Skocz do zawartości

Zarządzanie cenami w prolink

amator78

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Mam pytanie do wydawców korzystających z prolink'a. Czy obniżanie ceny za swoje link ma wpływ na sprzedaż?

Ostatnio przystąpiłem do projektu i póki co sprzedaje same linki z PR0 gorzej z tymi z PR4 PR3 nie ma chętnych mimo że mam ich sporo. Zmieniłem ceny i zamiast 25zł dałem 15zł za PR4 z 9zł na 6zł za PR3 czy to wystarczający działanie aby sprzedać więcej linków? Jak to jest w waszym przypadku.

A Może jest tak, że cena jest stała tylko obniżając cenę daję większą prowizję dla PROLINK'a.

Pytam bo linków mam sporo, pewnie przechodziliście podobne sytuacje.

Business View w Mapach Google | Rekomendowany fotograf Google | wirtualne wycieczki

Pewnie ich wyszukiwarka nie znajduje twoich najlepszych podstron :)

Obniżenie cen na pewno da większe szanse na sprzedaż, ale co z tego skoro twoje podstrony nie będą widoczne w wyszukiwarce B)

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Uff coś ruszyło - wiedziałem, że jak założę tu temat sprzedam parę linków :)

Co do wyszukiwarki to rzeczywiście może to być przyczyna. Storna mimo iż dotyczy atrakcji turystycznych i fotografii czyli dosyć popularnych tematów nie zawiera chwytliwych zwrotów, wyrazów w treści etc..

Business View w Mapach Google | Rekomendowany fotograf Google | wirtualne wycieczki

Po obniżeniu cen sprzedasz więcej linków, ale nie jest to tożsame z większym zarobkiem. Ja z ProLinka wyciągałem najwięcej, zanim wprowadzili to głupie ograniczenie w wysokości cen za linki. Wcześniej sprzedawałem ich cholernie mało, ale zarabiałem dużo więcej, niż teraz za dziesiątki, czy nawet setki linków.

Z resztą - swego czasu rozpisałem się o tym na swoim blogu: https://it.więcek.pl/prolink-psuje-rynek-platnych-linkow.html

Zrób to sam - blog dla majsterkowiczów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności