Skocz do zawartości

Czy istnieje coś takiego jak ban/filtr na konkretną frazę?

k-dollar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Moja strona od początku istnienia pozycjonowana była na parę fraz z czego jedna główna na której najbardziej mi zależy łapała się zawsze 7 -10 pozycja czasami 7-5 pozycja. Pozycjonuję tylko dodając ręcznie 5 do 6 wpisów dziennie do wybranych katalogów zarówno płatnych jak i nie. Od mniej więcej 1,5 miesiąca moja strona zniknęła totalnie z tej frazy na której najbardziej mi zależy. Co się mogło stać ?? I jak teraz z powrotem wrócić do poprzedniego stanu. Dziękuję z góry za pomoc

Oczywiście, filtry są nakładane na pojedyncze frazy, a ban na całą domenę i wówczas znikasz z wyników wyszukiwania w ogóle (wypadasz z indeksu, jakby Google nigdy nie było na stronie).

Jak dodawałeś po 5-6 wpisów dziennie do katalogów to niemożliwe, żebyś miał filtr. W ogóle trudno to nazwać pozycjonowaniem. :) Zwiększ częstotliwość dodawania do katalogów do 50-60 dziennie i zacznij dodawac do presell pages, załóż konto na blipie, twitterze, linkuj wpisy z niego (również w katalogach).

ban: całkowite usunięcie strony z serpów, więc tu nie masz możliwości zniknąc na dane słowo, lecisz całkowicie i nie ma zmiłuj się

filtr może dostać na konkretna frazę, frazy

Od kiedy istnieje ta Twoja strona?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wpisz w wyszukiwarce site:nazwatwojejdomeny. Jeżeli wyswietli Ci wyniki, to nie masz zbanowanej witryny.

Filtru za takie wolne dodawanie też byś nie dostał.

Może po prostu są lepsi od Ciebie którzy dodają więcej wpisów?;>

:D

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Google robi porządki z katalogami, bo uznaje, że to nieuczciwa taktyka pozycjonowania.

Raczej google nadaje ban na całą witrynę a nie tylko jedną frazę, więc pewnie faktycznie jest ktoś lepszy.

Przejrzyj z resztą wyniki na kolejnych stronach z wyszukiwarki, może strona jest gdzieś dalej.

Jak w takim razie sprawdzić czy na dane słowo kluczowe został nałożony filtr ??

W Google wpisujesz: adres strony słowo kluczowe

Daj znać na PW, jaka strona i fraza może coś pomogę

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

W czasie linkowania strony, zdarza się że strona potrafi na kilka dni wylecieć poza TOP100, trzeba stale linkować i będzie szła w górę,

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Ja dodałem stronę do może z 20 katalogów i na jedną frazę z 22 miejsca całkowicie wyleciałem z google. Pozostałe frazy top 10. Jak odblokować tą frazę?

W takim tempie jak dodajesz to się nie dziwie.

20 katalogów to bardzo mało. Pomyśl może o dobrych preclach.

A jeżeli Ci się nie chce samemu dodawać to może lepszym wyjściem będzie wykupić od kogoś dodanie do 100 dobrych precli. Efekty na pewno będą lepsze.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Przede wszystkim dobry precel, to ten,

- do którego jest dodawanych jest mało tekstów, wówczas lepiej się indeksują wpisy

- taki w którym link widoczny jest na stronie głównej

- posiada dużo BL

- posiada PR1 lub większy

- jeżeli jest moderowany, wpis powinien być akceptowany najpóźniej w kilka dni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności