Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

dziwne, że duże firmy nie decydują się na proces z google, np. to że na hasło "bank millenium" nie ma strony banku to nieuczciwa konkurencja i myśle że mieli by szanse na duże odszkodowanie. Jak nikt nie zareaguje to niedługo na hasło "bank millenium" będzie wyswietlać się strona która najwięcej zapłaci googlom.

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Trzeba myśleć zanim przywala się linkami z SWLa bezpośrednio na stronę docelową - każdy zna konsekwencje takich działań. Dział Seo banku do zwolnienia - wytyczne są znane każdemu.

Zaznaczam, że nie sprawdzałem źródeł linkowania dla tego banku opieram się na informacjach zawartych w tym wątku.

W moim wpisie jest plik do pobrania z linkami do banku wg ahrefs.com :P

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

kiedyś google trafi na mocniejszego w gębie od siebie. z nami można pogrywac ale taki bank już może trochę pogrozić paluchem (no może nie ten, ale bardziej globalny.. ale takich pewnie google się boi ruszyć. no i globalnie nie ma zawsze chętnych do wyskakiwania przed szereg polskich pracowników SQT :P

Wyrzucić z SERP-ów Bank na jego własną nazwę (Bank Millennium) to trzeba naprawdę wykazać się brakiem logicznego myślenia. Brawo dla pracowników Google'a :/ Na miejscu prawników banku wytoczyłbym im proces o działaniu na szkodę interesów firmy.

Google to nie jest dobro narodowe, tylko prywatny biznes.

Bank złamał umowę i koniec współpracy.

W moim wpisie jest plik do pobrania z linkami do banku wg ahrefs.com smile.gif

Pierwszy lepszy:

https://www.fotograf-slubny.lustro.vot.pl/k...a-kalinowo.html

Jestem ciekawy kto jest za to odpowiedzialny i uważa się za specjalistę SEO. Pogratulować!!

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

Trzeba myśleć zanim przywala się linkami z SWLa bezpośrednio na stronę docelową - każdy zna konsekwencje takich działań. Dział Seo banku do zwolnienia - wytyczne są znane każdemu.

Zaznaczam, że nie sprawdzałem źródeł linkowania dla tego banku opieram się na informacjach zawartych w tym wątku.

Co by nie mówić - i dobrze. Wiadomo, że kolesie mieli niezły budżet i poszli na łatwizne. Jak w SEO zacznie się liczyć kreatywność w podejściu do tematu i ciężka praca, to w sumie kibicuję G.

Tylko, że TERAZ google zaczyna strzelać sobie goole do własnej bramki.

IDIOCI. Przecież zmuszają zwykłych ludzi , do używania innej wyszukiwarki :rolleyes:

80% jak nie więcej wchodzących do swojego banku robi to przez wyszukiwarkę. Co teraz zrobią ?? Nie wybiorą innego banku przecież. Jak znajdą swój ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

jak dla mnie w takich sytuacjach jak bank czy play ukarać za swl to trochę głupota, nie sądzę aby ludzie od seo w takich molochach walili swl'ami centralnie w stronę główną - jak dla mnie to kochana konkurencja wykorzystuje obecną sytuację i sprzątanie przez google

tak jak ktoś napisał google to prywatny biznes i z własną wyszukiwarką mogą robić co chcą... równie dobrze mógł jakiś inny bank/duża sieć kom. zaproponować pozbycie się konkurencji a żeby nie było przypału to przywalili swl'em... [to taka mała teza konspiracji :D]

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Tylko, że TERAZ google zaczyna strzelać sobie goole do własnej bramki.

Myślę, że zwracają uwagę na bardzo poważny problem, którym jest przesadzanie z SWLmi.

Z bankiem to mi się nie chce wierzyć. Przecierz mając bank ( ;-) ) robię strony "partnerskie" i je pozycjonuję a nie główną banku. To wygląda mi na działanie konkurencji.

Skoro są w firmie ludzie, którzy są odpowiedzialni za SEO to potrafią sprawdzać BL i monitorować swoją stronę. Żeby konkurencja to zrobiła to musiałaby przyłożyć bardzo dużą ilością linków - co napewno nie uszłoby uwadze specjalistom SEO z tego banku. Mogli napisać, że coś się dzieje - pracownik przy nakładaniu filtra na pewno miał wgląd w panel GWT.

Somi sobie są winni - BANDA PSEUDOPOZYCJONERÓW.

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

tak jak ktoś napisał google to prywatny biznes i z własną wyszukiwarką mogą robić co chcą...

Tylko, ze są monopolistą. Dziś internet to Google. Nie da się temu zaprzeczyć.

Zaczynają sobie pogrywać naprawdę z wielkimi instytucjami i powinni jednak uważać....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ciekawe co będzie w sytuacji, kiedy konkurencja dowali SWLe jakiemuś dużemu graczowi i gugiel nałoży filtr. W przypadku udowodnienia, że było to działanie konkurencji niezły proces by się mógł szykować :rolleyes: w końcu dla takiego banku miesiąc wypadu z serpów musi kosztować sporo kasy.

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

Google to nie jest dobro narodowe, tylko prywatny biznes.

Bank złamał umowę i koniec współpracy.

Ja doskonale rozumiem, co sugerujesz, ale... ja jako użytkownik chcę mieć relewantne wyniki. Wpisując tak banalną frazę jak Bank Millennium chcę znaleźć stronę tego banku. I mnie naprawdę nie interesują pokazowe akcje Google'a. Jestem użytkownikiem tej wyszukiwarki i chcę dostać to, czego szukam.

Gry na PlayStation 4 | Gabinet kosmetyczny Chodzież

Po prostu boki zrywać. Ja rozumiem filtrować na jakieś frazy, ale na nazwę firmy (Bank Millenium)... Przecież to głupota. Może jeszcze zafiltrować na adres www?

A czy zafiltrowanie na hasło "play" nie było zwykłym przypadkiem? Czy mi się wydaje czy jakiś czas temu Google wprowadziło usługę o łudząco podobnej nazwie? Hym...?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności