Skocz do zawartości

Firmy padają, a rząd robi propagandową szopkę

Herkules

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio czytałem, że to kibice, i "niegrzeczna młodzież bez perspektyw w tym kraju, będzie na Euro afiszować swoją nieudolną przeszłość oraz przyszłość"

https://www.weszlo.com/news/10511-Firmy_pad...agandowa_szopke

oj tam oj tam

73c6d021.jpg

zawsze można zrobić coś dla ludu łączącego się w "bUlu"

Miłego dnia panowie i panie

7aa2ca3b.jpg

a przecież w kraju jest dobrze

W maju małych przedsiębiorców, w tym samozatrudnionych, czeka trzecia już w tym roku podwyżka składek na ZUS. Tym razem rośnie składka wypadkowa. W przypadku firm zatrudniających do 9 osób - w tym osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą - składka wzrasta z 1,67 proc. do 1,93 proc. podstawy wymiaru.

obstawiam do końca roku 7 :fool:

no i większość osób prowadzących małe firmy powinna wiedzieć, że..

W ubiegłym roku upadły 723 firmy. To o 76 proc. więcej niż przed kryzysem. W tym roku bankrutów będzie jeszcze więcej.

źródlo:

https://finansowaniefirm.pb.pl/2538710,8729...e-male-podmioty

Mimo wszystko miłego dnia, ja dziś o 15 pod urzędem marszałkowskim w Opolu sobie pokrzyczę :)

Pozdrawiam Herkules i życzę miłego i udanego dnia :)

a na koniec dobry dokument, kto nie widział to polecam

https://www.youtube.com/watch?v=8ShIJr1szh4

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

@Herkules widzę że Twoja wiedza z zakresu prowadzenia działalności jest na poziomie zerowym, doczytaj dlaczego była 3 podwyżka ZUS, a nie podniecasz się rzeczami oczywistymi

Poza tym

"pod koniec trzeciego kwartału 2011 r. własną działalność gospodarczą prowadziło 3 mln 49 tys. osób"

a ty się podniecasz że:

"W ubiegłym roku upadły 723 firmy"

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

gerdi napisał(a):
"pod koniec trzeciego kwartału 2011 r. własną działalność gospodarczą prowadziło 3 mln 49 tys. osób"

eldorado normalnie, nawet bym nie pomyślał że co trzecia osoba mijana gdzieś po drodze czy w sklepie w wieku "produkcyjnym" to biznesmen, hehe,

odjąć bezrobotnych to kto w tym kraju pracuje ? kraina mlekiem i miodem płynąca :(

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

@Hercules - załóż firmę, rób swoje i tyle a nie tutaj mącisz na forum jak byś był wielkim znawcą sfery finansowej i co ktoś ma ci pogratulować za te tematy ? kto chce to znajdzie, a to że upadają to norma bo upadały, upadają i będą upadać, ale ważne jest olać co się dzieje tylko wziąć się w garść i robić. Narzekanie jest domeną polaków i tak zostanie, zamiast marnować czas na pisanie durnych tematów - rozwijaj się.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

Może chodzi o to, że Tusk powiedział "Wyrzucę każdego ministra który spróbuje podnieść podatki" :(

Dziś fajny artykuł czytałem, że Polacy do prowadzenia biznesu wybierają coraz częściej Niemcy, choć tam podatki są najwyższe, ale jest wiele ulg. Taka różnica pomiędzy Polską a resztą świata.

Ja wiele od PO nie oczekiwałem. Oczekiwałem jedynie usprawnienia i ułatwienia funkcjonowania w Polsce działalności gospodarczej. Wolą wydać ciężkie miliardy na gówniane austostrady, aniżeli pracować nad ustawami usprawniającymi ten kraj.

Szkoda, będziemy nadal 100 lat za murzynami.

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Herkules napisał(a):
Mimo wszystko miłego dnia, ja dziś o 15 pod urzędem marszałkowskim w Opolu sobie pokrzyczę :(

Jak rozumiem wystarczy trochę pokrzyczeć i zaraz będziemy mieli tutaj powszechny dobrobyt i kraj mlekiem i miodem płynący?

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Exe napisał(a):
Dziś fajny artykuł czytałem, że Polacy do prowadzenia biznesu wybierają coraz częściej Niemcy, choć tam podatki są najwyższe, ale jest wiele ulg. Taka różnica pomiędzy Polską a resztą świata.

Zależy co rozumiesz pod "najwyższe podatki". Policz sobie ile podatku zapłacisz tam wystawiając rocznie faktury na 50k zł, a ile tutaj :( główny problem w Polsce jest taki, że małego niszczą w zarodku i nie pozwalają mu rozwinąć skrzydeł.

Już dawno straciłem nadzieję, że w Polsce będzie lepiej. Nim szybciej to wszystko pierdyknie, tym lepiej.

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Obiło mi się o uszy że w ost. roku Polacy założyli w Niemczech 30.000 firm podczas gdy w tym samym okresie w PL założono jedynie 40.000 firm:

https://biznes.newsweek.pl/drastycznie-spad...,86840,1,1.html

Z tego co widzę to w Niemczech na dzień dzisiejszy obowiązkowa jest jedynie składka zdrowotna (60 euro miesięcznie u prywatnego ubezpieczyciela która pokrywa poważniejsze leczenie). Jest jeszcze kwota wolna od podatku 7000 euro!!! W Polsce jedynie najbogatsi płacą niższe podatki co nie jest żadnym zaskoczeniem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności