, że nie istniejesz. A na to operator Play, bank Millennium czy Tablica.pl po prostu nie mogą sobie pozwolić.

gdzie po dodaniu DWOCH artykulow w preclach (tematycznych, unikalna tresc) pojawilo mi sie info o nienaturalnych linkach

to raczej też pokazówka - uważajcie na wszystko.

a te precelki to są publiczne ? Rozumiem, że dobre i ambitne, ale publiczne ?

ile czekałeś na spełnienie się proroctwa z informacji o nienaturalnych linkach ? znaczy dostałeś filtra ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Kolesiostwo i tyle.

Wiele osób z tego forum na blogu google wyczynia jakieś nowe przemyślenia, nowe algorytmy, dziwne rzeczy.

Nie podoba Ci się forum nie używaj. Pisz na temat albo choć daj coś od siebie. I nie obrażaj innych jak chcą Ci pomóc.

Chyba smutno tak pić samemu do monitora ? :)

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

SERP'y skaczą jak szalone. Wczoraj 40 pozycja, dziś 9, czekam na TOP1 ;] Coś mi się wierzyć nie chce, że jest to 'ręczne' sprzątanie po kupie jaką zrobił pingwin. Ręcznie mogli nałożyć filtr na Tablicę czy Bank Milenium, ale z tego co widzę, dużej ilości osób skaczą SERPY. Nie wierzę, że mają taką moc przerobową w postaci ludzi. Chyba jakiś Pingwin v2.

A ja się zastanawiam dlaczego uważacie, że załatwienie stron, które przeginają z i tak niejasnymi wytycznymi powywraca serpy? Wiadomo, że na poważne frazy jedzie się wszystkim, a wiec i SWLami. Nie oznacza, to, że tylko stony pod SWL są do ( )( ) i nie oznacza, że tylko takie strony do ( )( ) są w SWLach. No ale do rzeczy. Po wyłączeniu linków emitowanych z takich stron, które mozna łatwo namierzyć, gdzie wyłączenie to zerowanie, a nie ban czy nawet filtr, po zerowaniu mocy przechodzącej przez 301 dla danej strony w przypadku gdy 301 robi się na zbanowanej czy zafiltrowanej domenie (to, że tego nie robią to tylko pokazuje jak bardzo nie chcą rozwiązać problemu webspamu) co Wam się powywraca? Napewno pospadają strony robione tylko tanim sposobem, ok. Napewno powypadają strony, które były ustawiane przez osoby, które chciały szybko i bez wiekszej pracy wskoczyć w malinki, ok. Ale strony, gdzie było stawiane zaplecze, gdzie szukano miejsc by przemycić linki jak stały tak będą stały. Pewnie wyskoczą tez strony, ktore do tej pory nie mogly sie przebić. Czyli utrzyma sie i wyskoczy coś o co się raczej dbało, a nie jak przy okazji nielota spam.

Cała ta walka ze spamem wygląda jak by na osiedlu był problem z karaluchami. Więc wpada dezynsektor z oddziałem SWAT, wywala drzi i mówi: wy******l*ć z domu i nie wracać dopóki karaluchy nie znikną.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności