Skocz do zawartości

Na czym blogi?

Inez3

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam małe zaplecze około 20 blogów -każdy na innej platformie (darmowe). Blogi istnieją od około pół roku i usunięty został tylko jeden.. Właśnie na blogspocie..

Być może przypadek.. :)

A czy takie zaplecze dało Ci "zauważalną" moc? Czy tylko parę pozycji w górę?

Teksty z zakresu budownictwa

ja mam małe zaplecze około 20 blogów -każdy na innej platformie (darmowe). Blogi istnieją od około pół roku i usunięty został tylko jeden.. Właśnie na blogspocie..

Być może przypadek.. :)

A kilka pozycji w górę to nie jest zauważalna moc? :D

Jest tez cos takiego jak NibbleBlog, taki cms blogowy. Dziala bez bazy danych, na plikach xml. Pozycjonuje sie calkiem niezle (jeden z moich blogow postawionych na tym jest na pierwszej pozycji, wprawdzie pod bardzo niszowa fraze, ale jednak). Ladnie wychodzi dlugi ogon. Nadaje sie to na zaplecze, na tanszych i obciazonych hostingach (brak bazy danych). Jakbys chcial szablonik to moge zrobic (odplatnie rzecz jasna) :)

Inna fajna opcja, ale trudniejsza w obsludze to TextPattern. Taki WordPress, ale trudniejszy w obsludze i znacznie mniej gotowych szablonow. Za to serwisow na tym jest nieporownywalnie mniej niz na WP (mam 2 zapleczowki na TXP).

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

A czy dobrym pomysłem jest założenie 15-20 blogów, napisanie dobrego, unikalnego tekstu, dodaniu go do jednego bloga, porządna synonimizacja i dodanie do pozostałych blogów, z następnymi tekstami podobna sprawa...?

A drugie pytanie: gdzie lepiej dać linka: w tekście artykułu czy jako site wide ale pod różnymi anchorami na poszczególnych blogach? Jeśli ta pierwsza opcja to jeśli blogi są na jeden temat, taki o którym mowa na jednej z podstron pozycjonowanego serwisu to linki cały czas do tej podstrony z różnymi anchorami?

Teksty z zakresu budownictwa

Być może przypadek.. ;)

Dało, dało..

Zaplecze zrobiłem pod jedną stronkę więc jest jednotematyczne, wypełniłem je tekstami (nie jakaś sieczka, tylko teksty dla ludzi) i linkowałem jak i czym popadnie.

Generalnie jestem zadowolony z efektów.

najlepiej połączyć te techniki, część blogów stawiasz z dobrymi tekstami, linkujesz porządnie, część to zaplecze 3-4 poziomu 3-4 teksty po 1500 znaków, postawić i zapominasz. Ja większość takich zapleczówek zasilam co pewien czas (1-2 miesiące) nowymi artykułami, linkuje. Większość ma PR 1-3

Dziękuję za odpowiedź.

Jeszcze takie pytanie - jak linkować z takiego pierwszorzędowego bloga: wpisy z anchorami, czy może linki z bogu w widgetach, linki w podstronach np. o blogu? Ja przyjąłem że anchory są najważniejsze i piszę dość wartościowe teksty z anchorami na różne frazy. Do tego dodałem linki w podstronie o blogu. Czy to nie za dużo? Można tak bez końca linkować do jednej pozycjonowanej domeny na różne frazy (bloga aktualizuje codziennie).

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności