Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

@ManiaQ

Google nie jest organizacją charytatywną. Korzystają z PRowców, Marketingowców i maaasyyy innych ludzi.

Wiadomo, że muszą przeprowadzić dużą, pokazową akcję (nazwijmy to nawet propagandą), żeby odbiło się to echem. Nawet na AntyWeb się taka informacja pojawiła ;-)

Tak: żarty się skończyły. Teraz przez pewien czas będzie syf, ale jest to fundament pod "nowe, lepsze, szybsze" SERPy.

Z drugiej strony, nie popadajcie w paranoje. Wystarczy mieć zdrowy profil linków i jest okey. Ja np. W ogóle nie odczułem pingwinowych kar :-)

To jest tylko moje zdanie. Ja nie mówię, że moje zdanie jest najlepsze a Wy "piepszycie jak potłuczeni". Mam po prostu inne zdanie.

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
skoro wyszukiwarka nie wyświetla informacji, których szuka internauta - nie jest już wyszukiwarką.... tracą na tej ręcznej interwencji wszyscy: marki które ucierpiały, klienci marek (a zarazem użytkownicy wyszukiwarki)

Widzisz, tylko chyba niezbyt kumają to w googlu....Są desperatami i dlatego nawet krzywdzą siebie.

Ciekawe na jakim poziomie w googlu takie działania są akceptowane. Czy ktoś normalny, jeśli tam jest widzi tę sytuację ? Czy tylko może dział odpowiedzialny za jakość wyników sra w gacie i chwyta się brzytwy.

M

@mario1973 a ja myśle że jest tak że ten cały Zespół Search Quality z Kasparem na czele na region PL mają ultimatum pozbycia się SWL a jak sobie z tym nie poradzą to będą zdegradowani do sprzątania pomieszczeń google, oczywiscie w najlepszym wypadku :rolleyes: więc robią w gacie i chwytają się już wszelkich sposobów

Tak: żarty się skończyły. Teraz przez pewien czas będzie syf, ale jest to fundament pod "nowe, lepsze, szybsze" SERPy.

Jakbym czytał post DIDO :rolleyes::):shout:

Zwróć tylko uwagę ile już lat jest ta mantra powtarzana, że wyniki będą lepsze i jakoś końca nie widać, końca nie widać..a raczej widać coraz większe bagno.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@mario1973 a ja myśle że jest tak że ten cały Zespół Search Quality z Kasparem na czele na region PL mają ultimatum pozbycia się SWL a jak sobie z tym nie poradzą to będą zdegradowani do sprzątania pomieszczeń google, oczywiscie w najlepszym wypadku :) więc robią w gacie i chwytają się już wszelkich sposobów

a to oni takie fenomeny a nie potrafią takich linków ignorować? Tu nie chodzi o swl'e, czystość wyników czy inne pr'owe bzdety! Ma być kasa, kasa, kasa!

cały Zespół Search Quality z Kasparem na czele na region PL mają ultimatum pozbycia się SWL a jak sobie z tym nie poradzą to będą zdegradowani do sprzątania pomieszczeń google, oczywiscie w najlepszym wypadku :rolleyes: więc robią w gacie i chwytają się już wszelkich sposobów

Ja już od jakiegoś roku zaczynam podejrzewać, że tak jest. Coraz bardziej nieprzemyślane zagrania są tego dowodem.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Za to Milenium, Play itp to zarząd Google powinien ten cały motłoch zwany "Zespół Search Quality PL" wywalić na zbity pysk

Przecież to się kupy nie trzyma co oni wyprawiają

Jakim trzeba być bezmózgiem aby tego nie zauważyć !!

Jestem tak podenerwowany że mam ochote zadzwonić do Larrego Paga i Sergey Brina

Zna może ktoś numery kom ? :rolleyes:

Te witryny uczestniczyły w systemach wymiany linków, którę przekazują PageRank, takich jak e-weblink czy gotlink. Korzystanie z SWLi lub pozyskiwanie innych nieorganicznych linków może spowodować spadek pozycji witryny w naturalnych wynikach wyszukiwania i nie zalecamy takiej strategii.

Atakowanie innych firm świadczy o poziomie desperacji :rolleyes:

i 15 postów już jest :)

Coś sie poniektórzy pospieszyli - https://www.infocast.pl/tablica-pl-portal-o...szukiwania-3740

O ile Millennium OK, poleciało - o tyle tablica - https://www.google.pl/search?q=tablica.pl&a...lient=firefox-a - oraz okazje - https://www.google.pl/search?q=okazje.info....lient=firefox-a - są w indeksie.

1. odpieprzcie się od Kaspara - facio ma taka robotę i tyle , dostaje prikaz z góry i ma mówić/pisać to tylko na co mu zezwalają :rolleyes:

2. na czym polega praca GSQT i po co ta komórka została powołana ? O tym piszę, mówię od samego początku

cała ta niby "walka o czyste wyniki" ma doprowadzić do jednego - aby SEO było nieopłacalne i tak naprawdę nie chodzi wcale o dobre wyniki ale tylko i wyłącznie o maksmalizacje dochodów z AdWords.

aby to osiągnąć od kilku lat robią takie i inne akcje propagandowe i nic z tym sie nie zrobi bo to ich podwórko .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

tak czy inaczej te banki, wielkie firmy i tak są w dobrej sytuacji: zrobi się głośno, będą o nich gadać, wykupią adwords i "za chwilkę" wrócą. A jak uwalą zwykłemu, przeciętnemu człowieczkowi to do usranej śmierci może sobie czekać na powrót i co najwyżej pozostaje mu popłakać na forum...

Moim zdaniem tu nie chodzi o żadne SWLe - to zwykła pokazówka i zmuszenie firm (nie tylko tych ukaranych) do korzystania z AdWordsów. Łatwiej jest spektakularnie dać klapsa kilku dużym firmom (o czym dowiedzą się wszyscy w branży, może się przestraszą i kupią Adwords'y) niż polować na płotki i wycinać je pojedynczo jak łby Hydry (o czym prawie nikt się nie dowie, większość i tak będzie miała to w du**e a na miejsce zbanowanej stronki zaraz wyskoczą dwie nowe).

Jak tak dalej będzie to Kaspar (...) :rolleyes:

A tak przy okazji współczuje mu bardzo pewnie w dzieciństwie był bardzo nie dowartościowanym zakompleksionym chłopcem zastraszanym przez kolegów więc nadszedł czas zemsty :P

Trzeba poinformować wyższe stołki z google co ten człowiek wyprawia :shout:

Wycieczki osobiste to nie jest najlepszy sposób dyskusji.

A co niby Kaspar ma tam do powiedzenia? Przecież on jest tylko malutkim trybikiem w tej korporacji, któremu dostało się małe bagienko i w nim się tapla.

Nie wiesz jak wygląda praca w korporacji? W korporacji jest jak w wojsku - tam nie mam miejsca na samodzielne myślenie, bo jakby tak każdy chciał robić po swojemu, to przecież nikt by nad pracą tych tysięcy ludzi nie zapanował. Rozkaz idzie z góry a Ty go wykonujesz i to wszystko - swoje zdanie możesz co najwyżej wyrazić wśród kolegów, którzy taplają się z Tobą w tym samym bagnie bo od myślenia nie jesteście wy tylko prezes i rada nadzorcza.

Czasem śmiać mi się chce, jak niektórzy gloryfikują albo oskarżają Kaspara osobiście o wszystko, co się dzieje w polskim Googlu. Przecież on nie ma na to większego wpływu. To tak, jakbym ja pytał dziś robotnika łatającego dziury na drodze o plan rozwoju i remontów dróg krajowych na lata 2012-2020. Oczywiście on tego nie wie bo niby skąd ma wiedzieć, skoro jest trybikiem niskiego szczebla, ale ostro będzie bronił korporacji mowiąc, że "prace na pewno będą zintensyfikowane i prowadzone w wielu miejscach aby poprawić komfort jazdy po naszych drogach." :P

Panowie, proszę pisać poprawną polszczyzną, zapoda się Mattowi link z Google Translate do tego wątku, może nie jest świadomy co się w Polsce dzieje :rolleyes:

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

1. odpieprzcie się od Kaspara - facio ma taka robotę i tyle , dostaje prikaz z góry i ma mówić/pisać to tylko na co mu zezwalają :rolleyes:

Myślisz, że zezwolili mu aż na takie działania jak wywalenie nazwy banku ? Jak dla mnie kolo się zagalopował.

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności