Skocz do zawartości

Banowanie katalogów hurtowo

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mi 2 dni temu poleciało 50% autogenerowanych stron. Też mogę napisać, że Google zabiera się za generowane strony. Zaspamowane katalogi jasne, że prędzej/później zostaną zbanowane.

Czyli jednak tematyczność zaplecza będzie rosła w siłę. Tak samo jak unikalny content.

Wydaje mi się wieć ze skończą się pozycjonowania gimnazjalistów i nie doświadczonych osób a co za tym idzie zostaną wynagrodzeni pracowici ludzie.

Widze w tym same plusy, mniejsza konkurencja wyższe ceny, a więc pracy więcej ale za te same albo większe pieniądze dla was.

Ale to tylko marzenia. Tak szybko jak ta informacja się pojawiła tak szybko zniknie.

Jako ze zainteresowałem sie ostatnio tematem pozycjonowania odnalazłęm jakieś artykuły/kursy etc z około 2002/4 roku gdzie mówiono że katalogowanie i percelowanie już nie jest takie opłacalne jak niegdyś. A przez te 8-10 lat tak na prawde w większości na tym bazowano i bazuje.

Co za tym idzie uważam ze i tak będą katalogi i tak

Zaspamowane katalogi jasne, że prędzej/później zostaną zbanowane.

Katalogi zaspamowane niech eliminują - dobre niech zostaną.

Sam stworzyłem katalogi, które numeruję jako "grupa", które są bardzo zadbane.

Kupiłem nawet dla nich specjalną domenę, aby oddzielić, wypromować je - więcej info później.

Zadbany katalog wymaga więcej pracy, nakładu pieniężnego ale myślę, że warto iść w jakość.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Na razie to spam rośnie w siłe a nie unikalny content i tematyczność :D

;) Dokładnie tak jest!

Jak się widzi skąd lecą linki i jaki szajs gugiel indeksuje to dochodzę do wniosku, że szkoda czasu na rzetelną robotę. I co w ogóle jest ta rzetelna robota ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Katalogi były i będą - pytanie tylko jakie będą poprawiały a jakie pogarszały pozycję - ostatnio są same dziwne skoki po dodaniu do SEOków. Patrząc z drugiej strony tak na prosty chłopski rozum na naszym polskim poletku pozycjonerów jest ciut za dużo katalogów. Nawet jakby każdy był super unikalny czy zadbany, linkowany i dopieszczany bóg wie jak to jak takie wielotematyczne czy nawet tematyczne katalogi idą w dziesiątki tysięcy (no może tematycznych jest zdecydowanie mniej) to z punktu widzenia Wielkiego G zaśmiecają Internet. Teraz nie wiadomo na co patrzeć dodając do danego katalogu. Pozostaje chyba przeczekać to nowe kabum googla i zobaczyć co wykluje się ostatecznie z tego Pingwiniego jajka.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

wczoraj właśnie o tym pisałem - może w złym dziale temat założyłem.

Zauważyłem jeszcze kilka innych spraw - wykupiłem parę multikodów w popularnych grupach i podlinkowałem pare domen - ekfekt? kilka oczek w dół: Ktoś miał podobny przypadek?

co ciekawe o wiele łatwiej teraz depozycjonować domeny -> {sprawdzałem|sprawdzam} ciągle. Czyli teraz pozycjonowanie odbywać się będzie w drugą stronę... :)

laska.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności