Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja w sumie zaliczyłem filtr po blastowaniu bloga ale już 5-ty miesiąc czekam na żółtą kartkę w panelu dla webmasterów :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja w sumie zaliczyłem filtr po blastowaniu bloga ale już 5-ty miesiąc czekam na żółtą kartkę w panelu dla webmasterów :)

a chciałeś temu blogu zaszkodzić ? Czy może chciałeś go "pozycjonować" ? :P

Bo jak chciałeś go pozycjonować, to ich sieci neuronowe to wyłapały (Twój zamysł) i masz za swoje ;)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Osobiście jestem trochę zaskoczony pasywnością konkurencji Googla. W momencie kiedy ludzie nie związani z SEO, a nawet branżą internetową, pytają mnie "co jest z tą wyszukiwarką", wydawać by się mogło, że jak nie teraz to kiedy? Czyżby nasz rynek był tak mało znaczący? Rozumiem Yandex może mieć wątpliwości związane z wejściem do Polski, ale Bing mógłby obecnie zyskać kilka procent. Tutaj pozostaje pytanie czy Bing jest gotowy na rzeczywiste wejście do Polski, bo patrząc po ich wynikach musieliby jeszcze trochę popracować nad algorytmem dla Polski.

Cóż zobaczymy co tym razem przyniesie nam Google :)

a chciałeś temu blogu zaszkodzić ?

M

Chciałem aby zaszkodziło i zaszkodziło :)

Rozumiem Yandex może mieć wątpliwości związane z wejściem do Polski,

Obawiam się, że nie rozumiesz :P - w tym konkretnym przypadku nie chodzi o wątpliwości Yandexa ale o chodzi o politykę i kilkusetletnie naleciałości w relacjach Rosja-Polska , dodatkowo nakłada sie debilna wiara, że co hamerykańskie to cudowne ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Beerbant dokładnie o to mi chodziło, myślałem że te powody są na tyle oczywiste, że nie trzeba tego tłumaczyć. Sam na ich miejscu bym się do Polski nie pchał. O ile sprawa rosyjska raczej nie zniknie szybko, to "hamerykańskość" jak to ładnie nazwałeś, przynajmniej z moich obserwacji, powoli przestaje być atutem.

@mwrona: o tym "wycinaniu" linków Matt wspomniał już dawno. Pytanie tylko, co będzie, jak sobie ludzie będą wycinac ... dobre linki? Nie wszyscy znają się na SEO :)

zablokujmy sprzedaż noży - przecież nie wszyscy znają się na krojeniu warzyw i ktoś może obciąć sobie palec

@mwrona: o tym "wycinaniu" linków Matt wspomniał już dawno. Pytanie tylko, co będzie, jak sobie ludzie będą wycinac ... dobre linki? Nie wszyscy znają się na SEO :)

Problem leży gdzie indziej w uchylaniu się Google od jakiejkolwiek odpowiedzialności ... Wskazując na te "złe" linki musieli by wziąć odpowiedzialność za to wskazanie i udowodnienie, że nastąpiło niezastosowanie się do ich wytycznych a korporacji wygodniej jest stosować "filozofię Kalego" stąd te lanie wody i niejasne wypowiedzi ich pracowników i stąd przerzucanie odpowiedzialności za interpretację niejasnych wskazówek na barki paru aktywistów z forum google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności