Skocz do zawartości

pozycjonowanie na kolejne slowo kluczowe

studentmibm1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jest to tutaj moj pierwszy powazny temat wiec prosilbym o odrobine zrozumienia:) Pozatym w sprawach pozycjonowania jestem raczej koloru zielonego dlatego tez z prosba o rade zwracam sie do Was :P

Sprawa wyglada nastepujaco:

posiadam strone internetowa: www.marcinlangner.com

Jak widac strona wykonana jest we Flashu. Do tej pory pozycjonowalem sie na frazy X i Y i oczywyscie nadal tak robie. Udalo mi sie po pewnym czasie osiagnac 1 strone w google. Teraz chcialbym rozszerzyc pozycjonowanie o słowo kluczowe Z i zwiazku z tym mam do Was kilka pytan. Pozatym chcialbym zrobic mala modyfikacje strony.

1) Z tego co wiem, trzeba bedzie cos niecos zmieniac w kodzie strony aby te pozycjonowanie bylo wogole mozliwe (oczywiscie sam tego nie mam zamiaru robic, bo pojecia o tym nie mam). Czy dodanie kolejnego slowa kluczowego Z w kodzie strony moze negatywnie wplynac na moja obecna pozycje przy slowach kluczowych X i Y?

Czy nie ma to na to wplywu i ta osiagnieta pozacyja przy slowach X i Y jest bezpieczna w takiej sytuacji?

2) Jak juz wspomnialem chcialbym zrobic mala modyfikacje strony, a mianowicie na glownej stronie w menu dodac jeszcze zakladke Blog, ktora docelowo przekierowywalaby uzytykonikow na podstrone (nie wiem czy to dobre slowo w tym wypadku, bo to bedzie jakby nie bylo oddzielna strona) wykonana w htmlu. Czy takie dodanie slowa do menu na stronie glownej moze nagatywnie odbic sie na pozycji w google?

3)Czy zmiana txtu w zakladce O MNIE, moze miec negatywny wplyw na pozycje w google?

Bede wdzieczny za pomoc z Waszej strony

Pozdrawiam

Dział dla początkujących

Ad1. Zoptymalizowanie strony pod kolejne słowo kluczowe nie wpłynie negatywnie na wcześniej pozycjonowane frazy pod warunkiem, że optymalizacja pod te właśnie frazy znacząco się nie pogorszy. Aktualnie poziom optymalizacji jest tragiczny.

Ad2. Dodanie bloga to dobry pomysł, w ten sposób wzbogacisz content strony. Rozumiem, że głównie będziesz tam dodawał zdjęcia ale postaraj się nie zapomnieć za każdym razem dodać dwa zdania i nazwę miejscowości, na której Ci zależy.

Ad3. Zmiana tego tekstu nie powinna mieć żadnego wpływu.

Kilka dodatkowych uwag:

1. Używanie SWLi przez osoby bez doświadczenia grozi śmiercią.

2. Jeśli już pozyskujesz linki do staraj się używać odpowiednich anchorów.

3. Z Twojej obecnej strony pozostawiłbym tylko album. Reszta jest do przekopania od dołu do góry.

Rozwijając ostatni punkt.

Nie widzę absolutnie żadnego powodu, dla którego strona została wykonana we flashu. Gdyby została wykonana tradycyjnymi metodami zawartość chociażby w zakładce "o mnie " mógłbyś wykorzystać w celu podniesienia pozycji. Wszelkie animacje można wykonać w jQuery i strona też będzie wyglądać atrakcyjnie.

Cała zawartość znacznika <head> do poprawy. Co to w ogóle jest za pomysł, żeby to wrzucać w <script>?

Dzieki wielkie za odpowiedz

Ad1.) Piszesz ze poziom optymalizacji jest tragiczny. Ja pod tym wzgledem jestem totalnym laikiem i dla mnie tak szczerze liczy sie efekt czyli sam wyglad strony, a on mi jaknajbardziej odpowiada. Oczywiscie strony nie wykonalem ja sam i nie przecze, ze mozna by ja bylo zrobic o wiele lepiej pod wzgledem samego kodu itp (robil to znajomy, ktory jakims specjalista w tej dzieidzinie tez nie jest ;) ). Wiem tylko tyle, ze jesli strony sa wykonane we flashu to trudniej je wypozycjonowac poniewaz roboty google nie maja dostepu do jej tresci (jesli nic nie pomyliłem). Ogolnie bardzo chetnie oddalbym strone w dobre rece na zrobienie z niej wersji htmlowej, ale obawiam sie o utrate mojej pozycji w google po takim zabiegu.

Ad2) Tak wiem, blog chcialbym aby byl wykonany w pelni w htmlu z polami pod tagi pod kazdym nowym postem itp.

Ad3) Ok.

Pozatym:

1) SWLi... chodzi o działanie typu katalogowania i presell page?

2) Mógłbym prosić o rozwiniecie tego?

Czy jestescie mi w stanie odpowiedziec ile moze kosztowac przerobienie mojej strony do htmla? tak aby wszystko bylo tak jak nalezy? i czy podmieniajac na serwerze potem strone istniejaca na htmla nie straci sie na pozycji? Bo tak obiektywnie oceniajac moja strona ona do specjalnie rozbudowanych nie nalezy, ale tez nie specjalnie mi na tym zalezy. Ma byc prosta, czytelna i miec to co miec powinna. Jak napisalem wczesniej, w chwili obecjnej brakuje mi bloga.

1 .SWL - System Wymiany Linków. Katalogowanie i precle to co innego

2. Jeśli zajmujesz się fotografią ślubną to nie będziesz używał anchorów typu "opony" czy "noclegi"

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

Zawsze możesz zlecić zrobienie strony HTMLowej i przed zamianą pokazać ją na forum pod testowym adresem. Szanse na to, że strona spadnie po wdrożeniu ładnie zoptymalizowanego serwisu są bardzo małe.

2) Mógłbym prosić o rozwiniecie tego?

Ale wiesz co to jest anchor? :) Jak nie to sprawdź w ->F.A.Q.

Jeżeli chcesz być wysoko na frazę X - anchorem powinno być X. W Twoim wypadku bywa różnie, czasami linki mają postać "X,Y,Z" co optymalnym rozwiązaniem niestety nie jest.

Polecam też dział Zlecenia gdzie możesz poszukać ewentualnych wykonawców nowej wersji strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności