Skocz do zawartości

Ocena strategii pozycjonowania

lidro90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

postawiłem nową stronę i chciałbym zacząć ją pozycjonować samemu. Tak jak pisałem strona jest nowa, na bieżąco aktualizowana oraz zawiera unikalny kontent (obecnie site w Google wynosi 330).

Konkurencja:

1 pozycja w google. Strona z wikipedii |dane z MajesticSeo:

Referring Domains – 47

External Backlinks – 114

Citation flow – 14

Trust flow – 11

2. Strona “tag” dużego serwisu | Dane z MajesticSeo:

Referring Domains – 10

External Backlinks – 61

Citation flow – 38

Trust flow – 27

3. Site strony 3110 (strona co najmniej dwu letnia) | Dane z MajesticSeo:

Referring Domains – 77

External Backlinks – 6987

Citation flow – 22

Trust flow – 15

--------------------------------------------------------------------------

Liczba wyników w Google na danę frazę: 8 290 000

--------------------------------------------------------------------------

Strategia na dwa najbliższe miesiące:

Gotlink (jedna fraza):

1000 pkt na początek + 100pkt/dzień

Maks – 6000 pkt

Katalogowanie:

1 miesiąc – 15 katalogów / dzień

2 miesiąc – 20 katalogów / dzień

Łącznie dodanie do 1050 katalogów

Moje pytanie jest takie – czy po dwóch miesiącach mogę się spodziewać efektu w postaci TOP 3, czy raczej będzie to Top10, brak efektów albo co zgroza filtr/ban?

Pozdrawiam

lidor

PS. Gdyby były potrzebne jeszcze bardziej szczegółowe informacje to proszę o informację jakie, bo nie wiem, co jeszcze może mieć znaczenie.

PS2. Być może taka strategia jest kompletnym debilizmem, więc jeżeli ktoś bardziej doświadczony chciałby mi pomóc i rozpisał mi inną drogą tutaj, czy na PW to oczywiście będe wdzięczny :)

Ja bym na Twoim miejscu, zamiast linkować SWL'em, linkował z mocnych precli.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Popieram, na dzień dzisiejszy wydaje się, że bezpieczny jest tylko wartościowy content z dobrze wyglądającej strony. To, że bezpieczny nieznaczy wydajny, to inna sprawa. G wprowadza takie zmiany, że kto chce szybko mieć efekt, bierze na siebie większe ryzyko wachnięć w niebyt lub horroru filtra.

Cieszy jednoznaczny brak krytyki - tzn. że gdzieś tam ide w dobrą stronę i rozumiem, że chociaż konkretna odpowiedź nie padła, czy strona będzie w TOP3/10 to jest na to szanse :)

Dziękuje za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi. Na pewno skorzystam z rady o preclach, a SWL-ami postaram się podlinkować katalogi i właśnie te precle :)

Co do publikera to niestety za drogi wydatek. Jak na razie mogę sobie pozwolić tylko na pół-automat i chyba zdecyduję się na SEOLight-a.

Cieszy jednoznaczny brak krytyki - tzn. że gdzieś tam ide w dobrą stronę i rozumiem, że chociaż konkretna odpowiedź nie padła, czy strona będzie w TOP3/10 to jest na to szanse :P

Konkretnej odpowiedzi czy strona będzie w topie nikt nie udzieli - dokładnego efektu, jaki przyniesie linkowanie w taki czy inny sposób dla konkretnej strony nie da się do końca przewidzieć lub wyliczyć. Musisz spróbować różnych rzeczy i sprawdzić co przyniesie najlepszy efekt...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Witaj,

Podstawowy błąd to rotacja przykladana na pozycjonowaną stronę, która jak się domyślam nie jest ani starsza wiekiem ani dobrze podlinkowana stałymi linkami. Lepiej SWL'em rotacyjnym dopalić wpisy w katalogach. Moim skromnym zdaniem weblink wypada lepiej jako SWL rotacyjny.

Stronę pozycjonowaną możesz podlinkować statlinkiem (stałe linki na stronach o unikalnej treści, brak spamu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności