Skocz do zawartości

Linki z katalogów

KokoLoko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po wielu poszukiwaniach i niemożności znalezienia odpowiedzi na dręczące mnie pytania postanowiłem spróbować tutaj :) Z góry przepraszam, jeżeli temat był już poruszany ale niestety nie znalazłem, tego co potrzebuję.

Zacznijmy od początku.

Nie jestem pozycjonerem, jednak powierzono mi dodawanie wpisów do katalogów. Poczytałem na ten temat, wybierałem rozważnie katalogi, dodawałem po kilka wpisów dziennie. Wpisów nie podlinkowałem dodatkowo. Treść we wpisie każdorazowo była unikalna.

Bawiłem się w te katalogi przez 2 m-ce dodając w sumie ok. 100 wpisów, z czego przyjęto 70.

Sprawdziłem w google, wpisy były widoczne.

Ostatnio dla potrzeby szefostwa sprawdziłem ilość linków przychodzących do katalogowanych stron: m.in narzędziem Backlinks Checker Tool i jakie było moje zaskoczenie, że nie pokazano ŻADNEGO linka prowadzącego do stron!

Dlaczego tak się stało? co mogło być powodem?

Czytałem, że katalogi mogą skutecznie podnieść pozycję witryny.

Czy może mieć wpływ zła optymalizacja?

Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Darmowe narzędzia nie zawsze prawdę mówią, 70 szt przez dwa miesiące to tak jak byś nic nie robił, dla ilu słów kluczowych pozycjonowałeś i jakiego efektu oczekujesz co to za strona w ciemno nikt Ci nie doradzi :)

Zapraszam kolekcjonerów do sklepu numizmatycznego cndukat.pl bogata oferta banknotów, akcesoriów.

Ja nawet nie wiem czego się spodziewać :) Przeszedłem krótki kurs opierając się na wiadomościach z sieci, gdzie jedni chwalili katalogowanie, inni twierdzili, że nie przynosi skutku.

PR stron wzrósł, ale martwi mnie ten brak linków przychodzących. Niestety mam też wiele innych zajęć więc na katalogowanie nie mogę poświęcać dużo czasu.

Słów kluczowych było 5. Prezes zaczyna się zastanawiać czy warto dalej katalogować skoro nie ma efektów. A czego oni oczekują to nie wiem B)

Gość Voyager

A w narzędziach dla webmasterów są te linki? Stronę w ogóle tam dodałeś? To jest najpewniejsze źródło do sprawdzania linków (najwięcej ich pokazuje). Patrzyłeś na MajesticSEO.com?

Zewnętrzne narzędzi nie są miarodajne. Często nie widzą wszystkich linków prowadzących do strony (w szczególności linków ze stron nieanglojęzycznych). Lepiej użyj GWT (Google Webmasters Tools) i sprawdź tam ile linków aktualnie prowadzi do domeny.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Lepiej użyj GWT (Google Webmasters Tools) i sprawdź tam ile linków aktualnie prowadzi do domeny.

Ale to narzędzie daj e poprawne wyniki nawet po pół roku - nie spodziewałnbym się tam znaleźć niczego rzeczowego... jeszcze czas jakiś nie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgred - linki zazwyczaj wpadają do GWT po 2-tyg do miesiąca i w przypadku polskich stron to zawsze mam tam więcej linków niż w majesticseo czy ahrefs...

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Po zgłoszeniu strony do GWT i tak musisz uzbroić się w cierpliwość, bo może się zdarzyć, że upłynie kilka tygodni zanim pojawi się tam info o jakichkolwiek linkach...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Dodanie strony do katalogu to jedno, a indeksacja wpisu to drugie.

Są skrypty jak seokatalog czy PKSI które z reguły nie mają problemów z indeksacją chyba że admin katalogu coś pokiełbasi.

Zadbaj o indeksację wpisów a będzie dobrze.

Nie czekaj na głodową emeryturę, pozyskaj dobry pomysł na własny biznes, zainwestuj pieniądze! Na stronie dowiesz się co to jest nisza rynkowa, jak przeprowadzić badanie rynku i wiele innych porad. Nisze rynkowe sposobem na godne życie.

Dobrze wiedzieć. Powiedziałem szefowi o możliwości zgłoszenia strony do gwt i zobaczymy co dalej. Wpisy są widoczne w google- sprawdzałem. Póki co szefostwo jest przekonane o nieskuteczności katalogowania, więc powierzono mi inne zadania mające podnieść pozycję strony. Interesuje mnie jednak kwestia tych katalogów, trochę pracy i czasu w to włożyłem.

Póki co szefostwo jest przekonane o nieskuteczności katalogowania

Widać szefostwo nie ma pojęcia o pozycjonowaniu. Z takim podejściem to kariery nie zrobicie :)

Lepiej zlecić komuś tę usługę a sami zajmijcie się tym, na czym znacie się najlepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności