Skocz do zawartości

Linki z katalogów

KokoLoko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

KokoLoko, na Twoim miejscu zmieniłbym pracodawce.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Są skrypty jak seokatalog czy PKSI które z reguły nie mają problemów z indeksacją

chcesz powiedzieć ze indeksacja w dużej mierze zależę od skryptu>?

MaxPan, ja bym powiedział tak: jak jest wyjątkowo kiepski skrypt albo źle skonfigurowany to z indeksacją może być problem.

Aż tak źle? Nie zrozum mnie źle, lubię to co robię. Zajmuję się pisaniem tekstów i kontaktem z klientami, ale doszły do mnie zadania związane stricte z pozycjonowaniem, typu dobór słów kluczowych. Na ten temat sporo już przeczytałem, jednak co innego teoria, a co innego praktyka :)

Wytłumacz Wielmożnemu Prezesowi, że pozycjonowanie to nie jest parzenie kawy i tego nie robi się z doskoku, na boku i w wolnym czasie.

Takie podejście moim zdaniem w ogóle jest bez sensu. Pracownicy marnują czas, bo muszą uczyć się czegoś o czym nie mają bladego pojęcia, przy okazji

pewnie zaniedbując trochę swoje podstawowe obowiązki. Prezes chodzi wkurzony, bo ani jedna ani druga robota nie jest zrobiona tak jak ma być. Efekty, jeśli już się pojawiają, to w ślimaczym tempie. Generalnie więcej minusów niż plusów.

Czy te frazy są jakieś takie rzeczywiście tragiczne, że nie można tego zlecić komuś za rozsądne pieniądze? Efekty będą na pewno szybsze i pewniejsze a każdy zajmie się tym, na czym się zna.

Powiem tak:

nie chciałbym podawać nazwy firmy, ale ogólnie zajmuje się ona banerami internetowymi. Na tę chwilę jesteśmy na etapie tworzenia zaplecza tematycznego, tylko co najgorsze tematyka załóżmy prawa obejmuje 30 domen o takiej SAMEJ treści. Część w ogóle nie jest zaindeksowana. Ja, z racji tego, że tworzyłem dawniej artykuły do różnych serwisów, mam zająć się tworzeniem tekstów tematycznych na te strony (po jednej dla każdej branży). Do tego mam zrobić to tak, żeby strony zajmowały wysokie miejsca :)

Mam dobre teksty, unikalne, ale dobór słów kluczowych sprawia mi problem. Co więcej, nawet taki laik jak ja, widzi, że strony nie są zoptymalizowane więc zapewne moje starania i tak będą próżne :D W sumie jestem tutaj, żeby wyjaśnić kwestię katalogów, a po drodze wyszło wiele nowych rzeczy ;)

A co do głównych stron, na razie nic nie jest robione. Dotychczas dodawałem do katalogów, ale skończyło się jak skończyło

Na tę chwilę jesteśmy na etapie tworzenia zaplecza tematycznego

Po co Wam zaplecze, skoro możliwe, że dałoby się toz robić samymi katalogami i preclami?

Strzelacie do muchy z armaty.

Na tę chwilę jesteśmy na etapie tworzenia zaplecza tematycznego, tylko co najgorsze tematyka załóżmy prawa obejmuje 30 domen o takiej SAMEJ treści. Część w ogóle nie jest zaindeksowana. Ja, z racji tego, że tworzyłem dawniej artykuły do różnych serwisów, mam zająć się tworzeniem tekstów tematycznych na te strony (po jednej dla każdej branży)

Czy ja dobrze rozumiem? Zajmujecie się bannerami internetowymi a tworzycie zaplecze o tematyce prawnej?

A co do głównych stron, na razie nic nie jest robione. Dotychczas dodawałem do katalogów, ale skończyło się jak skończyło

Jak już koniecznie chcecie strugać to sami, to zajmij się pisaniem tekstów a katalogowanie zlecajcie. Moim zdaniem to najlepsza opcja.

Wizja szefów jest taka, że w zależności od tematyki zaplecza, czyli tak jak w powyższym przykładzie "prawo", umieszczać będziemy banery internetowe o tematyce prawnej, czyli np. adwokaci itp. Moim zdaniem też wypadałoby zlecić to wszystko specjalistom. Jest jak jest, więc faktycznie skupię się na tym co mi najlepiej wychodzi

Blackpress.pl a na jakiej podstawie opierasz takie przypuszczenia? :D To, że nie znam się na jednej rzeczy, nie oznacza, że z inną sobie nie poradzę ;p Pewnie, że takie rozwiązania nie są idealne, ale z własnego doświadczenia też wiem, że jest tyle "pozycjonerów", którzy dużo mówią a mało robią, bądź też ich wiedza jest na moim poziomie lub nawet niższa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności