Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wrócić w łaski Google ?

nie prosić się o łaskę

Jak odzyskać swoje pozycje ?

Przejść całkiem na czarną stronę - automaty zaprząc - w tym sektorze nic nie spadło. A jak spadło to chwila moment i wszystko jest z powrotem.

I jak żyć ?

krótko :D

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Trudno się nie zgodzić... Pisałem to już kilka razy i napiszę ponownie - o jakość SERPów dbają w dużym stopniu właśnie pozycjonerzy, którzy tak naprawdę nie oszukują algorytmu G, tylko wykorzystują zasady jego działania. Tutaj tak naprawdę nie ma wielkiej filozofii (zawartość i budowa strony + optymalizacja + ilość i jakość linków) i już nie trzeba sobie zawracać głowy dwoma setkami czynników (podobno) uwzględnianych przez algorytm...

Kto tak naprawdę dba o jakość wyników? Po pierwsze nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie pakował pieniędzy (często sporych) w pozycjonowanie strony na frazy niezgodne z jej faktyczną zawartością. Po co? Przecież takie działanie jest kompletnie pozbawione sensu... Jeśli chcę kupić rower i trafię do sklepu ze sprzętem AGD to kupię toster?

Po drugie jedyną przyczyną spamu i takich a nie innych działań pozycjonerów (masowo stawiane zaplecza, SWLe, itp.) jest ich skuteczność i realny wpływ na SERPy. Miarą racjonalności działań jest w tym wypadku skuteczność - tego nie robi się złośliwie, tylko dlatego, że to działa...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Trudno się nie zgodzić... Pisałem to już kilka razy i napiszę ponownie - o jakość SERPów dbają w dużym stopniu właśnie pozycjonerzy, którzy tak naprawdę nie oszukują algorytmu G, tylko wykorzystują zasady jego działania. Tutaj tak naprawdę nie ma wielkiej filozofii (zawartość i budowa strony + optymalizacja + ilość i jakość linków) i już nie trzeba sobie zawracać głowy dwoma setkami czynników (podobno) uwzględnianych przez algorytm...

Piszę / mówie o tym od 5 lat , od kilku lat czekam na przykład jednej jedynej witryny pozycjonowanej przez jakąś firmę niezgodnie z jej zawartością...

Nawet radykalna sekta klakierów google nie jest w stanie dostarczyć jednego jedynego przykładu ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Trzeba stworzyć własną wyszukiwarkę i zacząć rozpowszechniać ja na swoich stronach, żeby wszyscy polscy pozycjonerzy połączyli siły można by trochę zdziałać

Bo na google raczej wływu nie mamy

Może wstyd się przyznać, ale też o tym pomyślałem. Chyba jednak trochę utopijny pomysł.

Google stosuje praktyki tylko sobie znane.

Jakby ktoś miał w ręki narzędzie do przesuwania w górę i w dół ale nikt by nie widział jak to się robi, to na pewno tak by zrobił, aby ci co są przychylni w cudowny sposób znaleźli się najwyżej. Google coś takiego ma i nie zawaha się tego użyć.

M$ ciągle do tego dąży z Bingiem, ale coś mu nie wychodzi.

cos dla Beera :D Spamik przyszedl z tytułem : Czy Wasza pozycja w Google spada? - zapytanie w sprawie oferty

nazwałbym to spam sytuacyjny :) Dlatego wrzucam w ten watek

No i dalej dla beera gwarancje itp ;)

Zwracam się z zapytaniem czy są Państwo zainteresowani skutecznym pozycjonowaniem stron internetowych z gwarancją bezpieczeństwa, bez opłat z góry?

Jeżeli jesteście zainteresowani Państwo naszą ofertą lub chcielibyście Państwo zorientować się w cenie pozycjonowania prosimy o przesłanie wiadomości zwrotnej z adresem strony internetowej, której ma dotyczyć oferta.

Mogą Państwo również skorzystać z formularza znajdującego się na naszej stronie internetowej pod adresem https://groszer.pl/darmowa-wycena

Gdyby zaistniała konieczność kontaktu telefonicznego prosimy o kontakt: Aneta Mikulska tel. 500 30 44 60 (w godz. 9.00-17.00)

Piszę / mówie o tym od 5 lat , od kilku lat czekam na przykład jednej jedynej witryny pozycjonowanej przez jakąś firmę niezgodnie z jej zawartością...

Nawet radykalna sekta klakierów google nie jest w stanie dostarczyć jednego jedynego przykładu ...

IMO nie powinieneś oczekiwać przykładu na sytuację ekstremalną (pozycjonowane niezgodne z treścią frazy), podczas gdy problem jest gdzie indziej, czyli w pozycjonowaniu śmieciowych treści i słabego UX na zgodne z nią frazy ( głównie po to aby zwiększyć konwersję w naćkanym na stronie adsense).

To nie tylko denerwuje Google ale przede wszystkim zwykłego użytkownika, który wini za to właśnie Google.

Bardziej obrazowo... Wyobraź sobie targ gdzie straganiarze dbają o jakość towaru i dobrą obsługę, ale paru staje przy bramie wejściowej i wciska nachalnie kiepskiej jakości towar. Co powinien robić właściciel targowiska? I nie chodzi mi tu o metody Googla ale o sam merit.

masz rację - częściowo. tyle że w takim razie czemu bardzo dobre storny na odpowiednie zapytania sa filtrowane bo mają zły profil linków? Chyba strona Millennium nie była słaba treściowo?

Bardziej obrazowo... Wyobraź sobie targ gdzie straganiarze dbają o jakość towaru i dobrą obsługę, ale paru staje przy bramie wejściowej i wciska nachalnie kiepskiej jakości towar. Co powinien robić właściciel targowiska? I nie chodzi mi tu o metody Googla ale o sam merit.

Bardziej obrazowo jak już i powołując się na przy okazji na prawa rynkowe.

Wyobrażasz sobie, że sklep z kiepską obsługą i kiepskim towarem utrzyma sie na konkurencyjnym rynku ? Ponosząc non stop koszty opłat za miejsce , promocję , obsługę ??

Jeżeli pozycjonowana firma nie sprzedaje usług i towarów bo ma je kiepskie to raczej nie będzie dokładała do interesu B)

cos dla Beera ;) Spamik przyszedl z tytułem : Czy Wasza pozycja w Google spada? - zapytanie w sprawie oferty

nazwałbym to spam sytuacyjny :) Dlatego wrzucam w ten watek

No i dalej dla beera gwarancje itp :)

Zwracam się z zapytaniem czy są Państwo zainteresowani skutecznym pozycjonowaniem stron internetowych z gwarancją bezpieczeństwa, bez opłat z góry?

Jeżeli jesteście zainteresowani Państwo naszą ofertą lub chcielibyście Państwo zorientować się w cenie pozycjonowania prosimy o przesłanie wiadomości zwrotnej z adresem strony internetowej, której ma dotyczyć oferta.

Mogą Państwo również skorzystać z formularza znajdującego się na naszej stronie internetowej pod adresem https://groszer.pl/darmowa-wycena

Gdyby zaistniała konieczność kontaktu telefonicznego prosimy o kontakt: Aneta Mikulska tel. 500 30 44 60 (w godz. 9.00-17.00)

Wykorzystam :) Dzięki :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

masz rację - częściowo. tyle że w takim razie czemu bardzo dobre storny na odpowiednie zapytania sa filtrowane bo mają zły profil linków? Chyba strona Millennium nie była słaba treściowo?

Pisałem że nie chodzi o metody tylko o merit.

To że sytuacja w której wyszukiwarka jest częściowo rozdarta pomiędzy słabym algorytmem, interesem GA i chmarą domorosłych pozycjonerów robiących więcej szkody niż pożytku, nie może skutkować zdrowym ekosystemem w SERPach.

A co do tych "bardzo dobrych" stron .... to zauważ że wiele z nich idzie na skróty nie czekając na wyniki osiągalne naturalnie. Ja osobiście zauważyłem parę miesięcy temu co wyprawiał jeden z tych topowych serwisów i to nie tylko z pozycjonowaniem ale praktykami w GA reklamując się na domeny konkurencji.

Zakładam że ja zauważyłem tylko fragment ich "twórczości" ale nie neguję, że inni mogli zostać "wylani z kąpielą".

Dlatego nie dziwi mnie co się dzieje ale myślę także że dyskusja o trafności metod które nie są doskonałe, powinna IMO przebiegać pod kątem szukania nowych rozwiązań.

...Bardziej obrazowo... Wyobraź sobie targ gdzie straganiarze dbają o jakość towaru i dobrą obsługę, ale paru staje przy bramie wejściowej i wciska nachalnie kiepskiej jakości towar. Co powinien robić właściciel targowiska? I nie chodzi mi tu o metody Googla ale o sam merit.

Ci stojący przy bramie to jak rozumiem kupujący Adwords? ;)

A tak powazniej, to własciciel targowiska porządne stragany wywala w kosmos, aby na targowisku, właśnie przy tej bramie pojawiały sie śmietniki na odpadki. Gdyby wywalał śmietniki nie było by problemu, a tak? No przeciez też nie ma problemu, bo wyniki są coraz to lepszejsze B)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Uważam Krzysztof, że są jakieś granice w słownictwie. ALbo prowadzisz dialog, abym się nap... z innych. Na Goldenline potrafisz fajnie pisać - dlaczego tutaj inny ton?

Nie mam 18 lat, więc uważam, że moge sobie pozwolić na taki komentarz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności