Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z tej wypowiedzi wybija się walka z wymianą linków, wręcz jakby taka wymiana była wirtualną zbrodnią, kara, kara, kara, niech tylko ktoś doniesie (co znając naszą mentalność nawet szkoda o tym gadać). Wybiją wszystkich i zostanie już spam pobieraczka (dzisiaj poraz pierwszy mnie to dotknęło, chociaż szukam zazwyczaj po niszowych zapytaniach, tych bardziej popularnych przestałem już dawno ;))

Nie śmiejcie się, ale mam pytanie ;) odnośnie porządków jakie robi Google

Zupełnie przypadkowo trafiłem na frazę : kod dostępu do ipla

Powiedzcie mi jak zrobić takie masowe setki spamowych wyników z gwiazdkami oblegające wszystkie podstrony wyników ?? Podoba mi się to ;)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

nie jest jeszcze tak źle ;)klik

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

na te ich wszystkie zagrywki jest jedno, dosłownie jedno niestety totalnie retoryczne pytanie:

jako najcudowniejsza, najlepsza i najnowocześniejsza wyszukiwarka na tym świecie nie jesteście w stanie tych wg was "nienaturalnych" linków po prostu ignorować?

(a pytanie pozostaje retorycznym, bo przecież wszyscy wiemy o co tu tak naprawdę chodzi, G. ma jednak swoich użytkowników za totalnych przygłupów pociskając te pr'owe idiotyzmy)

Czy nikt z nich nie zauważa, że im więcej wycinają normalnych stron, tym gorsze są wyniki, obecnie po pingwinie jest już beznadzieja o czym łatwo się przekonać, no niech wycinają dalej, a będze jeszcze gorzej.

(a pytanie pozostaje retorycznym, bo przecież wszyscy wiemy o co tu tak naprawdę chodzi, G. ma jednak swoich użytkowników za totalnych przygłupów pociskając te pr'owe idiotyzmy)

a może powinniśmy zacząć się udzielać na forum google, żeby tam trochę prawdy napisać. Jak webmasterzy z pio by tam zaczeli pisać to forum google by nieco inaczej wyglądało. Większość webmasterów trafia raczej tutaj, a nie tam. Więc mogą sobie tam pisać co chcą i nikt tego tam nie kwestionuje.

a po co tam w ogóle wchodzić? Mało to bzdetów człowiek widzi dookoła żeby jeszcze samemu się w sam ich środek pchać ? ;)

by pokazać prawdziwy negatywny aspekt ich działań na ich podwórku. Wszyscy widzą,że wyniki uległy pogorszeniu, a oni piszą, że polepszeniu, to jakaś kpina.

Np.

Po dokładnej analizie wszystkich sygnałów nie mamy wątpliwości, że to nie jest konkurencja

Przecież to kłamstwo w żywe oczy, dokładne przeanalizowanie bl jednej średniej witryny to co najmniej kilka godzin, a na jakiej podstawie można wyciągnąć taki wniosek?? Bo co bo anchor nie zawiera viagry, oral sex, tylko normalne frazy zawarte na stronie i w title, które akurat nie interesowały konkurenta i zapuścił swla + dodawarkę jakąś. Jak miałbym zrobić takie coś to właśnie prawdopodobnie obrałbym taką strategię, tak jakbym chciał wypozycjonować konkurenta na frazy, które dotyczą jego, a mnie nie bardzo interesują. Jeszcze trochę i będzie to powszechne.

Nawet jeżeli powstanie narzędzie do usuwania lub dewaluacji linków z poziomu GWT, pomyślcie jakie to może mieć negatywne konsekwencje. Skończy się na tym, że spamowane będzie wszystko gdzie się da i w takich ilościach jak tylko się da, a potem to co nie wygodne będzie wyłączane w GWT. Jaki to ma sens? Będzie jeszcze więcej spamu niż teraz. To byłoby podstawowe narzędzie spamerów: usuwać spamy, które wyszły słabo + analiza progów co Google akceptuje a co już nie. Wątpię aby to miało rozwiązać problem negatywnego seo.

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

a może powinniśmy zacząć się udzielać na forum google, żeby tam trochę prawdy napisać. Jak webmasterzy z pio by tam zaczeli pisać to forum google by nieco inaczej wyglądało.

Spróbuj :) , ja to mam za sobą i wydaje mi się , że prędzej Rydzyk zrezygnuje z RM niż tam sięgną po rozum do głowy ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności