Skocz do zawartości

Po co studia jeśli możesz zostać...

Grisham

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
podam Cię do sądu za nieuczciwą konkurencję ;)

Jeśli ja jestem nieuczciwy to osoby co zrobią to za flaszkę kim są ? :P A jeden z kolegów za link w stopce to już przegiął :D

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe Łódź. Na rynku od 1995 roku.

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Kurs pewnie tyle warty co dyplom z Marketingu i Zarządzania lub Tyrystyki i rekreacji (kumpel z HR mówi, że takie lądują od razu w koszu, szczególnie MiZ).

Śniło mi się przedwczoraj, że świeżo upieczeni bezrobotni magistrzy protestowali pod sejmem i dostali specjalne zasiłki dla mgr. Boję się

VitPost - zautomatyzowany system prywatnych stron presell.

Kurs pewnie tyle warty co dyplom z Marketingu i Zarządzania lub Tyrystyki i rekreacji (kumpel z HR mówi, że takie lądują od razu w koszu, szczególnie MiZ).

Śniło mi się przedwczoraj, że świeżo upieczeni bezrobotni magistrzy protestowali pod sejmem i dostali specjalne zasiłki dla mgr. Boję się

To po co ja się męczyłem przez 3 lata na MiZ ?;p

Szukasz szczoteczki do zębów? Sprawdź nowy blog o szczoteczkach do zębów , gdzie znajdziesz rankingi, artykuły.

to może odpowiem koledze powyżej tak :)

absolwenci nie figurujący w rejestrach urzędów pracy (kierunki): lekarski, administracja gospodarcza, kulturoznawstwo, stomatologia, socjologia organizacji i zarządzania, prawo kanoniczne, europeistyka, edukacja artystyczna w zakresie sztuki muzycznej, samorząd terytorialny i polityka regionalna, położnictwo, historia sztuki, muzykologia, fizjoterapia, elektrokardiologia.

Najwięcej bezrobotnych produkują: administracja, pedagogika, ekonomia, zarządzanie i marketing, prawo, ochrona środowiska, politologia i nauki społeczne, rolnictwo, technika rolnicza i leśna, historia, socjologia, filologia polska, budownictwo (de facto większość z nich jest najbardziej oblegana :)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

To trochę dziwne. Wiele firm poszukuje marketingowców nawet bez studiów. A mając jakieś tam doświadczenie plus wiedzę teoretyczną ze studiów, dopiero nie powinno się mieć problemów ze znalezieniem pracy.

Ale może ci absolwenci znają marketing wyłącznie z teorii, wtedy by się wszystko zgadzało.

Oczywiście, że produkuje bezrobotnych, bo nie jest potrzebny inżynier, a 30 operatorów żurawia czy ciężkiego sprzętu, znam politologów i magistrów pracujących jako murarz czy spawacz, lepsza pensja, spokojniejsza praca. To są badania przeprowadzone przez inteligentnych ludzi z jednego z uniwersytetów ( a takich w wynikach Google możecie sobie znaleźć skoro mym słowom nie wierzycie ), no ale ja tam nie mówię, że jest inaczej, choć w pełni się z nią zgadzam

Wiele firm poszukuje marketingowców nawet bez studiów.

a to hit sezonu :P dowcip stulecia na prawdę wskaż mi taką firmę ;)

polecam czytać i analizować zdobytą treść a nie tylko ją zamieszczać :) panowie nie sprzeczajmy się jest tragedia :) a koty mam dwa dobrze nakarmione ;)

https://ekoinbud.pl/aktualnosci,18,prezes_e...iu_absolwentow_

takich informacji znajdziecie więcej, skoro owej wiedzy nie posiadacie, ja wiem jak to jest dostosowywać się kreatywnie do rynku pracy, to on decyduje o tym co robię, i to mój świadomy wybór który zaakceptowałem ;)

ja lubię konstruktywną dyskusję, a o bezrobociu mogę się wypowiadać, bo rejestrowałem się w tych "śmiesznych urzędach"

Dodam tylko tak z ciekawostek u Hiszpanów macie ponad 50% bezrobocie śród młodych i wykształconych ludzi

Budownictwo produkuje bezrobotnych :) to zakrawa na tytuł bzdury roku. 90% absolwentów tego kierunku znajdzie pracę bez problemu (i to nie jako przynieś-podaj-pozamiataj).

Jak ktoś się uczepi, że w takim razie produkuje 10% bezrobotnych absolwentów, to napomknę, że nie każdy informatyk również pracuje w zawodzie. A tak w ogóle to jest też zasada papier=/=umiejętności.

Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza.

- nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!!

@Herkules

>a to hit sezonu dowcip stulecia na prawdę wskaż mi taką firmę

wejdź sobie na infoprace i poszukaj, mnostwo firm na wysokie stanowiska wrzuca wykształcenie minimum średnie. I bardzo dobrze, studia to w 90% marnowanie czasu. Lepszy pracownik po 5 latach studiów z wiedzą teoretyczną czy pracownik, który te 5 lat już przepracował i ma wiedzę praktyczną, ale nie ma papierka i trzech liter przed nazwiskiem?

@Mkucinski combo - pracownik z 5 letnim doświadczeniem po studiach zaocznych :)

ostatni raz panowie wypowiem się w tym temacie :)

Ponadto warto wziąć pod uwagę to, że dany sektor przeżywa potężny boom teraz, ale być może za pięć lat będzie w recesji. W tym roku jest bardzo duże zainteresowanie kierunkami związanymi z budownictwem. To nie dziwi, bo w minionych kilku latach Polska była największym placem budowy z Europie w związku z inwestycjami infrastrukturalnymi finansowanymi za pieniądze unijne. Był potężny popyt na inżynierów, którzy zarabiali bardzo dobrze. Ale za parę lat będzie wysyp inżynierów budownictwa z uczelni, ale już nie będzie budów w Polsce, co zresztą rząd przewiduje, bo plany średnioterminowe pokazują silny spadek inwestycji publicznych. A ponadto Polska jest krajem o bardzo niekorzystnej demografii, już wkrótce liczba ludności zacznie się kurczyć, więc trudno w takiej sytuacji o boom budowlany. Oczywiście na świecie będzie popyt na dobrze wykształconych inżynierów budownictwa, ale wtedy poza papierami uprawniającymi do wykonywania tego zawodu trzeba będzie jeszcze znać biegle ze dwa obce języki, w tym jeden, którego używa się w krajach BRICS.

źródło :

https://serwisy.gazetaprawna.pl/edukacja/ar...amawianych.html

fach w ręku i wszelakie uprawnienia :) to sukces w budownictwie

panie Kuciński ja nie wiem, bo zaraz po szkole średniej, zabrałem się za łączenie nauki i pracy by móc w odpowiednim wieku mieć doświadczenie a nie tylko wiedzę ;) ja rozumiem oferty pracy, tylko nie zawsze są one sprecyzowane, przecież na taką odpowie 120 osób z mgr i dwoma kierunkami, bądźmy trzeźwi w rozsądnym myśleniu panowie

mam wielu kolegów studiujacych budownictwo i maja ofert pracy juz po zrobieniu inz. ale ze wola sie poopierzac to ida na dzienne na mgr.

teraz nei zmieniaj tematu tego co bedzie za 5 lat, bo to inna kwestia.

btw. jest takie powiedzenie "nie zadawaj sie z kobieta, ktora ma wiecej niz jednego kota"

mysle ze facetow tez sie to tyczy :)

Poza tym praca nie musi być wcale w Polsce. Gro absolwentów budownictwa po wyrobieniu sobie uprawnień, wszelakich papierków jedzie pracować do Afryki, Azji, na zachód Europy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności