Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

@lex, podajesz wyniki po czy przed pingwinem? Bo to dosyć istotne teraz. Wcześniej były dobre serwisy, teraz dominują właśnie śmieci.

Przed i po. Część wyświetlała się wcześniej, część wskoczyła teraz a część zajeła miejsce innych śmieci które figurowały w topach przed pingwinem.

Fakt że wyniki po pingwinie trochę gorsze ale jest to głównie wynikiem spadków przyzwoitych stron niestety nie zawsze przyzwoicie pozycjonowanych.

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kolejny przykład, jak użytkownicy postrzegają zmiany:

No dobra, od czego jest internet.."Skup butelek Śląsk", spam spam, spam spam, o ktoś ma podobny problem, spam, spam, o dużo ludzi ma podobny problem, spam...chyba znalazłem..jednak nie: błąd 404, "strona o podanym adresie nie istnieje".
https://pokazywarka.pl/8d2yop/

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

G mogłoby się wycofać, jakby sytuacja taka była na całym świecie, jak syf wypłyną wszędzie, to ich pozycja może zostać zachwiana, ale w to wątpię, jak na wielkość naszego internetu, to pozycjonowanie było po prostu ekstremalne, więc szok po pingwinie jest duży. Inna sprawa, że akcja zbiega się z wprowadzaniem Knowledge Graph, które znowu przetasuje index.

Sprawa jest jasna tylko nikt w google nie chce o tym powiedzieć. KONIEC z katalogowaniem. Linki mają być naturalne.

"Katalogi to zło!" :fool: Klasykiem poleciałem... :)

Hasło "koniec katalogowania" słychać niemal od samego początku istnienia katalogów... :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

a co komu katalogi przeszkadzają? Toż to podstawa promocji jakiejkolwiek strony. Jeśli nie zamieszać w takich miejscach informacji o serwisach to gdzie??? G też kataloguje więc OCB?

Poza tym ja już pisałem, że dla jednego spam a dla drugiego użyteczny serwis. Sam ostatnio korzystałem przed rozprawą sądową z automatycznie tworzonych serwisów. Pomogły jak nie wiem co!

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Zauważyłem dzisiaj. Ostatnio strona sklepu pozycjonowana na kilka fraz, spadała na niemalże wszystkie (codziennie o 1-2 pozycje, więc na przestrzeni tygodnia spadki były znaczne). Przestałem na chwilę katalogować (niestety, na katalogach i preclach póki co moje umiejętności się kończą, ale pracuję nad tym :fool: ) ze względu na zap*erdol w robocie. Dziś sprawdzam - na 7 najważniejszych fraz 5 w top10. Strona dodawana jedynie do katalogów, w dodatku tych darmowych, linki do niej w komentarzach na kilku forach tematycznych.

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

Tak apropos uziemienia Banku Millennium - to idealna sytuacja dla kanciarzy - zrobić fałszywe witryny, bez problemu wrzucić je w TOP i heja.

Póki co to najbardziej głupia akcja googla - narazić zwykłych, swoich użytkowników na problemy z odnalezieniem banku i na ew. wyłudzenia.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Dalej nie ma znaczenia dla Ciebie jako użytkownika, wartość/jakość strony a tylko zgodnosć z tematyką? :fool:

Po części masz rację, zrewiduję swoje stanowisko :)

PS

problem w tym, że nie biorę pod uwagę przypadków ekstremalnych no i odnosimy sie do przykładów biznesowych a nie stronek typu "bloghasek z róschofymi pasurkami" ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja jak patrze na klientów, którzy dostali po du**e mam kilka prawidłowości:

- gotlink.pl - dopalenie pozycji to jak gra w rosyjską ruletkę

- wąskie pozycjonowanie, a więc nie za bardzo można już pozycjonować klientów na "kilka fraz" a trzeba na wiele linkować i bardzo mocno różnicować anchory (bardzo)

- katalogi mają się dobrze

- swl statlink jakby osłabł na mocy (tutaj trochę subiektywna ocena, ale to za tydzień lub dwa ocenię)

- XR nie używam, SB tylko do zaplecza

- co do tematyczności linków, to o kant xxxx nadal można to wsadzić. Dwóch klientów którzy akurat wiedzą co to pozycjonowanie i wymagali "PRO podejścia" dostali po du**e, choć z drugiej strony wyszło na moje. Ojca chcieli uczyć dzieci robić :(

Ogólnie to spustoszenie mam na 20% klientów, więc nie jest źle. Nie zmienia to jednak faktu, że kilka lat doświadczenia poszło w pizczu* bo trzeba ponownie przysiąść i testować .......

*Proszę zamienić "cz" na "d"

To moje spostrzeżenia, w skrócie pozycjonowanie się z dnia na dzień zmieniło i trzeba się będzie dostosować.

Edit: machneło mi się przy procentowym udziale klientów dotkniętych pingwinkiem,

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

- wąskie pozycjonowanie, a więc nie za bardzo można już pozycjonować klientów na "kilka fraz" a trzeba na wiele linkować i bardzo mocno różnicować anchory (bardzo)

- swl statlink jakby osłabł na mocy (tutaj trochę subiektywna ocena, ale to za tydzień lub dwa ocenię)

- co do tematyczności linków, to o kant xxxx nadal można to wsadzić. Dwóch klientów którzy akurat wiedzą co to pozycjonowanie i wymagali "PRO podejścia" dostali po du**e, choć z drugiej strony wyszło na moje. Ojca chcieli uczyć dzieci robić :(

Mam podobne odczucia (chociaż pewnie na mniejszej próbie). U mnie najbardziej rzuca się w oczy kwestia zróżnicowania linków. Tam, gdzie szedłem "szeroko" i dodawałem sporo od siebie, zaliczyłem wzrosty 25 kwietnia (i cały czas powoli rośnie od tego czasu), a tam, gdzie 2-3 frazy dostawały zdecydowaną większość linków, dostałem w ( )( ).

Niestety nie każdego klienta można kasować za wiele fraz, więc trzeba dodawać coś od siebie (plus tego będzie taki, że klient zadowolony z większego ruchu może się zgłosić po dodatkowe frazy).

Moje doświadczenia są podobne. Strona główna linkowna 3 frazami, 3 podstrony linkowane każda jedną z tych fraz i poszło.... w piz.u !

Teraz nasuwa się pytanie, czy da się z tego wyjść i czy na pewno linkując innymi frazami.

Co ciekawe, te podstrony są gdzieś dalej niż inne podstrony nie linkowane w ogóle.

Co sądzicie ?

- co do tematyczności linków, to o kant xxxx nadal można to wsadzić. Dwóch klientów którzy akurat wiedzą co to pozycjonowanie i wymagali "PRO podejścia" dostali po du**e, choć z drugiej strony wyszło na moje. Ojca chcieli uczyć dzieci robić ;)

Mam podobne odczucia (chociaż pewnie na mniejszej próbie). U mnie najbardziej rzuca się w oczy kwestia zróżnicowania linków. Tam, gdzie szedłem "szeroko" i dodawałem sporo od siebie, zaliczyłem wzrosty 25 kwietnia (i cały czas powoli rośnie od tego czasu), a tam, gdzie 2-3 frazy dostawały zdecydowaną większość linków, dostałem w ( )( ).

Niestety nie każdego klienta można kasować za wiele fraz, więc trzeba dodawać coś od siebie (plus tego będzie taki, że klient zadowolony z większego ruchu może się zgłosić po dodatkowe frazy).

Tworzenie profesjonalnych stron internetowych - www.jackvision.pl

Mam pytanie do bardziej doświadczonych.

Spadek o kilka pozycji, przyczyna linkowane kilka anchorów i duże różnice procentowe w ilości linków.

Jak wyjść z impasu? Które rozwiązanie polecacie?

1. Zróżnicowanie anchrów już na istniejących linkach (szybciej i łatwiej).

2. Dodanie świeżych linków - na różne anchory.

masz dosyć pracy na etacie, własna firma? - własny biznes

szukasz pracy? - pomocne materiały: CV wzory

oszczędzasz - lokaty ranking - lokaty bankowe

Co trzeba zrobić? Wszystko trzeba podać w PL na tacy, naprawdę korzystanie z Google nie boli:

https://www.seomoz.org/blog/penguins-pandas...anic-at-the-zoo

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności