Skocz do zawartości

Kolejna akcja Google

Sebastian-SEO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 509
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Tylko, że TERAZ google zaczyna strzelać sobie goole do własnej bramki.

Myślę, że zwracają uwagę na bardzo poważny problem, którym jest przesadzanie z SWLmi.

Skoro są w firmie ludzie, którzy są odpowiedzialni za SEO to potrafią sprawdzać BL i monitorować swoją stronę. Żeby konkurencja to zrobiła to musiałaby przyłożyć bardzo dużą ilością linków - co napewno nie uszłoby uwadze specjalistom SEO z tego banku. Mogli napisać, że coś się dzieje - pracownik przy nakładaniu filtra na pewno miał wgląd w panel GWT.

Somi sobie są winni - BANDA PSEUDOPOZYCJONERÓW.

Dla mnie sprawa nie wygląda tak jak dla ciebie. Jakby chcieli wyciąć swl'e to by się nimi zajęli algorytmicznie, widocznie nie chcą lub nie potrafią ze wskazaniem na to, że nie chcą. Działając wybiórczo na na poszczególne strony niczego nie załatwią. Nie miałbym żadnego halo, gdyby algorytm potraktował wszystkich równo. Niestety traktuje bardzo nie równo. Czekam aż tym się zajmie dobry prawnik i podadzą w końcu temat do sądu i niech google udowadnia kto swl'uje: właściciel, kolega, konkurencja. We Francji się jakoś nie boją i zwracali uwagę na nową politykę "prywatności". U nas wszyscy ładnie biją się w piersi.

Porównując z listą ukaranych stron w akcji "porównywarki" to te 3 domeny (okazje.info.pl, tablica.pl, bankmillennium.pl) to chyba rozgrzewka. Już można zauważyć że to nie małe serwisu. Ciekawe czy to wierzchołek góry lodowej i czy jakiś serwis z Grupy Allegro ucierpi.

aledrewo.png

szybo przybywa tu wpisów, szykuje się kolejny historyczny wątek

google popadło w swoim szaleństwie w absurd, poczekamy i zobaczymy co z tego wyniknie

z ciekawości sprawdziłem frazy sklepu mojego kumpla, na kilku zanotował wzrost, ale już znalazłem jedną z której wyleciał poza 150

Masz miejsce parkingowe które jest czasem zajmowane przez nieproszonych gości? Rozwiązaniem Twojego problemu mogą być słupki oraz blokady parkingowe

Myślisz, że zezwolili mu aż na takie działania jak wywalenie nazwy banku ? Jak dla mnie kolo się zagalopował.

M

Jasne, że zezwolili a wręcz kazali znaleźć witryny znanych marek które były robione przez debili SWLami. Cała ta akcja jest dobrze przemyslana i na tapecie ladują znane marki tak aby przekaz był jasny ;) inna sprawą jest nieodpowiedzialność tych co te marki napieprzają SWLami.

Jest to klasyczny przykład no dobrą robotę propagandową która trafia do przeciętnego użyszkodnika internetu.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jasne, że zezwolili a wręcz kazali znaleźć witryny znanych marek

tylko wiesz ile ludzi każdego dnia korzysta z bankowości internetowej ? I to nie robią tego hobbistycznie szukając tańszych ofert w ceneo itp

Wpierdzielili kupę nieświadomych ludzi w kanał bo nie mogą zrobić przelewu.

Myślisz, że zezwolili mu aż na takie działania jak wywalenie nazwy banku ? Jak dla mnie kolo się zagalopował.

a Ty myślisz, że on o tym decyduje? Bez jaj ;)

To kto wybrał teraz strony do pokazówki ? Sądzisz, że zrobił to ktoś wyżej niż on ? Sądzisz, że jest aż takim pajacykiem na sznureczkach kogoś wyższego ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

M

Jasne, że zezwolili a wręcz kazali znaleźć witryny znanych marek które były robione przez debili SWLami. Cała ta akcja jest dobrze przemyslana i na tapecie ladują znane marki tak aby przekaz był jasny ;) inna sprawą jest nieodpowiedzialność tych co te marki napieprzają SWLami.

Jest to klasyczny przykład no dobrą robotę propagandową która trafia do przeciętnego użyszkodnika internetu.

a Wy Panowie właśnie jesteście piarową tubą ich działań bijąc tutaj coraz mocniej pianę na ten temat = Darmowy PR-GTeam.

Takie akcje są dobrze planowane i chodzi o Adwords.

J.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

a Wy chłopcy właśnie jesteście piarową tubą ich działań bijąc tutaj coraz mocniej pianę na ten temat = Darmowy PR-GTeam.

Święta prawda. Zamknijmy ten wątek a w pierwszym i ostatnim poście napiszmy:

"Działania Google polegające na filtrowaniu witryn należących do dużych firm mają za zadanie wyłącznie zmuszenie do korzystania z AdWords poprzez wywołanie paniki i zastraszenie swoimi działaniami mniejszych graczy" ;)

W przypadku G powiedzonko "mały pies dużo szczeka" akurat się nie sprawdza bo G to duże psisko, ale z tego co widzę oprócz gadania/pisania bzdet i kilku akcji pokazowych nie robią nic aby poprawić jakość wyników.

A wystarczyłaby właśnie opcja neutralizacji wybranych linków w GWT (w domyśle tych które są niebezpieczne - nasza robota lub konkurencji)

Coś sie poniektórzy pospieszyli - https://www.infocast.pl/tablica-pl-portal-o...szukiwania-3740

O ile Millennium OK, poleciało - o tyle tablica - https://www.google.pl/search?q=tablica.pl&a...lient=firefox-a - oraz okazje - https://www.google.pl/search?q=okazje.info....lient=firefox-a - są w indeksie.

zawsze beda po wpisaniu pelnego urla (no chyba ze je zbanuja),ale na nazwe wlasna nie wyswietlaja sie,wiec lipa..

Drzwi,okna i podłogi na remos.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności