Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie martwi jedno, teraz ud****ć stronę jest łatwo jak nigdy dotąd. Wiele osób już to wykorzystuje bo po updacie jest 1200 sposobów więcej na pozbycie się konkurencji.

Dariusz widzę, że ostro tłukłeś SWLem swoją stronę firmową...Fakt korzystania z SWLa rotacyjnego rozumiem, ale na stronie firmowej...?

Informacje w przystępnej formie - Blog SEO | Pozycjonowanie long tail jest skuteczne w wielu przypadkach...

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

imb -> nie założyłem tematu z pytaniem o moją stronę, więc proszę Cię nie pisz mi swoich przemyśleń.

Jak chcesz komuś pomóc swoją wiedzą, to odpisuj na tematy z zapytaniami w stosownym dziale.

To jest wątek ogólny, gdzie dyskutuje się ogólnie o pewnym temacie - jeśli zaś masz dla mnie osobiste rady - to napisz mi o tym na pw.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

@straseusz

Ten wątek dotyczy, również Twojej strony. Google tą akcją zamierza uderzyć w strony dopalane SWLami. Nie martwiłbym się na Twoim miejscu o te , jak już wspomniałeś 1200 sposobów dowalenia konkurencji, ale o to co robimy z własnymi stronami. Wybacz, ale to był tylko przykład. To, że dopalasz SWLem rotacyjnym stronę firmową odkryłem w 30sekund. Jak myślisz, ile zajmie to Google?

Wybacz, ale jak już wspomniałem to tylko przykład. Google optymistycznie wrzuci na taką stronę filtr, a właściciel niech już udawania, że to nie on linkował. Taka jest rzeczywistość.

Informacje w przystępnej formie - Blog SEO | Pozycjonowanie long tail jest skuteczne w wielu przypadkach...

jeśli uważasz, że taka rzeczywistość to mam rozumieć, że całe top 20 swojej konkurencji dowalasz teraz swl'ami?

to nie może być takie proste bo dopiero by się zrobił młyn na maxa

słabe linki z swli nie ruszają pozycji po pingwinie, tak jakby były równe 0 :< sprawdzone :)

imb ->

1. Ten wątek nie dotyczy mojej strony - a tym bardziej wskazanej przez Ciebie, jeśli bym chciał aby dotyczył to założył bym stosowny temat W STOSOWNYM DZIALE i oczekiwał porad.

2. To, że "odkryłeś w 30 sekund" że strona dostała swl'em - rozumiem że jesteś dumny ze swojej szybkości i dlatego o tym napisałeś ? Bo akurat aby to sprawdzić zazwyczaj wystarczy 5 sekund nie 30, tak bardzo rzuca się to w oczy(zresztą tak to miało "wyglądać").

3. Nie mam zamiaru Ci się tłumaczyć co się działo i dlaczego, to są osobiste sprawy których nie załatwia się publicznie. Natomiast jeśli byś chciał jednak mi pomóc i zgłosić ten "problem" do gogle to powiem Ci że już dawno taką informajcę dostali.

4. Jestem pewien że nikt z forumowiczów nie życzy sobie wyciągania jego stron bez jego zgody jako przykłady do analiz. Oczywiście możesz to robić, ale nie oczekuj wdzięczności za ich przeanalizowanie.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

@CombatCode

17 i pół linka dorzuciłem i się podniosło. Sprawdziłem też, że po pingwinie jak dorzucisz 15 i trzy czwarte linka lub mniej to nic się nie dzieje. A jak dorzucisz więcej niż 18 i siedem jedenastych linka to z monitora wyskakuje wszechwładna ręka Kaspara i wali Cię po palcach młotkiem co byś już więcej nie grzeszył. Dlatego właśnie ten post napisałem wciskając litery nosem, spacje brodą a shifta i alta językiem.

Zauważyłem też, że jeżeli przed konfiguracją SWLa będę się kręcił na fotelu zgodnie z ruchem wskazówek zegara to SWLe działają. Przy obrotach w drugą stronę nie widać różnicy ani plus ani na minus.

A na poważnie:

Chodzi mi tylko o to, że temat ten w 95% składa się ze stwierdzeń, że coś działa lub nie działa na podstawie kilku domenek.

Nie stwierdzajmy może, że coś na pewno nie działa lub działa bo być może nie działa to tylko u Ciebie :)

Ato się w...rwiłem dzisiaj, był jakis update w nocy? Trzy stronki, których nie ruszałem od roku, stabilne pozycje na frazy lokalne, poszły w p...zdu na 4 stronę - firmówki, sprawdzałem - żadnych swli, żadnych podejrzanych linków czyste WHS :/

Edit:

BTW tylko u mnie twitter.com ma page rank nieokreślony?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Ato się w...rwiłem dzisiaj, był jakis update w nocy? Trzy stronki, których nie ruszałem od roku, stabilne pozycje na frazy lokalne, poszły w p...zdu na 4 stronę - firmówki, sprawdzałem - żadnych swli, żadnych podejrzanych linków czyste WHS :/

U Mnie to samo o czym pisałem o godzinie 14 w innym wątku tutaj na PiO. Znowu coś pewnie grzebią przy algorytmie, w każdym razie 30% fraz mi poleciało reszta na razie się trzyma.

--------------Dno jest wtedy,kiedy nie ma juz nawet mułu.--------------------

Turystyka na sprzedaż , Podróże małe i duże, Egipt, Turcja, Tunezja, Chorwacja...

Poszukuję zatrudnienia.

Będzie bez linka a co :D

poezjapozycjonowania(kropka)blogspot(kropka)com

NEW!!! - Blask Serpów (Prolog) W przygotowaniu: Chapter 1 - Blask Serpów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności